Η μεγάλη δικαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τη Νότιγχαμ

Νότιγχαμ Φόρεστ

Η μεγάλη δικαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τη Νότιγχαμ

Η παραμονή της στην Premier League δείχνει και δίνει πολλά… Και στον Ολυμπιακό!

Θα είμαι ξεκάθαρος, όπως το έχω κάνει από την πρώτη ημέρα. Δεν έχω κάποια ομάδα που με «τρελαίνει» από την Αγγλία. Ένας φίλος που σπούδαζε εκεί, μου είχε φέρει δώρο μια φανέλα της Χαλ, ναι, του Ατζούν, με το «11» και να γράφει «VERVELES». Ανέβαινε τις κατηγορίες τότε, τώρα… πάλεψε να πάρει τον Μαρτίνς, αλλά εισέπραξε το «όχι» του.

Η ενασχόληση του Βαγγέλη Μαρινάκη με την Νότιγχαμ Φόρεστ, για εμένα είναι ένα σημαντικό γεγονός και για τον Ολυμπιακό. Δεν πήρε φέτος το πρωτάθλημα η ομάδα, «οκ», αλλά δεν την αλλάζω την άποψή μου. Και η παραμονή της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League, δείχνει σε μεγάλο βαθμό και το πόσο πετυχημένος είναι.

Πήρε μια ιστορική ομάδα, κόντρα σε Έλληνες δημοσιογράφους που ήθελαν να τον μπλέξουν με νομικές διαδικασίες. Τους το… χάλασε εκεί. Ήρθε η στιγμή που η Νότιγχαμ πέρσι τέτοιο καιρό, πανηγύριζε την άνοδο στην Premier League. Μετά, τους… χαλούσε το ότι έκανε πολλές μεταγραφές, λες και είχαν γίνει οι τεχνικοί διευθυντές της ομάδας.

Επένδυσε πολλά από τα εκατομμύρια που εισέπραξε η ομάδα, αλλά πάντα είχε δίπλα του μια κλειστή ομάδα, που έχει και ελληνικό χρώμα. Ο γιος του, Μιλτιάδης Μαρινάκης, ώρες πολλές στην Αγγλία. Πάνω από την ομάδα, συναντήσεις με μάνατζερ, ενεργός. Ο κολλητός του φίλος επί σειρά ετών, Σωκράτης Κομινάκης, δίπλα του και στη νίκη επί της Άρσεναλ που έφερε την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Όπως ήταν και δίπλα όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε τη μεγάλη πρόκριση επί της Άρσεναλ στο «Emirates». Η κάμερα στο τέλος, έπιασε και τον Κούλη Δουρέκα που είναι εδώ και χρόνια στην Αγγλία και δίπλα σε αυτή την ομάδα. Ένας άνθρωπος που πέρασε ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας, που τον άφησε εκτός Ολυμπιακού. 

Στάθηκε όρθιος και τωρά βοηθά και αυτός πολύ από το πόστο του. Η παραμονή της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League έτσι, αποτελεί μια τεράστια δικαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ναι, είχε το άγχος του. Είναι εδώ και ημέρες στην Αγγλία. Αγωνιούσε για το τι θα γίνει, με ιστορικές ομάδες όπως η Έβερτον και η Λιντς, να δίνουν τη μάχη τους για παραμονή. Η κάμερα τον έπιασε αρκετές φορές να φυλάει το σταυρό, την εικόνα, να έχει και τα γούρια του. 

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού γνωρίζει την αποθέωση από τους οπαδούς της Νότιγχαμ Φόρεστ. Λογικό. Πήρε μια ομάδα που έχει δύο πρωταθλητριών, αλλά που… χάθηκε στις μικρότερες κατηγορίες. Την έφερε στα μεγάλα σαλόνια, έκανε πολλές και δυνατές μεταγραφές, για να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο παραμονής την προτελευταία αγωνιστική. Προσέξτε τώρα και συμπτώσεις… Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, νικά 1-0 και το πρωτάθλημα πηγαίνει στην ΑΕΚ.

Η Νότιγχαμ υποδέχεται την Άρσεναλ, νικά 1-0 και το πρωτάθλημα πηγαίνει στην Μάντσεστερ Σίτι. Πάμε τώρα και στα δικά μας. Γιατί δίνει πολλά στον Ολυμπιακό αυτή η παραμονή. Αρχικά, ο πρόεδρος των Πειραιωτών, έχει καλή ψυχολογία. Σημαντικό. Μετά, το ότι πάντα είσαι με πολλούς και καλούς ατζέντηδες στο τραπέζι. 

Και ξέρω, πολλοί θα πουν και θα γράψουν τα δικά τους, αλλά ακόμη και να μιλήσεις με τον κάθε… Κορδόν για τεχνικό διευθυντή για τον Ολυμπιακό, μετράει. Σου δίνει πόντους… Τον βλέπουν διαφορετικά, το εισπράττουν όλοι. Την ημέρα της παρουσίασης του Μίτσελ, Σεπτέμβρη του 2022, ρώτησα τότε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για τις μεταγραφές Μαρσέλο και Χάμες και πόσο ρόλο έπαιξε και η ενασχόλησή του με την Νότιγχαμ. 

Μπορεί να μη βγήκαν οι δύο αυτές μεγάλες μεταγραφές, αλλά εκείνη του η απάντηση, για εμένα δεν αλλάζει τίποτα, ειδικά για όποιον γνωρίζει τι εστί ποδόσφαιρο, διαπραγματεύσεις, δημόσιες σχέσεις, όλα… «Με τις επαφές που έχουμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αυτό είναι κάτι που μας βοηθάει να διαπραγματευόμαστε με τέτοιους παίκτες για να έρχονται στον Ολυμπιακό.

Έχουν γίνει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό όχι μόνο για τις επιτυχίες μας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Για αυτό πολλές βραδιές ευρωπαϊκές δικές μας μπορεί να αποτελούν μία ολόκληρη ζωή για άλλους. Μας έχει βοηθήσει πολύ και η ενασχόλησή μας με την Νότιγχαμ, είναι κάτι που βοηθάει τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο» είχε τονίσει χαρακτηριστικά. 

Ακόμη και το φετινό καλοκαίρι, εκτιμώ πως αυτή η παραμονή της Νότιγχαμ, η καλή ψυχολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη, διάφορες λεπτομέρειες, θα παίξουν σημαντικό ρόλο για τη νέα χρονιά. Για τον Ολυμπιακό που θα πρέπει να «χτιστεί» για να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και να ψάξει κάτι περισσότερο στην Ευρώπη…