Ο Μπερνάρ οφείλει να βάλει τη σφραγίδα του σε ένα ντέρμπι

Ο Μπερνάρ έχει μία ακόμα ευκαιρία να βάλει τη σφραγίδα του σε ντέρμπι.

i

©intime

Ο Μπερνάρ οφείλει να βάλει τη σφραγίδα του σε ένα ντέρμπι

Γιώργος Σακελλαρίου 18:25 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 08.04.2023

Ο Παναθηναϊκός περιμένει από τον Μπερνάρ να «μιλήσει» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και σε όλα τους «τελικούς» που ακολουθούν στον δρόμο για τον τίτλο.

Ο Μπερνάρ ασφαλώς και δεν έχει προσφέρει στον Παναθηναϊκό, αυτά που περίμεναν όλοι στον σύλλογο όταν υπέγραψε το συμβόλαιό του.

Ο 30χρονος (8/9/92) Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μετράει 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και μόλις ένα γκολ και τέσσερις ασίστ. Ο Μπερνάρ βρήκε δίχτυα στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ιωνικό, όπου όμως το «τριφύλλι» γκέλαρε με το τελικό 1-1.

Το τελευταίο διάστημα ο έμπειρος ποδοσφαιριστής που έχει και το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα, είναι μακριά από τον καλό του εαυτό. Δεν έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά, ενώ στον πρόσφατο αγώνα με τον Βόλο στη Λεωφόρο κινήθηκε σε ρηχά νερά κι ως εκ τούτου ο τεχνικός Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον άφησε εκτός αρχικής ενδεκάδας στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη.

Ο Μπερνάρ λογικά δεν θα είναι βασικός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στα δύο προηγούμενα στη σεζόν ήταν. Έπαιξε σε όλο το ματς στη Λεωφόρο στο 1-1 και στον δεύτερο αγώνα στο Φάληρο αντικαταστάθηκε στο 88’ από το Τσόκαϊ.

Οι μεγάλοι παίκτες, αν μη τι άλλο, είναι για τα μεγάλα ματς και έως τώρα ο Μπερνάρ δεν έχει βάλει τη σφραγίδα του σε κανένα ντέρμπι. Με την ΑΕΚ στη νίκη με 2-1 στον πρώτο γύρο μπήκε αλλαγή στο 78’. Στην OPAP Arena στην ήττα με 1-0 αγωνίστηκε σε όλο το ματς και η αλήθεια είναι ότι είχε την καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με το αποτέλεσμα στο 0-0, μέχρι το δοκάρι του Ιωαννίδη στις καθυστερήσεις. Στο τελευταίο ντέρμπι με την Ένωση μπήκε στο 65’ αντί του Τσέριν, ωστόσο, δεν μπόρεσε να δώσει πνοή επιθετικά.

Όσο για τα ματς με τον ΠΑΟΚ, επίσης κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα η απόδοσή του, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο. Αγωνίστηκε 90 λεπτά στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, στη νίκη με 2-1, αλλά στον δεύτερο γύρο και μετά το 0-3 έγινε αλλαγή στο 61’, διότι ήταν αρνητικός. Στο Κύπελλο, ήταν βασικός στην Τούμπα, αλλά στο ημίχρονο παραχώρησε, λόγω τραυματισμού τη θέση του στον Βέρμπιτς. Στη ρεβάνς έπαιξε από την αρχή κι έγινε αλλαγή στο 66’. Καλύτερη στιγμή η ενέργεια και η πάσα στη χαμένη ευκαιρία του Σπόραρ.

Σε εννέα παιχίδια με τους ανταγωνιστές δεν έχει σημειώσει γκολ και είχε μία μόνο καλή στιγμή. Αν προσθέσουμε και τον Άρη, η αλήθεια είναι ότι στη Λεωφόρο βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε κακώς για επιθετικό φάουλ του Βέρμπιτς. Έχει μπροστά του πλέον δύο ματς Ολυμπιακό, δύο με τον ΠΑΟΚ κι ακόμα ένα με την ΑΕΚ, πέντε ντέρμπι για ν’ αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.