Ο Σακ δεν κερδίζει μόνο στα παρκέ, (μας) κέρδισε και στη Δραπετσώνα!

Βόλτα με τον Μπουτς

Ο Σακ δεν κερδίζει μόνο στα παρκέ, (μας) κέρδισε και στη Δραπετσώνα!

Στέφανος Αβραμίδης 14:36 - 11.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:36 - 11.03.2023

Τη δυσκολότερη μέρα που θα μπορούσαμε να βρεθούμε βρεθήκαμε με τον Σακίλ Μακίσικ, ο Αμερικανός του Ολυμπιακού ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και κατάφερε να γίνει ιδανικός πρώτος καλεσμένος μας στη "Βόλτα με τον Boots"!

Ήταν ένα πολύ δύσκολο πρωινό, ένα πολύ δύσκολο πρωινό μετά από ένα μαύρο βράδυ! Με μια βαριά σκιά στο πρόσωπο με είχε καλημερίσει η Ντέπη στον πρώτο καφέ της ημέρας, είχε ξυπνήσει όπως πάντα νωρίτερα και παρακολουθώντας στην τηλεόραση τις εξελίξεις ήξερε ήδη! Γύρω στις έντεκα είχε γίνει το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ώρα εννιά το πρωί και έπρεπε να ετοιμαστούμε, με τρίτο στην παρέα μας τον τετράποδο της οικογένειας, και να φύγουμε για Δραπετσώνα!

Εκεί, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων, είχε κλειστεί το ραντεβού με τον Σακίλ Μακίσικ για την πρώτη μας "Βόλτα με τον Boots"! Μου πέρασε από το μυαλό να το ακυρώσουμε αλλά δε θα ήταν καθόλου εύκολο να το επαναπρογραμματίζαμε άμεσα, ακολουθούσε "διαβολοβδομάδα"!

Φτάσαμε νωρίς, αρκετά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα, κατά τη διάρκεια της διαδρομής είχαμε ακούσει από το ραδιόφωνο πολύ περισσότερες λεπτομέρειες για τα όσα είχαν συμβεί στη σύγκρουση των τρένων, για τις ζωές που είχαν χαθεί, η διάθεσή μας είχε φτάσει στο ναδίρ!

Προφανώς και η δική μας ψυχική κατάσταση ήταν κάτι που δεν είχε καμία απολύτως σημασία στ΄αλήθεια, τόσοι γονείς είχαν χάσει λίγες ώρες νωρίτερα τα παιδιά τους! Ομολογώ όμως πως, όπως κάθε πατέρας, όπως κάθε μητέρα, πάλευα να διώξω τη σκέψη που συνεχώς τριγυρνούσε στο μυαλό μου, "τι θα γινόταν αν..."! Δεν τολμώ ούτε την πρόταση να ολοκληρώσω!

Με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας της αφόρητης κίνησης στο δρόμο αλλά και μιας λάθος...πινέζας που του είχαμε στείλει στο κινητό έφτασε στο σημείο και ο "Σακ", ήξερε και εκείνος για το δυστύχημα! Φανερά επηρεασμένος και ο Αμερικανός πάλευε, ακόμη και πριν από το "Φώτα, κάμερα, πάμε!" να ανταποκριθεί στην προσπάθειά μας να σπάσει ο πάγος!

Όχι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο καθώς το πρώτο μας θέμα συζήτησης δε θα μπορούσε να ήταν άλλο από την τραγωδία! Με πολύ μεγάλη βοήθεια από τον Boots, καταλύτης από την πρώτη του παρουσία και υπό τις πιο δύσκολες, ψυχολογικά, συνθήκες που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε, καταφέραμε με τα πολλά, έστω και για λίγο, να ξεφύγουμε!

Η Μπέριλ ΜακΚίσικ απάντησε στο Sportal: «Μακάρι η ευχή του Σακ να γίνει πραγματικότητα»
EUROLEAGUE

17:20 - 10.03.2023

Η Μπέριλ ΜακΚίσικ απάντησε στο Sportal: «Μακάρι η ευχή του Σακ να γίνει πραγματικότητα»

Μετά από σχετική ερώτηση του Sportal, η σύζυγος του ΜακΚίσικ, Μπέριλ, παίρνει θέση αναφορικά με την επιθυμία του Σακίλ ο οποίος δήλωσε πως θα ήθελε να μπορεί να διαβάζει τη σκέψη της.

Αφού ο Χρήστος μας έδωσε τις κατευθύνσεις, με τον Μπόρις να αναλαμβάνει και αυτός δράση και...κάμερα, ξεκινήσαμε για τη βόλτα μας, η ώρα είχε περάσει και ο καλεσμένος μας είχε ήδη αρχίσει να αγχώνεται! Έπρεπε να πάει βλέπετε στην προπόνηση, προφανώς δεν μπορούσε να περιμένει ο "κόουτς Μπι", όπως τον αποκαλεί, το Google Maps πήγε σύννεφο!

Μεταξύ ερωτήσεων και απαντήσεων τσέκαρε σε κάθε ευκαιρία το κινητό του και τον απαιτούμενο χρόνο για ΣΕΦ! "Στα 17 λεπτά μου το δίνει...χειροτέρεψαν τα πράγματα, πήγε στα 20'!" Κι όμως, παρά την πίεση κατάφερνε, με κάποιον τρόπο που μόνο ο ίδιος ξέρει, και χαλαρός και καίριος στις απαντήσεις του και ζεστός απέναντι σε όλους μας να...προχωρά!

Σε σημείο που κατάφερε να μας...πάρει μαζί του, κι όχι εμείς αυτόν, σε μια κουβέντα πολύ όμορφη, διαφορετική και άμεση! Δε δίστασε να αποκαλύψει, χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό και περιστροφές, ότι δυο χρόνια τώρα σκέφτεται μόνο το Triple Crown! Παραδέχθηκε πως έχει κάνει αρκετά πράγματα στη ζωή του για τα οποία μετανιώνει αλλά τίποτα δε θα άλλαζε!

Και μίλησε εξ ονόματος όλων ημών των παντρεμένων όταν, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, δήλωσε πως με χαρά θα ξόδευε μια από τις τρεις ευχές που του παραχωρήσαμε για να μπορούσε να διαβάσει το μυαλό της συζύγου του! Έτοιμος ήμουν να του πω, "να αγιάσει το στόμα σου ρε Σακ!" αλλά σας θυμίζω πως δεν ήμουν μόνος!

Κλείνοντας το γύρισμα, πάντα με το Google Maps ανοιχτό και μετρώντας αντίστροφα, πέντε λεπτά, τέσσερα, τρία, δύο, ένα, "γεια σας, φεύγω" περπατήσαμε λίγο ακόμη οι τρεις μας για μερικά πλάνα, η κουβέντα είχε ολοκληρωθεί! Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο προσιτός, συνεργάσιμος, χωρίς ίχνος τουπέ και βεντετισμού, ο Σακ μας κέρδισε όλους! Εννοείται και τον Boots, κι ας μην είχαν το χρόνο να γνωριστούν όσο καλά θα ήθελαν και οι δύο! Ίσως την επόμενη φορά!