Απόψε μετράει το τρίποντο, όχι η εικόνα!

Ολυμπιακός

i

©Intime

Απόψε μετράει το τρίποντο, όχι η εικόνα!

Διονύσης Βερβελές 08:10 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:42 - 09.04.2023

Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει το τρίτο ντέρμπι των αιωνίων στη σεζόν…

Αν βάλεις σε έναν… τρίτο να παρακολουθήσει τα δύο ματς που έχουν δώσει φέτος Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, δεν θα πιστεύει ότι οι «ερυθρόλευκοι» σε κανένα δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο. Άλλα ματς, άλλα δεδομένα βέβαια, σε σύγκριση με το σημερινό. Στο πρώτο, αυτό της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός βολευόταν και με «Χ» και γι’ αυτό (αλλά και για το τότε αήττητο) το πανηγύρισε. 

Ας χρειάστηκε αυτός ο τύπος που έφερε ο Μπένετ, ο Κέλετ, για να… βαφτίσει πέναλτι μια φάση που όλοι είδαμε. Το τρίποντο του Ολυμπιακού έγινε ισοπαλία με το πέναλτι του Σπόραρ στην τελευταία φάση του ματς και όπως σημειώσει ξανά, ελπίζω αυτή η αλλοίωση αποτελέσματος να μην παίξει ρόλο στην τελική βαθμολογία. 

Στο ματς στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός πάλι άξιζε το τρίποντο, αλλά έμεινε στο 0-0. Πάλι διαμαρτυρήθηκε για το γκολ στο τέλος, με τον Ελ Αραμπί να καταλογίζεται οφσάιντ με τη χρήση του VAR και όπως και να ‘χει, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με την καλή εικόνα, όχι, όμως και με την ουσία, δηλαδή το τρίποντο.

 Αυτή τη φορά η επίσκεψη στη Λεωφόρο, θα έχει άλλον στον πάγκο. Ο Μίτσελ έκανε δύο εξαιρετικά ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν νίκησε σε κανένα. Έμεινε με τις εντυπώσεις και τώρα έρχεται η ώρα του Ανιγκό. Αν ρωτήσεις έναν οπαδό του Ολυμπιακού για το τι περιμένει το βράδυ, τι θα ήθελε, θα σου πει μόνο το τρίποντο. Κι αυτή είναι η ουσία. Ακόμη και ο Γιοβάνοβιτς παραδέχθηκε πως ο Ολυμπιακός στα δύο ματς ήταν καλύτερος. Δύο πόντους πήρε ο Παναθηναϊκός, δύο και ο Ολυμπιακός. 

Προφανώς και αν οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν την καλή εικόνα που είχαν στα δύο προηγούμενα ματς, θα έχουν και περισσότερες πιθανότητες για να φύγουν με το τρίποντο από τη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός γκολ δεν βάζει εύκολα τελευταία, δεν δέχεται κιόλας. Κι αυτό, εκτιμώ πως είναι ένα βασικό στοιχείο για το ντέρμπι των αιωνίων.

 Ο Ολυμπιακός σκοράρει εύκολα, αλλά έχει τα θέματά του ανασταλτικά και δίνει δικαιώματα. Αυτή η ανισορροπία στην εικόνα των δύο αντιπάλων, δίνει μια άλλη νότα ενδιαφέροντος στο ματς που θα αρχίσει στις 21:00 και μαγνητίζει τη φίλαθλη Ελλάδα. Είναι ένα ντέρμπι που μάθαμε από παιδιά, που μεγαλώσαμε έτσι. Ο Ανιγκό, έχει να πάρει μια κρίσιμη απόφαση. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το αν θα έχει στο αρχικό σχήμα τον Χάμες. Ο Κολομβιανός έχει ποιότητα, δεν είναι, όμως, στο 100% της κατάστασής του. Σε αυτή που θα ήθελε να είναι για την ακρίβεια. 

Με τον Χάμες μπορείς να κρατήσεις πιο εύκολα μπάλα, να εισπράξεις σε δημιουργία, κυκλοφορία. Πηγαίνεις, όμως, τον Φορτούνη στα άκρα και χάνεις την… κόντρα που έχει ο Έλληνας μέσος. Βέβαια, εδώ θα παίξει καταλυτικό ρόλο και το πως θα εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός. Θα μου προξενήσει μεγάλη εντύπωση αν οι «πράσινοι» αποφασίσουν να σοκάρουν τους «ερυθρόλευκους». 

Περισσότερο θα… περιμένουν πιστεύω και να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες τους. Είναι ένα ματς, όμως, που δεδομένα θα κριθεί και από τις κινήσεις των πάγκων. Ο Ολυμπιακός έχει βάθος, περισσότερες επιλογές, παρά τα προβλήματά του. Θα του λείψει πολύ ο Κανός σε ένα ματς σαν το αποψινό, θέλει τον Μπιέλ καλύτερο απ’ ότι με τον ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό και υπολογίζει και στο Μασούρα που βρήκε ψυχολογία μετά το γκολ του κόντρα στους Θεσσαλονικείς. Όλα θα μετρήσουν, όλα θα παίξουν το ρόλο τους, ελπίζω να μην ασχοληθούμε αυτή τη φορά με τη διαιτησία.

Βλέπετε, η… γκρίνια και των δύο αιωνίων, έφερε το… στριπτίζ Μπαλτάκου και Μπένετ. Γιατί αυτό που έπαθαν με τον ορισμό, έπρεπε να έχει φέρει παραιτήσεις ήδη στην ΚΕΔ. Όρισαν Ισραηλινό που παίζει ματς στην πατρίδα του, όρισαν Κροάτη που τους είπε ότι δεν μπορεί να έρθει γιατί είναι τραυματίας και τελικά τη λύση την έδωσε η UEFA με τον Ντελ Θέρο Γκράντε τον Ισπανό. Elite διαιτητής, ότι δύο ημέρες δεν έχει ασχοληθεί κανείς με τη διαιτησία, λέει πολλά για το πως πάμε σε αυτό το ντέρμπι…