Ήταν λάθος επιλογή ο Μίτσελ
i

Μίτσελ/©Intime

Ήταν λάθος επιλογή ο Μίτσελ

Ευγενία Κουντούρη • 11:50 - 23.01.2023 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 23.01.2023

Ο Μίτσελ μπορεί να επιλέχθηκε ως ένας καλός «διαχειριστής προσωπικοτήτων», όμως σαν προπονητής ήταν δεδομένο και παραμένει, πως δεν μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Η χθεσινή ισοπαλία του Ολυμπιακού στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο ήταν σοκαριστική. Δεν είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός και θα εξηγήσω το γιατί. Η ομάδα του Πειραιά μπαίνει στο γήπεδο, αφού έχει μάθει πως ο Παναθηναϊκός έχασε στη Λεωφόρο από τον ΠΑΟΚ. Με μία νίκη μπορεί να καταφέρει το «απίστευτο» κι εκεί που βρίσκονταν στις 21 Δεκεμβρίου 12 πόντους πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας, στις 21 Ιανουαρίου (μόλις ένα μήνα μετά) να βρεθεί μόλις 4 πίσω. Κυριολεκτικά «μια ανάσα» από την πλάτη των «πρασίνων». Θα μπορούσε δηλαδή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και φυσικά την δυνατότητα να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στο Champions League.

Και πάνω που όλοι θα περίμεναν από τους πρωταθλητές να αρπάξουν την ευκαιρία αυτή, εκείνοι φώναξαν με τον πιο εμφατικό τρόπο πως «δεν μπορούν». Δεν μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα, δεν θα καταφέρουν να «χτυπήσουν» Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, είναι μια ομάδα σε σύγχυση, με πολλά προβλήματα και με έναν προπονητή που όχι μόνο δεν μπορεί να τα λύσει, αλλά δημιουργεί ακόμα περισσότερα. Η εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν δίνει καμιά ελπίδα στους φιλάθλους του. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, χωρίς σχέδιο ούτε στην ανάπτυξη, ούτε και στην άμυνα.

Και σαφώς υπάρχουν ευθύνες που αναλογούν στους παίκτες (ο Φορτούνης θα πρέπει να δει το χθεσινό παιχνίδι του 19χρονου Κωνσταντέλια κι αν δεν ντραπεί για την δική του παρουσία, τότε δεν ξέρει τη σημασία της λέξης «ντροπή»), αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο Μίτσελ.

Ο Ισπανός ήρθε στον Πειραιά με στόχο να μαζέψει τα... ασυμμάζευτα, αφού η ομάδα είχε αλλάξει ήδη δύο προπονητές και είχε ένα τεράστιο ρόστερ που έπρεπε να διαχειριστεί. Ήταν πασιφανές πως η λογική της πρόσληψης του δεν είχε να κάνει με τις φοβερές προπονητικές του «εμπνεύσεις», αλλά θεωρήθηκε πως, την δεδομένη στιγμή ήταν ο καταλληλότερος για να διαχειριστεί τις προσωπικότητες στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Πιστεύω πως δεν πέτυχε ούτε και σε αυτό. Εάν τα είχε καταφέρει, τότε ο Μαρσέλο θα είχε καταλάβει πως έχει έρθει στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο κι όχι για διακοπές, ή ο Φορτούνης θα είχε συνειδητοποιήσει πως δεν είναι ο Μέσι ώστε να παίζει μπάλα περπατώντας με τα χέρια στη μέση.

Δεν τα κατάφερε λοιπόν να κάνει αυτό που ήρθε να κάνει. Πόσο μάλλον να κάνει αυτό που ουσιαστικά κανείς δεν περίμενε από αυτόν. Δηλαδή να διαχειριστεί το υλικό που διαθέτει με τέτοιο τρόπο ώστε η ομάδα να βρει ρυθμό, να παίξει μπάλα και να αρχίσει σιγά - σιγά να φέρνει και αποτελέσματα. Πρέπει να είναι ο μοναδικός προπονητής στον κόσμο άλλωστε που φτιάχνει την αρχική ενδεκάδα της ομάδας του με τρία δεκάρια κι αυτό τα λέει όλα.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι χαμένο για τον Ολυμπιακό. Ακόμα και να μην αντέξει ο Παναθηναϊκός, υπάρχει η ΑΕΚ. Ακόμη κι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες από τους «ερυθρόλευκους». Ας αρχίσουν λοιπόν οι Πειραιώτες την «εκκαθάριση», ώστε τουλάχιστον να είναι έτοιμοι την επόμενη σεζόν. Ας ξεκινήσουν από τον προπονητή και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην εκκαθάριση του ρόστερ.