Χεζόνια σε Γιαμπουσέλε: «Άλλαξες την γαμ...νη σεζόν αδελφέ μου» (vid)
i

printscreen

Χεζόνια σε Γιαμπουσέλε: «Άλλαξες την γαμ...νη σεζόν αδελφέ μου» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:08 - 23.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:16 - 23.05.2023

Αμέσως μετά τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Μάριο Χεζόνια πήγε κατευθείαν στον Γκερσόν Γιαμπουσέλε και του εξήγησε πως αν δεν είχε κάνει... μπάχαλο τη σειρά με την Παρτίζαν «δεν θα είμασταν εδώ. Άλλαξες την γαμ...νη σεζόν αδελφέ μου».

O Έντι Ταβάρες ήταν ο MVP του Final Four του Κάουνας και ο Σέρχιο Γιούλ έβαλε το νικητήριο καλάθι στον τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα και ο Μάριο Χεζόνια πρόσθεσε ποιότητα. Πάνω στον ενθουσιασμό της νίκης κι ενώ είχε μόλις ολοκληρωθεί το μεγάλο ματς, ο τελευταίος κατευθύνθηκε προς τον πάγκο, εκεί που βρισκόταν ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε.

Πριν τον αγκαλιάσει του είπε: «Άλλαξες την γαμ...νη σεζόν για εμάς αδελφέ μου. Χάρη σε εσένα φτάσαμε μέχρι εδώ» και αναφερόταν στον παίκτη, ο οποίος δεν έπαιξε στα τρία ματς των play offs κόντρα στην Παρτίζαν, ούτε στον ημιτελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα, μηδέ στον τελικό απέναντι στους «ερυθρολεύκους». 

Το ισπανικό σενάριο για Πρέπελιτς-Παναθηναϊκό και τι πραγματικά ισχύει
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:06 - 23.05.2023

Το ισπανικό σενάριο για Πρέπελιτς-Παναθηναϊκό και τι πραγματικά ισχύει

Η σύνδεση του Κλέμεν Πρέπελιτς με τον Παναθηναϊκό προέκυψε από δημοσίευμα του encestando.es και η διοίκηση του Παναθηναϊκού διαψεύδει καθώς η ενίσχυσή της εντοπίζεται στους παίκτες που βρίσκονται αρκετά... ράφια πιο ψηλά από τον Σλοβένο γκαρντ της Βαλένθια.

Η συνομιλία καταγράφηκε από το ισραηλινό «Sport5» και αναρτήθηκε σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα του μέσου. Αφού άκουσε αυτά τα λόγια ο Γιαμπουσέλε δάκρυσε από συγκίνηση, αν και στα μάτια των περισσοτέρων ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής (ή έστω ένας εκ των αρνητικών πρωταγωνιστών) σε μία ντροπιαστική μέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. 

Για τον συμπαίκτη του ήταν αυτός που άλλαξε ολόκληρη τη ροή της σεζόν, καθώς (προφανώς) θεωρεί πως αν δεν είπε... πέσει ξύλο στην Wizink Arena τότε ίσως η Ρεάλ να μην είχε καταφέρει να επιστρέψει απέναντι στην Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ούτε να προκριθεί στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης συλλόγων της Γηραιάς Ηπείρου.