Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ επιστρέφει «τρελαμένος» – Η «μεταγραφή» που λύνει τα χέρια του Αταμάν

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ επιστρέφει «τρελαμένος» – Η «μεταγραφή» που λύνει τα χέρια του Αταμάν

Ηλίας Λαλιώτης 23:15 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 23:16 - 12.12.2023

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ επιστρέφει την καταλληλότερη στιγμή για τον Εργκίν Αταμάν στη δράση, μετά από σχεδόν ένα μήνα και δείχνει αποφασισμένος να κάνει νέα αρχή με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης (13/12, 11:00) από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το Λιόν της Γαλλίας, καθώς την Πέμπτη (14/12, 22:00) θα αντιμετωπίσει στο «Αστρομπάλ» τη Βιλερμπάν για την 14η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται με την… πλάτη στον τοίχο μετά τις τρεις σερί ήττες από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, την Αναντολού Εφές στην Πόλη και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ και θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να πάρουν βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα.

Στην προσπάθεια αυτή ο Εργκίν Αταμάν υπολογίζει σε μια μεγάλη επιστροφή. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, μετά το κάταγμα που υπέστη στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού σε προπόνηση, στις 7 Νοεμβρίου, είναι και πάλι έτοιμος να αγωνιστεί. Τελευταία φορά είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι της Basket League με τον Απόλλωνα Πάτρας (6/11) και σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα θα ενισχύσει ξανά τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Η επιστροφή του έρχεται πολύ νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση, η οποία έκανε λόγο για απουσία δύο μηνών! Η αποθεραπεία πήγε πολύ καλύτερα, χάρη και στην αποφασιστικότητα του Ισπανού φόργουορντ. Από την πρώτη στιγμή ακολούθησε κατά γράμμα τις συμβουλές των ιατρών, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως από ένα σημείο και μετά προπονούταν εντατικά σε ατομικό επίπεδο (χωρίς μπάλα αρχικά).

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είχε απογοητευτεί από τον τραυματισμό του και από το χρονικό σημείο που αυτός ήρθε. Έδειχνε να ανεβάζει στροφές (με εξαίρεση το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα όπου όλη η ομάδα ήταν κακή) και να δίνει λύσεις και στη θέση «3». Η επιθυμία του για να επιστρέψει και να βοηθήσει τους συμπαίκτες του είναι πολύ μεγάλη. Αποτελεί παράδειγμα στα αποδυτήρια και όλοι έχουν να λένε για την αποφασιστικότητα που δείχνει για να κάνει μια… νέα αρχή.

Το σίγουρο είναι πως για τον Εργκίν Αταμάν αποτελεί μια νέα «μεταγραφή» σε ένα κομβικό σημείο. Αυτή που σκεφτόταν να κάνει μετά τον τραυματισμό του Ισπανού, αλλά προτίμησε να τον περιμένει βλέποντας και την πρόοδο που κάνει. Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει πλέον ανάγκη τις νίκες μέχρι το τέλος του έτους και ιδανικά θέλει να ολοκληρώσει με θετικό απολογισμό βαθμολογικά στην EuroLeague το 2023 (με Βιλερμπάν, Μονακό, Μιλάνο εκτός και Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ). Η επιστροφή του Ερνανγκόμεθ λύνει τα χέρια του Τούρκου προπονητή, ο οποίος έχει αναγκαστεί σε ένα περιορισμένο rotation, με αποτέλεσμα κάποιοι παίκτες να βγάζουν έλλειμμα ενέργειας αλλά και να παρουσιάζουν μικροτραυματισμούς.

Ειδικά στη θέση «3», με τον Μάριους Γκριγκόνις να είναι αμφίβολος για τη μάχη με τη Βιλερμπάν. Ο Χουάντσο αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής από εδώ και πέρα ως σμολ φόργουορντ, αλλά και στη φυσική του θέση, ώστε να μην παίζει συνεχώς στα «κόκκινα» και ο Ντίνος Μήτογλου. Άλλωστε αποτέλεσε μία από τις σημαντικές επενδύσεις που έκανε το Τριφύλλι το περασμένο καλοκαίρι και άπαντες είναι αισιόδοξοι πως θα αρχίσει να κάνει τη διαφορά.