Η «Λερναία Ύδρα» από τον Πειραιά

Η «Λερναία Ύδρα» από τον Πειραιά

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:10 - 10.12.2022 / Ανανεώθηκε: 07:37 - 10.12.2022

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για τον Ολυμπιακό ο οποίος έμοιαζε με «Λερναία Ύδρα» απέναντι στη Βίρτους, έχοντας απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια των Ιταλών!

Η αλήθεια είναι πως πριν τον αγώνα είχα ένα μικρό άγχος, καθώς ένα ντέρμπι πάντα σε αδειάζει πνευματικά και χρειάζεσαι ιδιαίτερο σθένος θα να παρουσιαστείς έτοιμος. Ο Ολυμπιακός, όχι απλά έδειξε πως εμφανίστηκε στο ΣΕΦ για να πάρει τη νίκη κόντρα στη Βίρτους, αλλά την ΔΙΕΛΥΣΕ, σε μια εμφάνιση που έπεισε και έστειλε μήνυμα! 

Από την αρχή μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός μπήκε με σκοπό να κυριαρχίσει. Σε αυτό τον βοήθησε η τρομερή του ευστοχία από το τρίποντο, αλλά και η άμυνα με τις αλλαγές που μπλόκαρε τη Βίρτους. Πέραν αυτού όμως, ο Ολυμπιακό εμοιαζε και με μια… Λερναία Ύδρα, καθώς όποιο κεφάλι έκοβες, δύο άλλα έπαιρναν τη θέση του και σε κατασπάραζαν. 

Σταματούσε ο Βεζένκοφ, ξεκινούσε ο Κάνααν. Σταματούσε ο Κάνααν, έπιανε δουλειά ο Σλούκας. Κατέβαζε ρυθμό ο Σλούκας, έβγαινε μπροστά ο Μπλακ. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκει λύσεις και να ανάγκασε τη Βίρτους να περάσει ένα από τα χειρότερα βράδια στην ιστορία της, όπως δείχνει και το τελικό +46 των Ερυθρόλευκων. 

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός πέρασε το καλύτερο βράδυ της ιστορίας του! Οι Ερυθρόλευκοι δεν είχαν πρόβλημα απέναντι στη Βίρτους, σταμάτησαν στους 117 πόντους (117-71), έφτασαν στις 8 νίκες και γενικά… μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε. 

Από τον Ολυμπιακό, 5 παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ξανά κορυφαίος όλων με 19, ο Φαλ κυριάρχησε με 15, όσους είχε και ο εξαιρετικός Άλεκ Πίτερς, ο Σακίλ ΜακΚίσικ είχε 13 και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πρόσθεσε άλλους 11.

Πάμε όμως λίγο στα ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τους 113 πόντους του από το 2007/08 κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπιάνα και έκανε νέο ρεκόρ παραγωγικότητας. Οι 33 ασίστ είναι νέο ρεκόρ μετά τις 29 (2018/19) απέναντι στη Γκραν Κανάρια. Ρεκόρ και το συνολικό 159 στο PIR, μετά το 141, πάλι κόντρα στην Ολίμπια. Επιπλέον, Με 18 τρίποντα ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τα 18 που είχε απέναντι στην Αρμάνι την σεζόν 2021/22.

Δεν τα λες και... άσχημα όλα αυτά, όμως η συνέχεια είναι δύσκολη και όλα αυτά πρέπει να ξεχαστούν άμεσα! 

Euroleague: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
EUROLEAGUE

23:49 - 09.12.2022

Euroleague: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Ανακατατάξεις στην κορυφή της Euroleague μετά την ολοκλήρωση και της 12ης αγωνιστικής. Η νίκη του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με τις ήττες των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, έφερε τους «ερυθρόλευκους» από πάνω τους, με το ίδιο ρεκόρ βέβαια.

Σειρά για τον Ολυμπιακό έχει η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια αρχίζουν τα... δύσκολα! Η Φενέρ έρχεται στην Ελλάδα με άγριες διαθέσεις, ενώ ακολουθεί η Βιλερμπάν στη Γαλλία για την «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκας. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν γιατί έχουμε πολλά ακόμα να δούμε! Το δεδομένο πάντως για τον Ολυμπιακό είναι ένα, εάν συνεχίσει με ανοιχτό ροτέισιον και με όλους τους παίκτες ενεργούς στο ματς, τον Ολυμπιακό δεν μπορεί να τον τον κοντράρει σχεδόν κανείς σε ολόκληρη την Ευρωλίγκα! 

Άλλωστε το είπαμε. Ο Ολυμπιακός απέναντι στη Βίρτους εμφάνισε μια «Λερναία Ύδρα». Θα βρεθεί ένας «Ηρακλής» να τον σκοτώσει; Πολύ πιθανό, καθώς σερί δεν μπορεί να πάει καμία ομάδα μέχρι το τέλος. Είναι όμως βέβαιο πως ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως είναι στην ελίτ της Ευρωλίγκας και πως έχει σκοπό να μείνει για καιρό σε αυτή. 

ΥΓ. Τι ΜΠΑΣΚΕΤΑΡΑ είδαμε ρε παιδιά! Κίνηση συνεχόμενη, κανείς στατικός, κανείς με τη μπάλα μόνιμα στα χέρια, διαρκώς ελεύθερα σουτ. Ο Ολυμπιακός είναι ικανός για σπουδαία πράγματα. Μένει να δούμε εάν θα συνεχίσει και στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν με τον ίδιο τρόπο. 

ΥΓ2. Κάθε φορά που βλέπουμε τον Ντάνιελ Χάκετ όσοι ακολουθούμε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, είναι ξεχωριστό, Απίθανος τύπος, πάντα με το χαμόγελο και πάντα με μια καλή κουβέντα. Η επιτομή του ΩΡΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ. 

ΥΓ3. Κάνααν και Πίτερς μπήκαν για τα καλά στην εξίσωση, ο Μπόλομπόι και ο Μπλακ το ίδιο και γενικά οι «νέοι» του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικοί. Με τέτοια εικόνα, τολμώ να πω πως η περσινή σεζόν μπορεί να ξεχαστεί και με εμφατικό τρόπο το καλοκαίρι, καθώς η τωρινή θα είναι ακόμα καλύτερη! 

ΥΓ4. Έρχονται δύο πολύ όμορφες συνεντεύξεις από τα αποδυτήρια του ΣΕΦ στο Sportal.gr. Μείνετε συντονισμένοι όμως. Τώρα ξεκινήσαμε και έχουμε ακόμα πολλά που ετοιμάζουμε για εσάς. Με τον καιρό θα τα δείτε και θα μας θυμηθείτε....