Κάτω τα χέρια από τον Τόμας Ουόκαπ!

Τόμας Ουόκαπ

i

© Intime

Κάτω τα χέρια από τον Τόμας Ουόκαπ!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 09:00 - 12.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:04 - 12.11.2023

Ο Τόμας Ουόκαπ έδειξε για ακόμα μια φορά πως μπορεί να είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης αποθεώνει ένα από τα καλύτερα παιδιά και έναν από τους κορυφαίους ξένους που έχουν περάσει ποτέ από τη χώρα μας.

Ο Τόμας Ουόκαπ είναι ο κορυφαίος ξένος της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού. Αυτό είχαμε καταθέσει την 1η του Απριλίου και συνεχίζουμε να το λέμε. Αν και πλέον δεν είναι ξένος. Είναι Έλληνας και το δείχνει με το πόση ψυχή καταθέτει στο παρκέ σε κάθε παιχνίδι.

Σαφώς το τελευταίο διάστημα η απόδοσή του δεν ήταν αυτή που θα ήθελε και ο ίδιος και ο Ολυμπιακός.

Ο Τόμας Ουόκαπ είναι ο παίκτης που κουμαντάρει τα πάντα στους Πειραιώτες. Θέτει πάντα τον ρυθμό στην άμυνα, οργανώνει την επίθεση και, όταν χρειαστεί, εκτελεί. Το ξεκίνημά του την φετινή σεζόν ήταν συγκλονιστικό. Σερί ματς με τρομερή συγκομιδή στην στατιστική του, όμως σε ματς που χρειάστηκε να περάσει ΠΟΛΛΑ λεπτά το παρκέ. Αυτό λοιπόν, επειδή κανείς δεν είναι ρομπότ (ούτε ο Ουόκαπ) τον επηρέασε.

Η κούρασή του δεν βγήκε στην άμυνα, που πάντα ξεχωρίζει. Στην επίθεση όμως δεν είχε το καθαρό μυαλό που μας έχει συνηθίσει. Παίκτες σαν τον Θωμά όμως, προκειμένου να βρει ξανά ρυθμό, χρειαζόταν ένα παιχνίδι στο οποίο θα «ξεμπουκώσει». Αυτό το έκανε απέναντι στον Προμηθέα.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού ήταν εκεί, έβαλε τα ελεύθερα σουτ, βρήκε την αυτοπεποίθηση του και ο Μπαρτζώκας δεν έχει παρά να τρίβει τα χέρια του για αυτό.

Δεν είναι μόνο οι 20 πόντοι, ούτε τα 8/9 εντός παιδιάς, ούτε τα 4/5 τρίποντα (τα οποία ήταν 4/4 μέχρι να αστοχήσει στο μοναδικό του σουτ). Ήταν το καθαρό μυαλό, ήταν η ηρεμία που μετέδωσε στην ομάδα του, ήταν ο ρυθμός που έδωσε, ήταν τα κλεψίματά του (2 έκανε) και κυρίως ήταν τα ΜΗΔΕΝ λάθη του. Αυτός είναι ο Ουόκαπ που θέλουν όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού να βλέπουν.

Τα σουτ σαφώς δεν θα μπαίνουν πάντα. Το ότι μπήκαν όμως τώρα του δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για την συνέχεια. Στην Euroleague έχει 0/10 στα τελευταία τρία ματς και 1/18 συνολικά στα τελευταία τέσσερα. Αυτή η εμφάνιση λοιπόν μπορεί να είναι το εφαλτήριο για μια καλύτερη συνέχεια. Και επειδή ο Θωμάς είναι κομάντο, η συνέχεια ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.

Ο Μπαρτζώκας μπόρεσε να του κάνει την διαχείριση που χρειαζόταν για να βρει πάλι τον εαυτό του. Και για να λέμε και αλήθειες, για να μπορέσει να γεμίσει τις μπαταρίες που είχαν αδειάσει. Ο Ουόκαπ έχει ένα μεγάλο θετικό. Στην άμυνα πάντα είναι εκεί. Όταν λοιπόν πρέπει και σε επίθεση και σε άμυνα να τα δίνει όλα, κάποια στιγμή θα τα φτύσει. Λογικό. Άνθρωπος είναι. Και μην ξεχνάτε πως πέρασε και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που έπαιζε ασταμάτητα. Πόσα να αντέξει και αυτός; Κάποια στιγμή θα του έβγαινε η κούραση (όπως και έγινε στα τελευταία ματς).

Τόμας Ουόκαπ

Θεωρώ δεδομένο λοιπόν πως στα επόμενα ματς θα δούμε ξανά τον παίκτη που μας εντυπωσίασε τα τελευταία χρόνια.

Το σουτ στο παιχνίδι του Ουόκαπ δεν είναι το δυνατό του σημείο. Εξάλλου, εάν με στο πακέτο που έχει, περιελάμβανε και ένα 40% στα τρίποντα, δεν θα είχε καμία θέση στην Ευρώπη. Θα έμενε στην Αμερική και θα μεσουρανούσε στο ΝΒΑ.

Όταν όμως σουτάρει με καθαρό μυαλό και με αυτοπεποίθηση, θα έχει καλύτερα νούμερα και αυτό θα αναγκάσει τις άμυνες να σκέφτονται διπλά και τριπλά να του δώσουν απροκάλυπτα τα σουτ, όπως έγινε πολλάκις στα τελευταία παιχνίδια.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε την Τρίτη για τον Ουόκαπ, μετά το τέλος του αγώνα, αλλά και στο Sportal Euroleague Show. Θεωρώ δεδομένο πως θα μιλάμε σε άλλη βάση πλέον. Γιατί ο Ουόκαπ είναι ο καλύτερος ξένος στην σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού και αυτό δεν αλλάζει. Ούτε το ότι είναι παικταράς. See you on Tuesday λοιπόν…

ΥΓ. Κομβικό για τον Ολυμπιακό και πως ο Ουίλιαμς – Γκος έδειξε πως δημιουργικά μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Οι 7 ασίστ του ήταν το φετινό του ρεκόρ.

ΥΓ2. Ο Τανούλης έχει προσόντα. Έτοιμος ακόμα δεν είναι, όμως ο Ολυμπιακός τον πιστεύει και θέλει να επενδύσει πάνω του. Η συνέχεια μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη. Τα πάντα θα κριθούν από τον ίδιο.

ΥΓ3. Ας ελπίσουμε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ να μπορέσει να αντέξει τον πόνο και να βοηθήσει το επόμενο διάστημα. Ο Ολυμπιακός θα τον χρειαστεί. Τουλάχιστον περιμένουμε πίσω τον Λουκ Σίκμα σύντομα.

Οι Top 10 δημιουργοί πόντων στην EuroLeague - Πρώτος ο Λορέντζο Μπράουν, ο Τόμας Ουόκαπ συμπληρώνει τη δεκάδα
EUROLEAGUE

11:57 - 06.11.2023

Οι Top 10 δημιουργοί πόντων στην EuroLeague - Πρώτος ο Λορέντζο Μπράουν, ο Τόμας Ουόκαπ συμπληρώνει τη δεκάδα

Απευθείας από τα χέρια του Λορέντζο Μπράουν προκύπτουν 16,2 πόντοι για τη Μακάμπι στην EuroLeague, ενώ από τις ασίστ του προστίθενται άλλοι 21,4. Αθροιστικά αυτές του οι επιδόσεις τον τοποθετεί στην κορυφή της λίστας με τους πιο παραγωγικούς παίκτες στην επίθεση. Τον ακολουθεί ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό, ενώ στο Νο 10 (μαζί με τον Νίκολα Μίροτιτς) βρίσκεται ο Τόμας Ουόκαπ του Ολυμπιακού.

ΥΓ4. Επειδή ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει το 2023, κλείνοντας θα σας θυμίσουμε τον τίτλο του κομματιού, γιατί η κριτική πρέπει να έχει στόχο την βελτίωση και όχι τον μηδενισμό ενός καταπληκτικού παίκτη. Κάτω τα χέρια από τον Τόμας Ουόκαπ!