Ο Μπιρούτις ανανέωσε με την Ζάλγκιρις
i

©InTime

Ο Μπιρούτις ανανέωσε με την Ζάλγκιρις

Γιάννης Πάλλας 18:51 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 06:02 - 16.05.2024

Ο Λαουρίνας Μπιρούτις θα φοράει και τη νέα χρονιά τη φανέλα της Ζάλγκιρις

Σε ανανέωση του συμβολαίου με τον Λαουρίνας Μπιρούτις προχώρησε η Ζάλγκιρις. Ο 26χρονος σέντερ υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του για 1+1 χρόνια και παρέμεινε κάτοικος Κάουνας.

Ο Λαουρίνας Μπιρούτις τη φετινή χρονιά σε 33 αγώνες της Euroleague έχει 7.6 πόντους μέσο όρο, 3.8 ριμπάουντ και 0.6 ασίστ σε 15:12 λεπτά συμμετοχής.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια κίνηση για την οποία την εισήγηση έκανε ο Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Λιθουανός σέντερ είναι αποτελεσματικός και έχει βοηθήσει ουσιαστικά σε πολλά ματς ως τώρα.

Μπορεί η Ζάλγκιρις να μην έκανε την χρονιά που θα περίμεναν οι φίλαθλοι της που πραγματοποιούσαν sold out σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά η παρουσία του Ιταλού προπονητή της επέτρεψε να παίξει ένα πιο ελκυστικό μπάσκετ.

Δεν πρόλαβε όμως και λόγω πολλών τραυματισμών να μείνει μέσα στο παιχνίδι της διεκδίκησης ενός «εισιτηρίου» για τα playoffs.

«Νιώθω καλά εδώ. Η Ζάλγκιρις είναι ένας από τους καλύτερους οργανισμούς στην Ευρώπη, έχουμε μεγάλη βάση φιλάθλων, οπότε το κίνητρο για να μείνουμε στο Κάουνας είναι υψηλό» υποστήριξε ο Λαουρίνας Μπιρούτις στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Αγωνίστηκα από μικρός στα τμήματα της Ζάλγκιρις. Παρόλο που δεν έφτασα στην πρώτη ομάδα απευθείας, βρήκα πλέον τη θέση μου εδώ. Μου δίνει επίσης μια επιπλέον ώθηση» κατέληξε ο Λιθουανός σέντερ αναφερόμενος στο νέο συμβόλαιο του με την ομάδα.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Λιθουανικής ομάδας, Αντρέα Τρινκιέρι, επισήμανε: «Στόχος μας είναι να δώσουμε στους Λιθουανούς παίκτες της Ζάλγκιρις την ευκαιρία να εξελιχθούν στο υψηλότερο επίπεδο αγωνιζόμενοι στην ομάδα μας».

Και συμπλήρωσε: «Ο Λαουρίνας είχε πολλά καλά παιχνίδια φέτος, είχε κάνει κάποια άσχημα, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο από έναν παίκτη που ακόμα εξελίσσεται. Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσουμε να έχουμε έναν παίκτη με ανοδική πορεία στην ομάδα».