Κλειστά τα χαρτιά του Ανιγκό για Λεωφόρο

Ζοσέ Ανιγκό

i

© Intime

Κλειστά τα χαρτιά του Ανιγκό για Λεωφόρο

Διονύσης Βερβελές 00:10 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:11 - 09.04.2023

Οι σκέψεις του Γάλλου για την εντεκάδα και τι υπολογίζει…

Ο Ζοσέ Ανιγκό μπήκε με το δεξί. Κάθισε στον πάγκο ως πρώτος προπονητής στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Είδε την ομάδα του να χάνει 0-1 στο ημίχρονο, αλλά στο τέλος χαμογέλασε με την ανατροπή και το 3-1. Ένα τρίποντο που βάζει τους «ερυθρόλευκους» πάλι στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με την προπόνηση του Σαββάτου στο Ρέντη. Η αποστολή δεν είχε ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς εκτός του Σαμασέκου, αναμενόμενη ήταν η εξέλιξη με Γκάρι Ροντρίγκες και Παναγιώτη Ρέτσο που θα παρακολουθήσουν το ματς τηλεοπτικά.

Ο Ανιγκό πάντως, ναι μεν έχει τις πρώτες σκέψεις για την εντεκάδα, αλλά δεν έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του. Σκέφτεται αλλαγές, αλλά ξέρει πως δεν θέλει να αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα. Και ουσιαστικά, στο μυαλό του δύο θέσεις είναι που τον προβληματίζουν.

Κάτω από τα δοκάρια, θα είναι ο Πασχαλάκης. Δεξιά θα ξεκινήσει ο Ροντινέι και αριστερά ο ανεβασμένος Ρέαμπτσιουκ. Ο Σισέ και ο Μπα, δείχνουν το πιθανότερο δίδυμο για το κέντρο της άμυνας, με τον Παπασταθόπουλο πάντως να είναι κανονικά στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Ανιγκό. Εμβιλά και Χουάνγκ θα είναι μαζί στη μεσαία γραμμή και ο Χάμες «κλειδώνει» πολλά γι’ αυτό το ματς. Αν τελικά ο Κολομβιανός είναι στο αρχικό σχήμα, κάτι που δεν δείχνει απίθανο, θα στείλει τον Φορτούνη στα άκρα, στη μία πλευρά. Στην άλλη, θέση διεκδικούν Μπιέλ και Μασούρας ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο φορμαρισμένος Μπακαμπού, που με γκολάρα κόντρα στον ΠΑΟΚ έδωσε το σύνθημα της… επιστροφής για την ανατροπή!

Κάτι άλλο που υπολογίζει ο Ανιγκό, είναι οι λύσεις από τον πάγκο. Πιστεύει πως σε αυτά τα ματς, οι επιλογές από τον πάγκο παίζουν μεγάλο ρόλο. Πολλοί πιστεύουν πως ο Ολυμπιακός σε αυτό τον τομέα έχει μεγαλύτερο βάθος σε σύγκριση με τους αντιπάλους του. Και ο Ανιγκό θέλει να έχει εναλλακτικό πλάνο, γνωρίζοντας κάποια δεδομένα. Κι ένα από αυτά, είναι πως δύσκολα ο Χάμες βγάζει ενενηντάλεπτο…