Πάει για «βόμβα» από το ΝΒΑ με τον αντικαταστάτη του Μήτρου-Λονγκ η Ζαλγκίρις!

Πάει για «βόμβα» από το ΝΒΑ με τον αντικαταστάτη του Μήτρου-Λονγκ η Ζαλγκίρις!

Χρήστος Τσάλτας 15:33 - 28.11.2023

Έτοιμη να ολοκληρώσει μια πολύ ηχηρή κίνηση βρίσκεται η Ζαλγκίρις, καθώς προ των πυλών του Κάουνας βρίσκεται ο Έντμοντ Σάμνερ, που έχει σημαντική θητεία στο ΝΒΑ, με σκοπό να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ για τον Ολυμπιακό.

Η αποχώρηση του Ναζ Μήτρου-Λονγκ για τον Ολυμπιακό δημιούργησε μεγάλο κενό στην περιφερειακή γραμμή της Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Κάουνας είχε βγει στην αγορά και αναζητούσε μια λύση, ώστε να πλαισιώσει τον Κίναν Έβανς και τον Λούκας Λεκαβίτσιους στην backcourt των πρωταθλητών Λιθουανίας.

Ο Κέβιν Πάνγκος ήταν μια περίπτωση που έπεσε στο τραπέζι εξ αρχής, καθώς στο Κάουνας γνωρίζουν καλά τον Καναδό γκαρντ και η γνώμη που υπάρχει για την αξία του είναι συγκεκριμένη και δεν έχει αλλάξει με το πέρας των ετών.

Από τη στιγμή όμως που η Αρμάνι Μιλάνο δεν αφήνει τον έμπειρο πλέι μέικερ ελεύθερο τότε η κατάσταση περιπλέκεται, την ώρα που η Ζαλγκίρις «καίγεται» για την απόκτηση παίκτη.

Κάπως έτσι οι ιθύνοντες την ομάδα στράφηκαν στους free agents του ΝΒΑ και ξεχώρισαν μια περίπτωση. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 15min.lt οι «πράσινοι» βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση του Έντμοντ Σάμνερ, που έχει σημαντική θητεία στο ΝΒΑ, έχοντας αγωνιστεί σε Ιντιάνα Πέισερς, Μπρούκλιν Νετς και Σάρλοτ Χόρνετς.

Ο Σάμνερ τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που έχασε τη θέση του στον «μαγικό κόσμο» και η Ζαλγκίρις θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, για να τον κάνει δικό της και να τον βοηθήσει παράλληλα να κάνει... restart, παίζοντας στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης.

Ο 27χρονος γκαρντ είναι απόφοιτος του Xavier και μετράει 161 παιχνίδια στην regular season του ΝΒΑ, έχοντας 6,2 πόντους, 1,5 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ και 47% στα σουτ εντός πεδιάς στην καριέρα του στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.