Η «αιχμηρή» δήλωση του Λεσόρ για τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα: «Στο γήπεδο υπήρχαν ζέβρες, μαϊμούδες και δελφίνια»
i

© Euroleague Basketball

Η «αιχμηρή» δήλωση του Λεσόρ για τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα: «Στο γήπεδο υπήρχαν ζέβρες, μαϊμούδες και δελφίνια»

Γιώργος Γαβριλάκης 23:45 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:50 - 20.03.2024

Η επικράτηση στην Stark Arena του Βελιγραδίου έκανε όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού χαρούμενος, μα πιο πολύ τον Ματίας Λεσόρ, ο οποίος δεν έχει δα και τις καλύτερες σχέσεις με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Γι' αυτό και τους... περιποιήθηκε στις δηλώσεις του.

Αν όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήθελαν πολύ τη νίκη στην Stark Arena κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ο Ματίας Λεσόρ την ήθελε περισσότερο απ' όλους.

Διότι, δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τους οπαδούς των «ερυθρολεύκων» του Βελιγραδίου, λόγω της θητείας του στην Παρτίζαν και τις μεγάλες κόντρες από την εποχή που κατοικούσε στην πρωτεύουσα της Σερβίας.

Και όταν αυτή κατακτήθηκε για τους «πράσινους», ο Γάλλος σέντερ είχε έναν έξτρα λόγο για να είναι χαρούμενος. Η χαρά του αυτή. του έδωσε και μία... γλαφυρή διάθεση στις δηλώσεις του στη μικτή ζώνη.

«Το γήπεδο ήταν σαν ζούγκλα», είπε στην κάμερα ο Ματίας Λεσόρ και συνέχισε αναφέροντας πως «υπήρχαν ζέβρες, μερικά δελφίνια, κάποιες μαϊμούδες και αρκετά πόνι».

Στην πραγματικότητα ήθελε να... πικάρει τους οπαδούς των γηπεδούχων και το έκανε εντάσσοντάς τους στο ζωικό βασίλειο. Κάτι που δημιούργησε ποίκιλες αντιδράσεις και σίγουρα όσοι φίλοι του Ερυθρού Αστέρα, απλώς τον αντιπαθούσαν, πλέον δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε... ζωγραφιστό.

Όχι μόνο για την παράξενη δήλωσή του, αλλά και λόγω της εμφάνισής του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λεσόρ τελείωσε την αναμέτρηση ως ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 19 πόντους (τόσους είχε ο Νταβίντοβατς και ο Νέντοβιτς για τον Ερυθρό Αστέρα), ενώ κατέγραψε στη στατιστική του 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Μαζί με τον Κώστα Σλούκα (17 πόντοι, 10 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι της αναμέτρησης και οι πρωταγωνιστές της 19ης νίκης σε 30 αγώνες.

Μία επιτυχία που τοποθετεί την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στην τρίτη θέση, πίσω από την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, έχοντας το πλεονέκτημα στην τριπλή ισοβαθμία με την Φενέρμπαχτσε και την Μονακό.