Ο Παναθηναϊκός θα είναι διαφορετικός από... Δευτέρα! Θα είναι και καλύτερος;

Ο Μάριους Γκριγκόνις

i

© Intime

Ο Παναθηναϊκός θα είναι διαφορετικός από... Δευτέρα! Θα είναι και καλύτερος;

Ηλίας Λαλιώτης 11:52 - 14.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 14.05.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για τη τελευταία φετινή αγωνιστική μάχη του Παναθηναϊκού και το «στοίχημα» που θέλει να κερδίσει ο Χρήστος Σερέλης.

Δεν θέλω να είμαι ο... ξενέρωτος της παρέας, αλλά επιτρέψτε μου να πατήσω για λίγο «παύση» στο μοναδικό θέμα που φαίνεται να απασχολεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού σε ό,τι αφορά στη μπασκετική ομάδα. Τον μεταγραφικό σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, δηλαδή. Είναι λογικό να υπάρχει ενθουσιασμός, προσμονή και μεγάλες προσδοκίες από τα όσα ακούει από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και διαβάζει στα ρεπορτάζ καθημερινά, ωστόσο, η φετινή σεζόν δεν έχει τελειώσει.

Η αλήθεια είναι πως είχε «παγώσει» για δύο εβδομάδες, λόγω και της απουσίας αγωνιστικών υποχρεώσεων, αλλά τα σημαντικά αρχίζουν και πάλι για το Τριφύλλι. Από τη Δευτέρα (15/5, 15:45) ξεκινά η ημιτελική σειρά των playoffs της Basket League κόντρα στο Περιστέρι και ο Χρήστος Σερέλης με τους παίκτες του καλούνται να κάνουν το καθήκον τους, να πάρουν 3 νίκες και να κλείσουν ραντεβού με τον Ολυμπιακό στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη κατάσταση τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Για πρώτη φορά μετά από 27 σερί σεζόν με τουλάχιστον έναν τίτλο (1996-2022), κινδυνεύει να μείνει χωρίς κανέναν φέτος και να σταματήσει σε αυτόν τον αριθμό το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει. Τα προγνωστικά δεν είναι φυσικά υπέρ του και θα πρέπει να δούμε κάτι αισθητά καλύτερο στα παιχνίδια που απομένουν για να έχει ελπίδες να τα ανατρέψει.

Παναθηναϊκός: Όλοι μέσα για το Περιστέρι - Περιμένει τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

16:35 - 12.05.2023

Παναθηναϊκός: Όλοι μέσα για το Περιστέρι - Περιμένει τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μπήκε σε φουλ ρυθμό προπονήσεων και ο Χρήστος Σερέλης θα έχει όλους τους διαθέσιμους παίκτες ετοιμοπόλεμους για την πρεμιέρα της ημιτελικής σειράς κόντρα στο Περιστέρι.

Το σίγουρο είναι πως από τη Δευτέρα και το πρώτο παιχνίδι με το Περιστέρι θα δούμε κάτι διαφορετικό. Ο Χρήστος Σερέλης πήρε την απόφαση να συνεχίσει η ομάδα του χωρίς τον Ντουέιν Μπέικον, μετά τα σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα του Αμερικανού, ενώ εξαιτίας των απαράδεκτων χειρισμών του Ντέγιαν Ράντονιτς στη διαχείριση των αλλαγών των ξένων, δεν υπολογίζει ούτε στους Νέιτ Ουόλτερς και Ματ Τόμας.

Ο Έλληνας προπονητής είχε σχεδόν δύο εβδομάδες στη διάθεσή του για να δουλέψει με τα νέα δεδομένα και να παρουσιάσει μια ομάδα που θα έχει κάτι από το στιλ και τη φιλοσοφία του. Ποια είναι αυτά; Περισσότερη συγκέντρωση στην άμυνα, τρέξιμο, πίεση στην μπάλα στη μία πλευρά του γηπέδου, καλύτερη κυκλοφορία, πολλές συνεργασίες, διάβασμα και εκμετάλλευση καταστάσεων που του δίνουν πλεονέκτημα στην επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε κάποια προβλήματα απουσιών αυτό το διάστημα (Πάρις Λι, Γιώργος Παπαγιάννης), αλλά για πρώτη φορά είχε τον χρόνο να δουλέψει με στόχο να βελτιωθεί. Πονίτκα και Γκριγκόνις αναμένεται να έχουν σημαντικό ρόλο στο... νέο σύνολο που θα παρουσιάσει ο κόουτς Σερέλης και απομένει να δούμε αν αυτό το διαφορετικό και πιο ομαδικό, θα είναι καλύτερο και κυρίως πιο αποτελεσματικό μέσα στο παρκέ.

ΥΓ. Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι ιστορική για τον Παναθηναϊκό. Η απόκτηση του ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια - τουλάχιστον- έχει οριστικοποιηθεί και το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις.