Ο Γιανκούνας νέος GM της Ζαλγκίρις, διαδέχτηκε τον Μοτεγιούνας (pic)

Ο Γιανκούνας νέος GM της Ζαλγκίρις, διαδέχτηκε τον Μοτεγιούνας (pic)

Νίκος Καλαμπάκας 12:53 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 20.06.2023

Αλλαγές στην Ζαλγκίρις Κάουνας, καθώς η αποχώρηση του Παούλιους Μοτεγιούνας από τη θέση του General Manager έφερε ανακατατάξεις, με τον Παούλιους Γιανκούνας να αναλαμβάνει τη θέση.

Η νέα εποχή στην Euroleague επηρέασε και ομάδες που αγωνίζονται σε αυτή. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και όσον αφορά το οργανόγραμμά τους. Πιο ξεκάθαρο παράδειγμα από την Ζαλγκίρις δεν υπάρχει, καθώς η ομάδα του Κάουνας προχώρησε σε αλλαγές, που ήταν επιβεβλημένες έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι πρωταθλητές Λιθουανίας είδαν τον Παούλιους Μοτεγιούνας να αναλαμβάνει χρέη General Manager στην Euroleague, διαδεχόμενος τον Μάρσαλ Γκλίκμαν στη θέση αυτή. Όπως ήταν φυσικό, ο Μοτεγιούνας δεν μπορούσε να συνεχίσει να βρίσκεται στην ίδια θέση στην ομάδα του Κάουνας και ως εκ τούτου αποχώρησε. Αφήνοντας τη θέση του General Manager κενή. Όχι όμως για πολύ, καθώς οι ιθύνοντες την ομάδα κινήθηκαν γρήγορα και κάλυψαν το κενό άμεσα.

Ο αντικαταστάτης του βρέθηκε εκ των έσω και είναι μια από τις πιο σημαντικές φιγούρες στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Ο Παούλιους Γιανκούνας, που μέχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν ο εμβληματικός αρχηγός εντός παρκέ, πλέον θα έχει τη θέση του GM στην ομάδα, ξεκινώντας μια νέα πορεία σε διαφορετικό πόστο. Πάντα όμως στην Ζαλγκίρις, στην οποία παραμένει πιστός εδώ και πολλά χρόνια.

Η ομάδα του Κάουνας ανακοίνωσε την προαγωγή του Γιανκούνας, ο οποίος πλέον σηκώνει μανίκια, προκειμένου να μπει στα νέα του καθήκοντα όσο το δυνατόν πιο άμεσα, σε ένα γνώριμο και πολύ οικείο περιβάλλον για τον ίδιο. Έτσι, θα έχει τη δυνατότητα να υπηρετήσει την Ζαλγκίρις, τόσο από τη θέση του παίκτη, όσο και από αυτή του παράγοντα, διατηρώντας την άριστη σχέση με τους πρωταθλητές Λιθουανίας, η οποία κρατάει εδώ και πολλά χρόνια.