Μία εξαιρετική εβδομάδα για να είσαι Παναθηναϊκός!

Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς

i

Intime

Μία εξαιρετική εβδομάδα για να είσαι Παναθηναϊκός!

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:44 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 22.01.2024

Πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Σπουδαίες μεταγραφές των Μπακασέτα, Μαξίμοβιτς, Βίτορ Ούγκο, Ντραγκόβσκι. Μία νοοτροπία νικητή, που δεν λυγίζει από τα προβλήματα και τις απουσίες. Ένας προπονητής που μεταφέρει την αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Τα καλύτερα είναι μπροστά για τον Παναθηναϊκό...

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις; Από τη νίκη του αλύγιστου Παναθηναϊκού, που υπέταξε τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0 παρά τις εννιά απουσίες και τους δύο τραυματισμούς που προέκυψαν στο ρου του 90λεπτου; Από τον νικητή Φατίχ Τερίμ, που παρότι χρησιμοποίησε τον Μπερνάρ ως «faulse-nine» και επιστράτευσε τον Τσοκάι από τη... ναφθαλίνη, φώναζε συνεχώς στους παίκτες να ανεβούν ψηλά και να πιέσουν; Από τον Τάσο Μπακασέτα που έρχεται το βράδυ της Δευτέρας; Από την ηγεμονική συμφωνία της ΠΑΕ με τον Νεμάνια Μαξίμοβιτ; Από τους Βίτορ Ούγκο και Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι που βρέθηκαν σε σουίτα του «Απόστολος Νικολαΐδης»;

Ή μήπως από τους «Β' ρόλους», όχι λόγω σπουδαιότητας, αλλά εξαιτίας της ημέρας και της πυκνής ειδησεογραφίας; Ο Τιν Γεντβάι ο οποίος φωνάζει «παρών», σε ένα τάιμινγκ που εντάχτηκαν στο ρόστερ του Τριφυλλιού δύο στόπερ εγνωσμένης αξίας. Ο Αϊτόρ, ο οποίος δεν πρόσφερε στα ντέρμπι, αλλά «καθάρισε» τον Αστέρα με γκολ και ασίστ. Μέχρι και ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έχει τρελαθεί για την κατάκτηση του τίτλου και κλείνει τον ένα παιχταρά μετά τον άλλο.

Είναι όλα ρόδινα; Όχι. Γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντέξει σε αυτό το πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα, με τους δύο προημιτελικούς με τον Ατρόμητο και ενδιάμεσα στο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ. Ούτως ώστε να ενσωματωθούν οι μεταγραφές και να αποθεραπευτούν οι τραυματίες και να γεμίσει το «οπλοστάσιο» του Τερίμ. Το μέλλον έχει σημασία, όμως το παρόν με το αγωνιστικό σκέλος είναι εξίσου σημαντικό.

Όπως και να έχει, είναι ωραίες μέρες για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στη διαδικασία των πέναλτι, βλέπουν τον έναν πολύ καλό παίκτη μετά τον άλλο να έρχεται στο Κορωπί. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ασυνήθιστη μεταγραφική δραστηριότητα, κυρίως σε ότι αφορά το προφίλ των ποδοσφαιριστών και το κόστος τους. Μέχρι πρότινος, ο Παναθηναϊκός είχε μικρότερο μπάτζετ από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και δεν πλησίαζε τον Ολυμπιακό. Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα.

Για να το κατανοήσουν όλοι, στο ρόστερ ανήκουν ο Μπερνάρ των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ο Αράο του 1,8 εκ. ευρώ τον χρόνο και αύριο έρχεται στην Αθήνα ο Μπακασέτας του 1,6 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση. Ο Μαξίμοβιτς που συμφώνησε για το καλοκαίρι και θα έρθει άμεσα αν τον αφήσει η Χετάφε, κινείται ανάμεσα στον Μπερνάρ και στον Αράο. Έπονται ο Σπόραρ του 1,2 εκ. ευρώ και ο Τζούρισιτς του 1 εκ. ευρώ για κάθε έτος του συμβολαίου τους. Πρόκειται για αμοιβές που παραπέμπουν στην πολυμετοχικότητα και όχι στο πρόσφατο παρελθόν.

Να μην ξεχάσουμε τον άνθρωπο στον πάγκο. Ο Φατίχ Τερίμ πιστώνεται την επιθετική φύση που παρουσιάζει η ομάδα. Βασίζεται στην καλή δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παρέλαβε ένα γκουπ που έχει «θεμέλια» και ο Τούρκος βάζει τις πινελιές του. Όλο και περισσότεροι, οι «πράσινοι» αφομοιώνουν τη φιλοσοφία του Τερίμ, τον εμπιστεύονται και τα αποτελέσματα γίνονται ορατά. Μόλις ο Τερίμ έχει ξανά πολλές επιλογές, θα βλέπουμε και περισσότερα πράγματα από τον Παναθηναϊκό.