H Μπασκόνια «προσκύνησε» στο Κάουνας

H Μπασκόνια «προσκύνησε» στο Κάουνας

Νίκος Καλαμπάκας 21:55 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:34 - 21.03.2024

Η Ζάλγκιρις ήταν σε εξαιρετικό βράδυ κόντρα στην Μπασκόνια και επικρατώντας στο Κάουνας με σκορ 94-76 έφτασε στη 13η φετινή της νίκη στην Euroleague.

Έχοντας ως κύριους επιθετικούς της άξονες τους Κίναν Έβανς, Κεβάριους Χέιζ και Εντγκάρας Βιλανόβας, η Ζάλγκιρις κατάφερε να υποτάξει στο Κάουνας την Μπασκόνια και να πάρει την 13η φετινή της νίκη στην Euroleague.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι κυριάρχησε από το ξεκίνημα του αγώνα και έδειξε στους Βάσκους τα... δόντια τους, στερώντας τους μια πολύτιμη νίκη στη μάχη τους να αγωνιστούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Λιθουανοί ξεκίνησαν δυνατά και με το... καλημέρα έδειξαν στους παίκτες της Μπασκόνια ότι θα είχαν δύσκολο βράδυ στο Κάουνας. Η ομάδα του Τρινκιέρι έπαιρνε ενέργεια μέσα από την άμυνά της και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου είχε καταφέρει να «χτίσει» διαφορά 8 πόντων (25-17).

Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Η Μπασκόνια δυσκολευόταν να σκοράρει, η Ζάλγκιρις είχε πάρει ψυχολογία κι έτσι ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό και διατήρησε το παιχνίδι στα μέτρα της. Το 48-34 του ημιχρόνου μαρτυρούσε ότι οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι.

Ίδιο το σκηνικό και στο 2ο ημίχρονο. Η Ζάλγκιρις έδινε το... πρόσταγμα, η Μπασκόνια ακολουθούσε από απόσταση κι έτσι στο 30' η διαφορά των 14ων πόντων είχε παραμείνει (71-57).

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν ακόμα πιο εφιαλτική για τους παίκτες του Ιβάνοβιτς που έβλεπαν τους γηπεδούχους να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ και να φτάνουν τελικά στην 13η φετινή τους νίκη.

MVP:

Για μια ακόμα φορά ο Κίναν Έβανς ήταν εκπληκτικός. Μαζί με τον Χέιζ ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας όμως ο γκαρντ των Λιθουανών είναι ο ηγέτης τους και το απέδειξε και κόντρα στην Μπασκόνια.

Το κλειδί του αγώνα

Η τραγική αστοχία των Βάσκων από τα 6.75 δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν τη νίκη. Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς είχαν μόλις 4/22 τρίποντα και δεν κατάφεραν ποτέ να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Διαιτητές

Μπελόσεβιτς, Ντραγκόγιεβιτς και Μπάλακ

Επόμενη αγωνιστική

Η Μπασκόνια υποδέχεται την Εφές ενώ η Ζάλγκιρις φιλοξενεί την Αρμάνι

Δεκάλεπτα: 25-17, 48-34, 71-57, 94-76

Δείτε εδώ το boxscore της αναμέτρησης

Δίτε εδώ το play by play του αγώνα