Οι απαντήσεις του Ιωαννίδη άρχισαν εν μέσω... ωραίας ατμόσφαιρας

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Οι απαντήσεις του Ιωαννίδη άρχισαν εν μέσω... ωραίας ατμόσφαιρας

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:07 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:10 - 22.04.2024

Ο Φώτης Ιωαννίδης έδειξε πως δεν επηρεάστηκε καθόλου από τα κακόβουλα σχόλια για την εξέλιξη του και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μία πολύ εύκολη νίκη κόντρα στη Λαμία, πριν τον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας.

Είχαμε γράψει τη μέρα που το Διαδίκτυο βούιζε ότι ο Φώτης Ιωαννίδης είχε θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ, πως ο διεθνής επιθετικός θα απαντούσε με την απόδοση του στο χορτάρι. Αυτό δήλωσε και ο ίδιος μετά το θριαμβευτικό 5-0 του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας, ενώ λίγη ώρα πριν είχε σκοράρει δύο γκολ και κατ’ ουσίαν είχε δημιουργήσει τα άλλα δύο με τις προσωπικές ενέργειες του.

Γιατί αυτός είναι ο Φώτης Ιωαννίδης. Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος βελτιώνεται διαρκώς και σε αυτό το τάιμινγκ, κανένας αμυντικός στην Ελλάδα δεν μπορεί να τον αναχαιτίσει. Μόνο που δεν χρειάζεται… ντόπα για να παίζει τόσο εκρηκτικά. 

Ο Ιωαννίδης οφείλει την πρόοδο του στη σκληρή δουλειά του, στην επιμονή του, στη βοήθεια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στην τόνωση της αυτοπεποίθησης του από τον Φατίχ Τερίμ. Καθώς και στην εμπιστοσύνη του Γιάννη Αλαφούζου και στη στήριξη των ανθρώπων της ομάδας.

Το κυριότερο; Ο Ιωαννίδης έχει πάρα πολλά περιθώρια εξέλιξης και θα τα διαπιστώσουμε με την πράσινη φανέλα. Ο Φώτης θέλει να στεφθεί πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό και θέλει να κερδίσει διακρίσεις και νίκες στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Τώρα για το αγωνιστικό στο «Αθανάσιος Διάκος», δεν έχουμε πολλά να σχολιάσουμε. Το Τριφύλλι δεν είχε διάθεση για… κόλπα και με πειστική εμφάνιση, νίκησε εύκολα 5-0. Δεν είχε καν τη νωχελικότητα της προηγούμενης Κυριακής, όταν επέτρεψε στη Λαμία να προηγηθεί με τον Σλίβκα.

Στη Φθιώτιδα, οι ποδοσφαιριστές του Τερίμ βγήκαν στο τερέν αποφασισμένοι να μην αμφισβητηθεί η ανωτερότητα τους. Ούτε υπέπεσαν σε λάθη στην άμυνα και δεν ολιγώρησαν στην κάλυψη των συμπαικτών τους. Μπροστά, ο Ιωαννίδης έκανε αυτό που ήξερε και τα υπόλοιπα ήρθαν από μόνα τους.

Την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός παίζει έναν τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Αν χάσει, μένει τέσσερις βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και σε τρεις αγωνιστικές, η διαφορά δεν καλύπτεται. Γιατί το ένα από τα τρία ματς την Ένωσης είναι με τη Λαμία. Οπότε, το Τριφύλλι θα ψάξει το διπλό για να γίνει… αφεντικό για τον τίτλο ή τουλάχιστον με ισοπαλία, για να μείνει ζωντανό.

Υ.Γ.: Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ήταν ενδεικτική του πως κύλησε η αναμέτρηση Άρης - ΑΕΚ. Σαρωτική κυριαρχία της Ένωσης, παντελής αδυναμία των γηπεδούχων. Η είσοδος του Δεληζήση στις καθυστερήσεις, ενός εν δυνάμει παλαίμαχου παίκτη, ο οποίος δεν έχει παίξει φέτος ούτε ένα λεπτό σε μία έστω διοργάνωση, φανερώνει και την προσέγγιση του Άκη Μάντζιου εν μέσως μιας πολύ ωραίας ατμόσφαιρας. Μία προσέγγιση πολύ πιο συγκαταβατική, από εκείνη που είχε με τον Παναθηναϊκό.