Η παρουσία του Κουζμίνσκας φέρνει ισορροπία στην ΑΕΚ και λύνει κάθε γόρδιο δεσμό

Η παρουσία του Κουζμίνσκας φέρνει ισορροπία στην ΑΕΚ και λύνει κάθε γόρδιο δεσμό

Χρήστος Τσάλτας 14:23 - 18.09.2023

Στους ρυθμούς του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας κινείται η ΑΕΚ, με τον Λιθουανοό φόργουορντ να μπαίνει σε αγωνιστικό ρυθμό με την Ένωση, ανεβάζοντας το επίπεδο του ρόστερ με την παρουσία του.

Το φετινό καλοκαίρι ήταν από τα πιο έντονα στον «πλανήτη ΑΕΚ». Η Ένωση προχώρησε σε πολύ σημαντικές κινήσεις που άλλαξαν επίπεδο το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν. Από την έλευση του Ζοάν Πλάθα στην άκρη του πάγκου, μέχρι κινήσεις που χαρακτηρίστηκαν βόμβες, όπως η απόκτηση του Τζόρνταν ΜακΡέι, η προσθήκη του Μπεν ΜάκΛεμορ, αλλά και η μεταγραφή του Μφιόντου Καμπενγκέλε.

Ανάμεσα σε αυτές τις πολύ σημαντικές κινήσεις ήταν και η μεταγραφή του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο Λιθουανός φόργουορντ με την μεγάλη εμπειρία στα ευρωπαϊκά παρκέ αποκτήθηκε από την Ένωση για να αποτελέσει έναν από τους ηγέτες της τη νέα σεζόν. Η εμπειρία, η ποιότητα, αλλά και η συνέπεια στο παιχνίδι του άλλωστε είναι τρία στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει και σε συνδυασμό με την εξαιρετική σχέση που έχει με τον κόουτς Πλάθα, ο οποίος έχει τον τρόπο να παίρνει το 100% από τους παίκτες του, όρισε τις εξελίξεις,

Με την απόκτηση του Κουζμίνσκας η ΑΕΛ έβαλε στο ρόστερ της έναν παίκτη σημείο αναφοράς. Κάτι που αποδείχθηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA. Εκεί όπου ο «Κούζμι» ήταν ένας από τους πλέον κομβικούς παίκτες της εθνικής Λιθουανίας, στην πορεία ως την έκτη θέση της τελικής κατάταξης, ενώ και μέσα στα αποδυτήρια ήταν ο παίκτης που κράτησε ενωμένη την ομάδα στα δύσκολα και άπαντες βρίσκονταν στην ίδια σελίδα. Ήταν η «ήρεμη δύναμη» εντός και εκτός παρκέ, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και στην ΑΕΚ, που θα είναι κομβικός στο πλάνο του Πλάθα.

Από τις πρώτες ώρες του άλλωστε είχε δείξει πόσο... διαβασμένος ήταν αναφορικά με τη νέα ομάδα του, ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Μανίλα τόνιζε πως «το ρόστερ είναι πολύ καλό, έγιναν καλές κινήσεις, αλλά μην ξεχνάτε πως είμαστε νέα ομάδα, άρα θα χρειαστούμε χρόνο. Δεν χτίζεται μια ομάδα από τη μία μέρα στην άλλη».

Ένας παίκτης του βεληνεκούς του Κουζμίνσκας θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ τη νέα σεζόν και αναμένεται να λύσει πολλές απορίες για το πλένο της νέαςσεζόν, φέρνοντας ισορροπία και ποιότητα με την παρουσία του τόσο μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, όσο και στα αποδυτήρια. Εκεί όπου η συνεισφορά του θα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, με την Ένωση να έχει στις τάξεις της έναν παίκτη ικανό να κάνει τη διαφορά.