Ο Σλούκας ξεπέρασε τον Πρίντεζη και πλέον είναι ο Έλληνας με τις περισσότερες συμμετοχές στη EuroLeague
i

© EuroLeague Basketball

Ο Σλούκας ξεπέρασε τον Πρίντεζη και πλέον είναι ο Έλληνας με τις περισσότερες συμμετοχές στη EuroLeague

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:42 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:59 - 21.03.2024

Την 376η συμμετοχή του κατέγραψε ο Κώστας Σλούκας στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα στην «Stark Arena». Έτσι, ο αρχηγός των «πράσινων» ξεπέρασε τον άλλοτε συμπαίκτη του, Γιώργο Πρίντεζη κι έγινε ο Έλληνας με τα περισσότερα ματς στη EuroLeague.

Με «μαέστρο» τον Κώστα Σλούκα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 89-76 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στην «Stark Arena» και πλέον κρατάει το πλεονέκτημα έδρας στα χέρια του.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ κι έχει την ευκαιρία στα επόμενα δύο ματς με Μπαρτσελόνα και Βίρτους Μπολόνια να «αγκαλιάσει» τη δεύτερη θέση.

Ο Κώστας Σλούκας το πήρε... πάνω του κι οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη 19η νίκη του στην κανονική διάρκεια της EuroLeague. Ο αρχηγός των «πράσινων» πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και κατάγραψε το δεύτερό του double double τη φετινή σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο «Σλούκι Λουκ» σε 27:09 που αγωνίστηκε πέτυχε 17 πόντους, μοίρασε 10 ασίστ, μάζεψε 3 ριμπάουντ και δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος. Μάλιστα κατέγραψε κι ένα κλέψιμο στα τελευταία λεπτά του ματς, ύστερα από το οποίο πέτυχε καλάθι και «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του. Η εμφάνισή του του χάρισε 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, αλλά ο συμπαίκτης του Ματίας Λεσόρ με μία μονάδα παραπάνω (30) του πήρε... τη μπουκιά από το στόμα κι αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης.

Μπορεί ο Κώστας Σλούκας να μην πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του ματς αλλά έγραψε ιστορία στη EuroLeague. Ο 34χρονος γκαρντ του «τριφυλλιού» πάτησε στο παρκέ της «Stark Arena» στο 2:34′ του ματς με τους Σέρβους και κατέγραψε την 376η συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Έτσι, ξεπέρασε τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Εθνική Ελλάδας και στον Ολυμπιακό, Γιώργο Πρίντεζη και πλέον είναι ο Έλληνας παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στη σύγχρονη εποχή της EuroLeague. Παράλληλα, βρίσκεται στην πέμπτη θέση στη λίστα με τους παίκτες με τα περισσότερα ματς στη διοργάνωση. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Κάιλ Χάινς (421 ματς) στη δεύτερη ο Σέρχιο Γιουλ (399), τρίτος είναι ο Σέρχιο Ροντρίγκεζ (398) και τέταρτος ο Παούλιους Γιανκούνας (392), ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Έτσι ο Κώστας Σλούκας χρειάζεται 16 ματς ακόμη για να ξεπεράσει και τον Λιθουανό.

Ο «Σλούκι Λουκ» έκανε το ντεμπούτο του στη EuroLeague το 2009 αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Ολυμπιακού για 5:23 κόντρα στην Ορλεάν. Με τους «ερυθρόλευκους» κατέγραψε συνολικά 210 συμμετοχές στη διοργάνωση (2009-2015 και 2020-23), με τη Φενέρμπαχτσε 143 (2015-20) και με τον Παναθηναϊκό έχει 23 έως τώρα.

Στο Βελιγράδι σημάδεψε το Βερολίνο, σε ΟΑΚΑ και Μπολόνια «κλείνει» θέση

Στο Βελιγράδι σημάδεψε το Βερολίνο, σε ΟΑΚΑ και Μπολόνια «κλείνει» θέση

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έγινε αφεντικό για το πλεονέκτημα έδρας κάνοντας παρέλαση στο Βελιγράδι και έχει την ευκαιρία στα επόμενα δύο παιχνίδια με Μπαρτσελόνα και Βίρτους να «αγκαλιάσει» τη δεύτερη θέση και την… επιστροφή στα Final Four. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.