Η επετειακή φανέλα της Ζαλγκίρις για τα 25 χρόνια από την κατάκτηση της Euroleague έφερε γούρι στο Κάουνας (vid)

Η επετειακή φανέλα της Ζαλγκίρις για τα 25 χρόνια από την κατάκτηση της Euroleague έφερε γούρι στο Κάουνας (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 17:09 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:19 - 20.03.2024

Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πρώτη και τελευταία κατάκτηση της Euroleague, η Ζαλγκίρις έπαιξε κόντρα στην ομάδα που αντιμετώπισε στον τελικό του 1999, την Βίρτους Μπολόνια και το... γιόρτασε και πάλι με νίκη!

Μία από τις πιο παραδοσιακές ομάδες, που προέρχεται από μία από τις πιο μπασκετικές πόλης του κόσμου, το Κάουνας, η Ζαλγκίρις πριν από 25 χρόνια είχε κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.

Αυτή ήταν η πρώτη και η μοναδική (μέχρι στιγμής) κατάκτηση των Λιθουανών στο επίπεδο της Euroleague και ναι μεν θα ήθελαν να έχουν κι άλλες στη συλλογή τους, αλλά και η μία ήταν αρκετή για να τους δημιουργήσει όμορφες μνήμες και μία εορταστική ατμόσφαιρα.

Έτσι, αγωνίστηκαν με τις επετειακές-συλλεκτικές φανέλες που είχαν ετοιμάσει και μάλιστα τις φόρεσαν κόντρα στον ίδιο αντίπαλο με τον τελικό του 1999: Την Βίρτους Μπολόνια, που τότε λεγόταν Κίντεν Μπολόνια, αλλά είναι ένα και το αυτό.

Γι' αυτό άλλωστε, αποφάσισαν να διοργανώσουν το event στις 19 Μαρτίου και όχι 22 Απριλίου που θα ήταν η μέρα που θα συμπληρώνονταν τα 25 χρόνια κι αυτό γιατί διάλεξαν να το κάνουν κόντρα στους Ιταλούς και τους... ταίριαξε άψογα!

Διότι, όπως τα είχαν καταφέρει στον τελικό του Μονάχου, έτσι τα κατάφεραν και στην έδρα τους απέναντι στην ομάδα από τον ιταλικό βορρά για την 30η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο γήπεδο μάλιστα, ήταν και αρκετοί από τους πρωταγωνιστές της τρομερής κατάκτησης του 1999. Δεν ήταν βέβαια, οι Αμερικάνοι Τάιους Έντνι και Άντονι Μπούι, που ήταν καταπληκτικοί τη βραδιά του τίτλου, αλλά ήταν εκεί ο κόουτς Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Ο Χουάντσο προτιμά «την Euroleague με τον Παναθηναϊκό, παρά τρόπαιο με την εθνική Ισπανίας» - Η ιστορία με το πρώτο του τατουάζ (vid)
EUROLEAGUE

16:36 - 20.03.2024

Ο Χουάντσο προτιμά «την Euroleague με τον Παναθηναϊκό, παρά τρόπαιο με την εθνική Ισπανίας» - Η ιστορία με το πρώτο του τατουάζ (vid)

Η Stoiximan κάλεσε για Οne on One τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ του Παναθηναϊκού και ο Ισπανός δεν δίστασε να εκδηλώσει την προτίμησή του σε κρίσιμα (και λιγότερο κρίσιμα) ερωτήματα. Όπως ποιος συμπαίκτης του είναι ο καλύτερος χορευτής, ενώ μοιράστηκε και μία τρομερή ιστορία με το πρώτο του τατουάζ!

Επιπλέον, ο νυν προπονητής της ομάδας που είναι Ιταλός και ονομάζεται Αντρέα Τρινκιέρι, εκτός του ότι έχει μία ομοιότητα με τον Κουζμινσκας, καθώς έχουν κάτσει και οι δύο στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, είπε μετά τη νίκη πως «όλοι όσοι έπαιξαν τότε στην Ζαλγκίρις και είχαν το παιχνίδι το δικό μας, νομίζω θα είναι χαρούμενοι και θα απήλαυσαν το θέαμα».

🔴 Sportal Euroleague Show με Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!