Η Παρτίζαν «καίγεται» για νίκη και υποδέχεται στο Βελιγράδι την Ρεάλ - Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής και η κατάταξη
i

© Euroleague Basketball

Η Παρτίζαν «καίγεται» για νίκη και υποδέχεται στο Βελιγράδι την Ρεάλ - Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής και η κατάταξη

Γιώργος Γαβριλάκης 11:49 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 21.03.2024

Από την δέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα, η Παρτίζαν υποδέχεται στην Stark Arena την Ρεάλ Μαδρίτης για την 31η αγωνιστική, ενώ πέραν από αυτό το ματς, αλλά και του Ολυμπιακού με την Βιλερμπάν, το πρόγραμμα της Πέμπτης (21/3) περιλαμβάνει άλλους δύο αγώνες.

Στα Playοffs της περσινής αγωνιστικής της Euroleague, η σειρά της Παρτίζαν με την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πιο σκληρή των τελευταίων ετών. Τόσο σκληρή, που μέχρι και αλησμόνητο ξύλο έπαιξαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες, είχαμε τραυματισμούς από μπουνιές και πολλές αποβολές.

Τελικά, η Ρεάλ Μαδρίτης αν και είχε χάσει το πλεονέκτημα έδρας, το ξαναπήρε πίσω και προκρίθηκε στο πέμπτο και τελευταίο ματς. Πήρε το εισιτήριο για το Final Four και εν τέλει κατέκτησε το τρόπαιo.

Οι μνήμες της περσινής μονομαχίας των Σέρβων με τους Ισπανούς επανέρχονται τώρα, μιας και οι δύο ομάδες αντιμετωπίζει η μία την άλλη στην Stark Arena του Βελιγραδίου (21/3, 21:30, Novasports 6), για την 31η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Παρτίζαν με 14 νίκες σε 30 αγώνες βρίσκεται στην 10η θέση της κατάταξης, την τελευταία που οδηγεί στα Play In και από εκεί στα Playoffs για τους δύο που θα καταφέρουν να... επιβιώσουν. Δεν νοιώθει καθόλου άνετα όμως, με την επίδοσή της, καθώς ισοβαθμεί με την ενδέκατη Βαλένθια, ενώ υπάρχει ένα γκρουπ τριών ομάδων (Μιλάνο, Αναντολού Εφές, Μπάγερν Μονάχου) που με 13-17 βρίσκονται ένα βήμα πίσω, αλλά σε απειλητική απόσταση.

Την ίδια ώρα, η Ρεάλ είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με απόσταση ασφαλείας από την δεύτερη Μπαρτσελόνα. Και δεν πρόκειται να χάσει αυτή της την κατάκτηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως βρίσκεται με... χαλαρή διάθεση στο Βελιγράδι. Τουναντίον!

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας (Πέμπτη 21/3), πέραν και από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ κόντρα στην γαλλική Βιλερμπάν, υπάρχει στο πρόγραμμα η αναμέτρηση της Αναντολού Εφές που προέρχεται από νίκη κόντρα στους Πειραιώτες, με την Άλμπα Βερολίνου και ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης με νίκη θα διατηρήσει τις ελπίδες της για είσοδο στο top 10 κι ενώ απομένουν αυτή και άλλες τρεις αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Τέλος, η Ζαλγκίρις αντιμετωπίζει στο Κάουνας την Μπασκόνια του Νίκου Ρογκαβόπουλου. Οι γηπεδούχοι με 12-18 έχουν μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, μία κατάσταση που οι Βάσκοι δείχνουν να ελέγχουν, καθώς βρίσκονται στην ένατη θέση (16-14) έχοντας δύο νίκες παραπάνω από την δέκατη Παρτίζαν και την ενδέκατη Βαλένθια.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

Πέμπτη 21 Μαρτίου
19:30 / Αναντολού Εφές - Άλμπα Βερολίνου (Novasports 3)
20:00 / Ζαλγκίρις Κάουνας - Μπασκόνια (Novasports start)
21:15 / Ολυμπιακός - Βιλερμπάν (Novasports 4)
21:30 / Παρτίζαν - Ρεάλ Μαδρίτης (Novasports 6)

Ο Σλούκας ξεπέρασε τον Πρίντεζη και πλέον είναι ο Έλληνας με τις περισσότερες συμμετοχές στη EuroLeague
EUROLEAGUE

09:42 - 21.03.2024

Ο Σλούκας ξεπέρασε τον Πρίντεζη και πλέον είναι ο Έλληνας με τις περισσότερες συμμετοχές στη EuroLeague

Την 376η συμμετοχή του κατέγραψε ο Κώστας Σλούκας στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα στην «Stark Arena». Έτσι, ο αρχηγός των «πράσινων» ξεπέρασε τον άλλοτε συμπαίκτη του, Γιώργο Πρίντεζη κι έγινε ο Έλληνας με τα περισσότερα ματς στη EuroLeague.

Παρασκευή 22 Μαρτίου
20:00 / Ερυθρός Αστέρας - Βίρτους Μπολόνια (Novasports 2)
20:00 / Μονακό - Βιλερμπάν (Novasports Start)
21:15 / Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα (Novasports Prime)
21:30 / Μπάγερν Μονάχου - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Novasports 3)
21:30 / Μιλάνο - Φενέρμπαχτσε (Novasports 4)

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής

Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός: 85-72
Ζαλγκίρις Κάουνας - Βίρτους Μπολόνια: 96-81
Άλμπα Βερολίνου - Ρεάλ Μαδρίτης: 79-86
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Βιλερμπάν: 98-90
Παρτίζαν - Μπασκόνια: 87-83
Φενέρμπαχτσε - Μπαρτσελόνα: 88-74
Μονακό - Μιλάνο: 80-98
Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός: 76-89
Βαλένθια - Μπάγερν Μονάχου: 70-68

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Βιλερμπάν και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!