Τα πλάνα του Ιβάν για το ντέρμπι: Θα περιμένει τον Μπρινιόλι, προβάδισμα Σάρλια, δίλλημα για τον επιθετικό

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

Τα πλάνα του Ιβάν για το ντέρμπι: Θα περιμένει τον Μπρινιόλι, προβάδισμα Σάρλια, δίλλημα για τον επιθετικό

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:12 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 09.04.2023

Το Sportal καταγράφει τα δεδομένα που εξετάζει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η αποστολή που ανακοίνωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη σαββατιάτικη προπόνηση του Παναθηναϊκού, δεν έκρυβε εκπλήξεις. Ο μόνος αμφίβολος για τον Ολυμπιακό είναι ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, τον οποίο ο Σέρβος θα περιμένει μέχρι σέντρα. Με τον Βασίλη Ξενόπουλο να είναι stand by ως 23ος, για να συμπληρώσει την 20άδα ως δεύτερο γκολκίπερ, εφόσον χρειαστεί.

Βέβαια, το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στην ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Γιοβάνοβιτς. Η οποία σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια, έχει εκκρεμότητες. Απόρροια των περισσότερων επιλογών που έχει πλέον ο Γιοβάνοβιτς.

Η βασική αφορά την εστία. Όπου τα πράγματα δεν είναι απλά, αφού ακόμα και αν ο Μπρινιόλι καταφέρει να πάρει μέρος στην προπόνηση, ο Γιοβάνοβιτς θα κληθεί να αξιολογήσει εάν θα ρισκάρει με τον Ιταλό ή θα εμπιστευτεί τον Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος είχε καλή απόδοση εναντίον του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στο κέντρο της άμυνας, ο Ζβόνιμιρ Σάρλια είναι ο επικρατέστερος παρτενέρ του Μπαρτ Σένκεφελντ. Επειδή ο Κροάτης έχει συνεργαστεί αποτελεσματικά με τον Ολλανδό και ο Γιοβάνοβιτς διστάζει να «σπάσει» την ομοιογένεια για να επαναφέρει τον Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Στο δεξιό άκρο της άμυνας, ο Γιάννης Κώτσιρας έχει επανέρθει πλήρως, όμως ο Φακούντο Σάντσες ανταποκρίθηκε την Τετάρτη. Με τον Γιοβάνοβιτς να μην έχει αποφασίσει ποιον θα προτιμήσει από τους δύο.

Στη μεσαία γραμμή, η τριάδα των Άνταμ Τσέριν, Δημήτρη Κουρμπέλη και Ρούμπεν Πέρεθ πολύ δύσκολα θα «σπάσει». Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται πιο συμπαγής και λειτουργικός με αυτό τον «άξονα» και ο Μπερνάρ δεν έχει εντυπωσιάσει, ώστε να αφήσει κάποιον εκτός ενδεκάδας. Ο Βραζιλιάνος αναμένεται να πάρει χρόνο ως αλλαγή στη διάρκεια του 90λεπτου.

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος θα αρχίσει δεξιός εξτρέμ, ενώ ο Ντάνιελ Μαντσίνι αναμένεται να επανέρθει στο αριστερό «φτερό» αντί του Λάζλο Κλάινχαϊσλερ. Όσο για τον «φουνταριστό», αν ο Άντραζ Σπόραρ δεν είχε χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό εναντίον του Άρη, τότε ο Φώτης Ιωαννίδης θα έπαιζε σίγουρα βασικός. Τώρα, ο Σλοβένος διεκδικεί το «9» και ο Σέρβος θα αποφασίσει πριν τη σέντρα για τον στράικερ του.