Ο Χεζόνια έδωσε τη λύση στη Ρεάλ μέσα στο Βερολίνο

Άλμπα Βερολίνου - Ρεάλ Μαδρίτης

i

Photo by Regina Hoffmann/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Χεζόνια έδωσε τη λύση στη Ρεάλ μέσα στο Βερολίνο

Νίκος Καλαμπάκας 22:58 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 20.03.2024

Την 24η νίκη της πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης στη φετινή ευρωλίγκα, αφού έχοντας σε φοβερή μέρα τον Χεζόνια, επικράτησε εκτός έδρας της Άλμπα Βερολίνου με σκορ 86-79.

Η Άλμπα έκανε δυνατή... εκκίνηση στον αγώνα της με τη Ρεάλ, όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης τα έδωσαν όλα στον τερματισμό και τελικά πήραν νίκη στο Βερολίνο με σκορ 86-79.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Άλμπα μπήκε δυνατά στον αγώνα και αιφνιδίασε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ. Οι Γερμανοί έπαιξαν εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο δεκάλεπτο και η ανταμοιβή τους για αυτό ήταν η διαφορά των δέκα πόντων στη λήξη της περιόδου (26-16).

Η Ρεάλ Μαδρίτης όμως δεν έκατσε με σταθρωμένα τα χέρια. Οι παίκτες του Ματέο ανέβασαν την απόδοσή τους από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα και κατάφεραν να επιστρέψουν στο σκορ και να γίνουν αφεντικά του αγώνα. Στο ημίχρονο μάλιστα είχε «ροκανίσει» τη διαφορά στους 4 πόντους (40-36) και είχε ανοίξει τον δρόμο ώστε να πάρει και τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι αφού ισοφάρισαν σε 52-52, πήραν το προβάδισμα (54-58) και έδειχναν πλέον να ελέγχουν τον αγώνα, έστω κι αν οι παίκτες της Άλμπα κατάφεραν στο 30' να μειώσουν στον πόντο (57-58).

Στην τελευταία περίοδο ο αγώνας είχε μεγάλες και έντονες συγκινήσεις. Η Ρεάλ προσπαθούσε να ξεφύγει στο σκορ, η Άλμπα δεν την άφηνε να... αναπνεύσει και έτσι οι δύο αντίπαλοι βρίσκονταν σε απόσταση ενός καλαθιού. Τελικά η Ρεάλ ήταν ψύχραιμη και κατάφερε να πάρει μια ακόμα νίκη στη διοργάνωση, επικρατώντας με 86-79.

MVP

Ο Μάριο Χεζόνια έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και σημειώνοντας 22 πόντους αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και ήταν ο άνθρωπος που κουβάλησε επιθετικά την ομάδα του.

Το κλειδί του αγώνα

Μετά το εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο της, η Άλμπα δεν μπόρεσε να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και άφησε την ρεάλ να πάρει τα ηνία. Μια έμεπιρη ομάδα όπως οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έβρισκε σχεδόν σίγουρα τον τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Η επόμενη αγωνιστική

Η Ρεάλ αντιμετωπίζει την Παρτίζαν στο Βελιγράδι, ενώ η Άλμπα θα αγωνιστεί στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Εφές.

Οι διαιτητές

Χόρντοφ, Κόλιενσιτς και Πέτεκ.

Δεκάλεπτα: 26-16, 40-36, 57-58, 79-86

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ BOXSCORE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ PLAY BY PLAY ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ