Δεν είναι «έγκλημα» να χάνεις από μια ομαδάρα

Ολυμπιακός

i

©Intime

Δεν είναι «έγκλημα» να χάνεις από μια ομαδάρα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 11:27 - 25.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 29.05.2024

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από μια τρομακτική ομάδα, βλέποντας έτσι τη χρονιά του να τελειώνει. Σαφώς και είναι αποτυχία να χάνεις σε έναν ημιτελικό Final 4, όμως το να παραδέχεσαι και την ανωτερότητα ενός αντιπάλου που έπαιξε παιχνίδι λες και ήταν ομάδα του Πlaystation! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός πάλεψε, προσπάθησε, αδίκησε πολλές φορές τον εαυτό του, όμως τα δεδομένα είναι απλά. Η Ρεάλ ήταν καλύτερη και δίκαια κέρδισε τους Πειραιώτες.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι, με λάθη σε άμυνα και επίθεση, τα οποία έφεραν τη Βασίλισσα στο +18 από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο! Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός άρχισε να παίζει ξανά μπάσκετ, πίεσε, έβαλε δύσκολα στη Ρεάλ, όμως η διαφορά ήταν τέτοια από το ξεκίνημα, που ήταν αδύνατο να κάνει την ολική ανατροπή.

Απέναντι σε κάποια άλλη ομάδα θα μπορούσε να το κάνει, όμως η Ρεάλ δεν είναι μια οποιαδήποτε ομάδα. Είναι μια ομάδα γεμάτη ταλέντο, που έχει βρει ξανά τον ρυθμό της και εάν την αφήσεις να κάνει το παιχνίδι της μπορεί να σε διαλύσει.

Έγιναν λάθη στο παιχνίδι; Σαφώς και έγιναν. Είναι η ώρα να παρθούν κεφάλια; Σε καμία περίπτωση. Στο κάτω – κάτω, το να χάσεις από μια καλύτερη ομάδα δεν είναι ντροπή. Ίσα – ίσα που το να παραδεχθείς την ανωτερότητα του αντιπάλου είναι στο σωστό. Γιατί η Ρεάλ είναι εκπληκτική ομάδα, γεμάτη με παίκτες που έχουν γεννηθεί για να κυριαρχήσουν στο άθλημα.

Ποιον να πρωτομαρκάρεις; Τον Καμπάτσο; Τον Μούσα; Τον Χεζόνια; Τον Γιουλ; Τον Γιαμπουσέλε; Τον Ταβάρες; Τον Πουαριέ; Λερναία Ύδρα κανονικά και με τον νόμο.

Το ζήτημα για τον Ολυμπιακό πλέον είναι η επόμενη μέρα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όπως μας είπε ο ίδιος ο Έλληνας κόουτς, θα… θρηνήσει για μια ημέρα και μετά θα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Διότι μπορεί η Ευρωλίγκα να τελείωσε, όμως το πρωτάθλημα πλησιάζει και οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν εκεί το κάτι παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που, καλώς ή κακώς, ζει και πεθαίνει για τους τίτλους. Είναι μια ομάδα που εάν χάσει κάποιο τρόπαιο, τότε θα υπάρχει απογοήτευση. Πρέπει όμως να είμαστε και ρεαλιστές. Αυτή η Ρεάλ, έτσι όπως έπαιξε στον ημιτελικό, δεν παιζόταν. Εάν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού ήταν καλύτερο, τότε ναι, θα ήταν άλλο ματς. Με το «Αν» όμως, έκανε καριέρα μόνο ο Παπακαλιάτης με την υπέροχη ταινία που έκανε πριν από χρόνια. Δεν υπάρχει «αν» στο μπάσκετ.

Πλέον σειρά για τον Ολυμπιακό έχει ο μικρός τελικός, ο οποίος θα κρίνει… το τίποτα και μετά τα κεφάλια μέσα, για να τα δώσει όλα ενόψει των τελικών της Stoiximan Basket League.

Ένας τίτλος στο τέλος της σεζόν είναι το μοναδικό που μπορεί να απαλύνει τις πληγές, γιατί πρώτα από όλα, έχουν πληγωθεί οι παίκτες. Μια βόλτα από το Sportal Euroleague Show θα σας το δείξει αυτό. γιατί η γλώσσα του σώματος δεν λέει ποτέ ψέματα και η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στα μάτια των παικτών και του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αυτά για την ώρα. Σειρά, όπως είπαμε, έχει η μεγαλύτερη αγγαρεία του κόσμου, ο μικρός τελικός της Euroleague και στην συνέχεια το βλέμμα μόνο στην Ελλάδα.

ΥΓ. Θέλει πολλά @@ για να μιλήσεις μετά από μια τόσο μεγάλη απογοήτευση και τόσο οι παίκτες, όσο και ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρασαν από την κάμερα του Sportal και μίλησαν για τα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό. Τους ευχαριστούμε λοιπόν που είχαν το σθένος να απευθυνθούν στον κόσμο μέσα από την κάμερά μας.

ΥΓ2. Το να πιάσουμε την απόδοση κάθε παίκτη ξεχωριστά είναι ανούσιο. Όλοι μαζί κερδίζουν, όλοι μαζί χάνουν. Είναι αποτυχία αυτό που έγινε, αλλά ο Ολυμπιακός δεν τελειώνει σε έναν χαμένο στόχο.

ΥΓ3. Ναι μεν ήταν αρκετά από αυτά ελεύθερα, αλλά η ευστοχία της Ρεάλ στα τρίποντα μετά από ένα σημείο ήταν εκνευριστική!

Μπαρτζώκας στο Sportal: «Θα θρηνήσουμε για ένα βράδυ και μετά θα γυρίσουμε στην κανονική ζωή»
EUROLEAGUE

01:33 - 25.05.2024

Μπαρτζώκας στο Sportal: «Θα θρηνήσουμε για ένα βράδυ και μετά θα γυρίσουμε στην κανονική ζωή»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στην κάμερα του Sportal μετά τον χαμένο ημιτελικό του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρεάλ σημείωσε ότι είναι περήφανος για τους παίκτες του και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια της σεζόν.

ΥΓ4. Ο Ολυμπιακός είναι ήδη στην elite της Ευρώπης, φτάνοντας στο Final 4 σε μια από τις πιο παράξενες σεζόν της ιστορίας του, με τις δυσκολίες να ακολουθούν η μια την άλλη. Ακόμα και στον τελικό αναγκάστηκε να βγει εκτός ο Μιλουτίνοφ λόγω ενός σκισίματος στο πηγούνι. Η επόμενη σεζόν θα είναι ακόμη καλύτερη, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους αδελφούς Αγγελόπουλους να είναι δεδομένο πως θα χτίσουν την ομάδα έτσι ώστε να είναι έτοιμη να επιστρέψει. Ραντεβού λοιπόν στο επόμενο Final 4, γιατί ο Ολυμπιακός θα είναι και εκεί. Το πιστεύω με όλο μου το είναι.