Ολυμπιακοί είμαστε ρε Παναγιώτη...

Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Ολυμπιακοί είμαστε ρε Παναγιώτη...

Red Duckling 17:29 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 07.03.2023

Ο Red Duckling γράφει για έναν Ολυμπιακό που έφυγε τόσο άδικα. Γκάρα, ψυχάρα...

Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να έχω ροή γραπτού. Αρχικά, αδυνατώ να το πιστέψω. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάπου θα τον πετύχω στο Καραϊσκάκη, στο ΣΕΦ, να τον χαιρετήσω και να μιλήσουμε για την ομάδα.

Μου 'ρχονται στιγμές, ατάκες, ιστορίες, εικόνες. Γυρίζαμε στην εθνική από Τρίπολη και ένα νικηφόρο ματς με τον Αστέρα. Ακούγαμε στο ραδιόφωνο να τελειώνει παιχνίδι του Παναθηναϊκού που δεν νικούσε. Στη Νέα Σμύρνη νομίζω, δεν έχει σημασία.

Ζούσε τόσο έντονα το ματς, σαν να το έβλεπε. «Στο ξέφωτο!», φώναξε όταν άκουσε ότι την μπάλα την είχε ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο φινάλε. Κόντευε να μου φύγει το τιμόνι από τα γέλια...

Ακόμα πιο έντονα... κοουτσάριζε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού. Σε όλα τα αθλήματα. Το να δεις μαζί του στον Red Planet παιχνίδι, ήταν απόλαυση. Ολυμπιακή απόλαυση.

Εκεί τον γνώρισα το 2009. Αρχισυντάκτης στο παιδί του. Ο πλανήτης είναι κόκκινος. Τα βλέπουμε Ολυμπιακά, τα γράφουμε Ολυμπιακά. Πόσο ωραία χρόνια...

Ένα παιδί γεμάτο όρεξη, πάθος γι' αυτό που έκανε. Και ατάκες. Πολλές ατάκες. Ποια ΤΣΣΚούλα μωρέ; Την αρκουδίτσα θα φοβηθούμε;

Ένα παιδί με την πιο αγνή αγάπη για τον Ολυμπιακό που έχω γνωρίσει. Έγραφε αυτό που πίστευε και μόνο. Φτάνει αυτό που έγραφε να ξεκινάει και να καταλήγει στην ΑΓΑΠΗ για τον Ολυμπιακό.

Αδιαπραγμάτευτο.

Και αν του έλεγες ότι αυτό το ματς που πάμε να παίξουμε είναι δύσκολο; Η' αν είχε να κάνει μία απαιτητική δουλειά; Η' αν του έλεγες ότι έχεις να κάνεις κάτι και δεν ξέρεις πώς θα τα καταφέρεις; Πάντα η ίδια ατάκα, η ίδια αισιοδοξία.

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ».

Και τι δεν θα δινα να πατήσω τo backspace, να σβήσω όλα τα παραπάνω και να τον δω το βράδυ στο ΣΕΦ με την Μπαρτσελόνα.

Με την Μπαρτσελονίτσα ρε παπί. Την έχουμε...

Καλή δύναμη στους ανθρώπους του.

Και όπως ο ίδιος θα έκλεινε το κείμενο:

«ΘΡΥΛΟΣ».

Tags: