(Z)ebras (D)olphins (M)onkeys (P)onies: Αυτό είναι το σύνθημα των Παρτιζάνων που χρησιμοποίησε ο Λεσόρ για να απαντήσει στον Ερυθρό Αστέρα (vid)
i

© Euroleague Basketball

(Z)ebras (D)olphins (M)onkeys (P)onies: Αυτό είναι το σύνθημα των Παρτιζάνων που χρησιμοποίησε ο Λεσόρ για να απαντήσει στον Ερυθρό Αστέρα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:07 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 21.03.2024

Δεν ήταν τυχαία τα είδη του ζωικού βασιλείου που επικαλέστηκε ο Ματίας Λεσόρ για να περιγράψει την κατάσταση στην Stark Arena και στην πραγματικότητα να παρομοιάσει τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Τα δανείστηκε από το σύνθημα των φανατικών της Παρτίζαν στα ντέρμπι του Βελιγραδίου!

Ο Εργκίν Αταμάν ήταν ικανοποιημένος, οι παίκτες του Παναθηναϊκού χαρούμενοι. Ο Ματίας Λεσόρ πάντως, ήταν κάτι παραπάνω από χαρούμενος. Ήταν ενθουσιασμένος με τη νίκη στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα.

Ο 28χρονος σέντερ από την Μαρτινίκα, το υπερπόντιο νησί που ανήκει στη Γαλλία και βρίσκεται μεταξύ Καραϊβικής και Ατλαντικού ωκεανού, τις προηγούμενες δύο σεζόν αγωνίστηκε στην Παρτίζαν (2021-2023). Μαζί της συνδέθηκε και παραμένει συναισθηματικά δεμένος. Και κυρίως με τους οπαδούς της. Αυτό σημαίνει πως ταυτόχρονα είναι... εχθρός για τους υποστηρικτές του Ερυθρού Αστέρα και η ήδη διαταραγμένη σχέση τους, σείστηκε συθέμελα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης για την 30η αγωνιστική της Euroleague, ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος ήταν και πρώτος σκόρερ (19 πόντοι) και ο μεγάλος πρωταγωνιστής μαζί με τον Κώστα Σλούκα, δήλωσε στη μεικτή ζώνη πως «το γήπεδο ήταν σαν ζούγκλα» και αμέσως μετά παρομοίασε στην πραγματικότητα του οπαδούς των γηπεδούχων με «ζέβρες, δελφίνια, μαϊμούδες και πόνυ».

«Έχεις κότσια για να έρχεσαι εδώ»: Η απίθανη Ατάκα του Λεσόρ στον γιο της Ρούξι Ντουμιτρέσκου
EUROLEAGUE

10:32 - 21.03.2024

«Έχεις κότσια για να έρχεσαι εδώ»: Η απίθανη Ατάκα του Λεσόρ στον γιο της Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Όταν ο Ματίας Λεσόρ είδε τον Φίλιππο Νικολαΐδη στους διαδρόμους της Stark Arena μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα, εντυπωσιάστηκε με το θάρρος του. Ο νεαρός φορούσε την πράσινη φανέλα με το Νο 25 σε μία εχθρική έδρα για τον Γάλλο!

Βέβαια, η... έμπνευση δεν ήταν δική του και τα είδη του ζωικού βασιλείου που χρησιμοποίησε δεν ήταν τυχαία. Ήταν αυτά που χρησιμοποιεί ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα των φιλάθλων της Παρτίζαν, γνωστό ως «ZDMP» (Zebras, Dolphins, Monkeys Ponies) και τα αρχικά περιγράφουν τα ζώα που επανέλαβε ο Λεσόρ. Δεν χρησιμοποίησε το υβριστικό κουπλέ του συνθήματος πάντως, αλλά επικεντρώθηκε στο ρεφρέν, που ακόμα κι αυτό, είναι ενοχλητικό στα αυτιά των φανατικών του Ερυθρού Αστέρα.

🔴 Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Βιλερμπάν και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!