Νίκησε και έμεινε... ζωντανή για Play-In η Ζαλγκίρις

Νίκησε και έμεινε... ζωντανή για Play-In η Ζαλγκίρις

Χρήστος Τσάλτας 22:07 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:34 - 19.03.2024

Η Ζαλγκίρις εκμεταλλεύτηκε την έδρα της για ακόμα μια φορά και κατάφερε να φτάσει στη νίκη κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια (96-81), διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες της για μια θέση στην 10άδα.

Όσο νικάει... ελπίζει η Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι υποδέχτηκε την Βίρτους Μπολόνια και κατάφερε να φτάσει σε ακόμα μια νίκη, εκμεταλλευόμενη πλήρως την έδρα της για ακόμα ένα παιχνίδι. Οι Λιθουανοί πάτησαν γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, ανέτρεψαν το εις βάρος τους 43-49 και με πολυφωνία στην επίθεση και την άμυνα να κλείνει τους διαδρόμους έφτασε στη νίκη, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 12-18, την ώρα που η Βίρτους υποχώρησε στο 17-13, με το πέρας 30 αγωνιστικών στην διοργάνωση.

Ο Έντμοντ Σάμνερ με 16 πόντους και 3 ασίστ ήταν ο παίκτης που έδωσε τον τόνο στην επίθεση της Ζαλγκίρις, έχοντας βοήθειες από τον Κίναν Έβανς με 14 πόντους και 7 ασίστ, ενώ 13 πόντους και 6 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Κεβάριους Χέιζ, δίνοντας λύσεις στην φροντ λάιν. Για την Βίρτους Μπολόνια, ο Τορνίκε Σενγκέλια μέτρησε 19 πόντους και 5 ασίστ, με τον Ρίχαντς Λόμαζς να προσθέτει 15 πόντους και 3/4 τρίποντα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, με τον Χέιζ να τελειώνει φάσεις κοντά στο καλάθι την ώρα που και ο Μπελινέλι έκανε αισθητή την παρουσία του για την Βίρτους. Καμία από τις δύο ομάδες όμως δεν κατάφερε να χτίσει διαφορά, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες ισόπαλες για το 22-22. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την ένταση στο παιχνίδι τους. Ο Αμπάς έγινε σημείο αναφοράς στην επίθεση, την ώρα που και ο Σενγκέλια ήταν ουσιαστικός. Αυτό βοήθησε την Βίρτους να χτίσει διαφορά, για το 43-49 του πρώτου ημιχρόνου.

Τα πράγματα άλλαξαν άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κίναν Έβανς πάτησε το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και με δικές του προσπάθειες το σκηνικό άλλαξε. Οι Λιθουανοί ανέτρεψαν την κατάσταση, την ώρα που και ο Σάμνερ μπήκε στην εξίσωση επιθετικά. Αυτό βοήθησε την ομάδα του Τρινκιέρι να χτίσει διαφορά, για το 68-63 του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Σενγκέλια προσπάθησε να κρατήσει μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του, αλλά η Ζαλγκίριρς ε΄χιε τον έλεγχο. Ο Ντίμσα ανέλαβε δράση, όπως και ο Λεκαβίτσιους ακολούθησε, με την Βίρτους να μην μπορεί να πλησιάσει. Έτσι οι Λιθουανοί κράτησαν τον έλεγχο ως το τέλος, φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη.

MVP

O Κίναν Έβανς με 14 πόντους και 7 ασίστ έδωσε τον τόνο στην ομάδα του Κάουνας, όντας ο ηγέτης της για ακόμα ένα παιχνίδι στην τρέχουσα regular season. Ο Αμερικανός γκαρντ επιβεβαίωσε το impact του και στις δύο πλευρές του παρκέ, κάτι που οδήγησε στη μεγάλη νίκη της Ζαλγκίρις.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η αντίδραση της Ζαλγκίρις στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Κάουνας ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημιχρονο και με πολλούς παίκτες να βγαίνουν μπροστά ανέτρεψε το εις βάρος της 43-49 του πρώτου μέρους, φτάνοντας στην 12η νίκη της σε 30 αγώνρς στην τρέχουσα regular season.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 43-49, 68-63, 96-81.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα μέσα από το Sportal.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η Βίρτους Μπολόνια ταξιδεύει στο Βελιγράδι, για να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα στην Stark Arena (22/03), την ώρα που η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Μπασκόνια στην Zalgirio Arena (21/03) για την 31η αγωνιστική της Euroleague.

Sportal Euroleague Show με Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης