Ο άχαρος ρόλος του Αρη στα φετινά playoffs

Ο άχαρος ρόλος του Αρη στα φετινά playoffs

Αλέξης Σαββόπουλος 10:29 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:29 - 22.04.2024

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για την βελτιωμένη για ένα ημίχρονο εικόνα του Αρη κόντρα στην ΑΕΚ και την δύσκολη συνθήκη

Ο Αρης στα φετινά playoffs, έχει μακράν τον πιο άχαρο ρόλο. Ηταν εκ προοιμίου σχεδόν αδύνατο να κυνηγήσει κάτι παραπάνω από την 5η θέση και παράλληλα, στο διάστημα αυτό, που ενδέχεται να φτάσει και τους τρεις μήνες, πρέπει να προετοιμαστεί για τον τελικό κυπέλλου, με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Εχοντας παράλληλα στο διάστημα αυτό να αντιμετωπίσει τέσσερις ομάδες, που παλεύουν όλες επί ίσοις όροις για τον τίτλο, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και να αποφύγουν την 4η θέση που δεν βγάζει Ευρώπη, εφόσον ο Αρης κατακτήσει το τρόπαιο.

Φυσικά, έχει να αντιμετωπίσει κάθε φορά και την καχυποψία που κρύβεται στη γωνία, τις κακές γλώσσες, τις καφενειακές συζητήσεις και όλη την παθογένεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μην σου τύχει… Για παράδειγμα χθες, άργησε ο Αρης να βγει στο δεύτερο ημίχρονο, οργίασαν οι φήμες για το τι μπορεί να συνέβη.

Εν μέσω αυτού του ασφυκτικού και ολίγον άβολου περιβάλλοντος για τον Αρη, ο Ακης Μάντζιος προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες, την ομάδα του συγκεντρωμένη, να υποστηρίξει το πλάνο που έχει καταρτίσει, να αποφύγει κόπωση και ανεπιθύμητους τραυματισμούς και να δουλέψει κάποια πράγματα που έχει στο μυαλό του εν όψει τελικού. Κόντρα στην ΑΕΚ χθες, για ένα ημίχρονο, το πρώτο, θα πρεπει να έμεινε ευχαριστημένος. Μόλις κατάλαβε γρήγορα ότι έπρεπε να πάει τον Φατόρε δεξιά και να βάλει πανω στον Αμπραμπατ τον Μοντόγια, η εικόνα του Αρη ήταν πολύ καλή. Και εκ διαμέτρου αντίθετη απο αυτή της προηγούμενης εβδομάδας. Νταρίντα, Μορόν, Μάνου Γκαρθία και Βερστράτε συνέθεταν μια τετράδα που δημιουργούσε προβλήματα στην ΑΕΚ και έφερε και το προβάδισμα με το γκολ του Μορόν, και την πίεση στην ΑΕΚ που για μια ακόμη φορά τα έβρισκε σκούρα με τον Αρη.

Μη έχοντας περιθώρια, εμφανίστηκε μια άλλη ΑΕΚ στην επανάληψη. Σε αυτή τη συνθήκη και στο ένστικτο επιβίωσης του αντίπαλου, ο Αρης δεν είχε απάντηση. Με το πόδι πατημένο στο γκάζι, πίεσε αφόρητα τον Αρη που δεν κατάφερε να βγει απο τη μέγγενη που του είχε σφίξει η ομάδα του Αλμέιδα. Ο Αρης χαμήλωσε μέτρα στο γήπεδο, κλείστηκε πολύ μετά την γρήγορη ισοφάριση, δεν μπόρεσε ούτε μια φορά σοβαρά να εκμεταλλευτεί τους χώρους που άφηναν οι φιλοξενούμενοι που βγήκαν άναρχα μπροστά, και αν δεν ήταν ο Χουτεσιώτης να κατεβάσει ρολά, το ματς έδειχνε ότι η ΑΕΚ θα πετύχαινε πιο γρήγορα το δεύτερο γκολ που αναζητούσε. Κάποια στιγμή, το παιχνίδι εμοιαζε να είναι ΑΕΚ VS Xουτεσιώτης. Τελικά ο έλληνας κίπερ που έκανε μια απο τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, νικήθηκε στο 83 απο τον Αμπραμπατ.

Ο Αρης μπορεί να έχασε για τέταρτο σερί παιχνίδι και οι ήττες ποτέ δεν χωνεύονται εύκολα στις μεγάλες ομάδες, όμως έχει γρήγορα αλλα δυο δύσκολα και εξόχως απαιτητικα παιχνίδια μέσα σε μια εβδομάδα, με δυο απο τις πιο ανεβασμένες ομάδες που διεκδικουν τον τίτλο και θα.. παίξουν για θάνατο. Ο Μάντζιος έχασε ήδη δυο παίκτες ακόμη λόγω καρτών (Ανσαριφάρντ και Βερστράτε), χθες είχε τέσσερις απόντες, και τουλάχιστον τρεις ολοκλήρωσαν το ματς με προβλήματα. Επομένως, αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να βρει τον τρόπο να βγει η ομάδα του αλώβητη απο την… διαβολοβδομάδα και μετά το Πάσχα να μπει στην τελική ευθεία για το μεγάλο ραντεβού.