Με το μυαλό στη Σερβία και τη σφραγίδα του Μαρτίνεθ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ

i

© Intime

Με το μυαλό στη Σερβία και τη σφραγίδα του Μαρτίνεθ

Διονύσης Βερβελές 08:30 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 02.10.2023

Ο Ισπανός προπονητής αλλάζει για τα καλά τον Ολυμπιακό! Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει…

Ο Ολυμπιακός στα Γιάννινα έχει δοκιμαστεί πολλές φορές. Το ζήσαμε και πέρσι, με εκείνο το 0-2 που έγινε 2-2 σε ένα δεκάλεπτο. «Μάτωνε» ο Ολυμπιακός για να περάσει από αυτό το γήπεδο, ποτέ δεν του ήταν άνετη έδρα. Κάθε άλλο. Ο Μαρτίνεθ είχε κάνει καλό… φροντιστήριο βέβαια και δεν φοβήθηκε να ρισκάρει. Άφησε στην Αθήνα τον Ρέτσο με τον Έσε, για να τους έχει διαθέσιμους την Πέμπτη στη Σερβία, κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα. Στο πρώτο ημίχρονο, έκανε αλλαγή τους Φορτούνη και Φρέιρε, επίσης για να τους έχει πιο ξεκούραστους κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα.

Το μυαλό του Μαρτίνεθ ήταν στη Σερβία

Όσο και να έλεγε ο Μαρτίνεθ στις δηλώσεις του, στην ομιλία του, πως έπρεπε να είναι αφοσιωμένοι οι παίκτες του στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το μυαλό ήταν στη Σερβία. Και το δικό του φυσικά, καθώς αυτό έδειξε με τις επιλογές του.

Βέβαια, ο Ισπανός έχει κάθε λόγο να το κάνει αυτό, γιατί πλέον δείχνει να έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός φάνηκε στα Γιάννινα να παίζει… σβηστά. Να μην ανεβάζει την έντασή του, για προφανέστατους λόγους και όμως, έκανε 27 τελικές, με τις 11 να είναι στην εστία. Πέτυχε τρία γκολ, θα μπορούσε και άλλα, ο Κλέιμαν άλλωστε έκανε το καλύτερό του ματς φέτος κόντρα στον Ολυμπιακό και έσωσε τον ΠΑΣ από τη συντριβή.

Στον Μαρτίνεθ, δεν γίνεται να μην πιστωθεί αυτή η εικόνα. Με το 3-0 στα Γιάννινα, ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη μακριά από το Καραϊσκάκη και «χτίζει» για τα καλά τη σχέση του με την κορυφή. Και είχε πολλά θετικά στοιχεία και πάλι το… ταμείο του. Κράτησε πάλι το μηδέν η ομάδα. Δεν δέχθηκε γκολ, μετά από επτά αγωνιστικές μετρά 19 βαθμούς και 22-2 γκολ! Μια απίστευτη απόδοση, στο 1/5 του πρωταθλήματος επί της ουσίας! Αριθμοί που «τρομάζουν» και που δείχνουν μια άλλη ταυτότητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζουν αυτή τη βελτίωση. Δεν είναι απλό να βγάζεις τέτοιους συνδυασμούς, να έχεις αυτή την υπεροχή και να βγάζεις τόσες φάσεις. Μια ομάδα που ακόμη και όταν πήρε το πρωτάθλημα με τον Μαρτίνς στον πάγκο, δεν έβγαζε πάνω από… επτά-οχτώ τελικές.

Ο Ολυμπιακός είναι σε καλό δρόμο. Ναι, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη, αλλά ακόμη και αν βάλει κανείς στο μυαλό του πως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ παίρνουν τα ματς που έχουν εκκρεμότητα, ο Ολυμπιακός είναι στο +5 από τον ΠΑΟΚ με τα ίδια ματς και αν μετρήσουμε τρίποντα για τους άλλους δύο, θα είναι στο +2 από την ΑΕΚ και στο +3 από τον Παναθηναϊκό. Και φυσικά, όλοι είδαμε τι έγινε στο ΑΕΚ-Ατρόμητος και πως θα μπορούσε να είναι η βαθμολογία. Τον δε Παναθηναϊκό, θα τον έχει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος στο Καραϊσκάκη και θα έχει τη δυνατότητα να τον στείλει από νωρίς στο -6 και σε ρόλο κυνηγού για τα καλά. Ως τότε βέβαια, υπάρχει μεγάλος δρόμος και αυτό που προέχει, είναι μια νίκη την Πέμπτη στη Σερβία.

Εκεί κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η διαδρομή του Ολυμπιακού σε αυτό τον όμιλο. Γιατί με νίκη επί της Μπάτσκα Τόπολα, ρεφάρει σε ένα βαθμό την εντός έδρας ήττα του από την Φράιμπουργκ και γίνεται φαβορί -στη χειρότερη- για την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Conference League.

Ο Ολυμπιακός πατάει καλά και το σημαντικότερο είναι πως έχει περιθώρια βελτίωσης. Παίκτες του που δεν είναι στο 100%, αλλά μπορούν να δώσουν και άλλα, να ανεβάσουν ρυθμό. Ο Ποντένσε βέβαια, έχοντας την εμπειρία του ελληνικού πρωταθλήματος, δείχνει με το «καλημέρα» την αξία του. Τρία γκολ (!), μία ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι, επιδραστικός για τα καλά και αποφασισμένος για την κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος στην ιστορία του Ολυμπιακού

Στα συν και η παρουσία του Αλεξανδρόπουλου. Ο Έλληνας χαφ πήρε την ευκαιρία, στάθηκε καλά, θα μπορούσε να έχει αποφύγει την «φθηνή» κάρτα. Ο Καμαρά δίπλα του έπαιξε τόσο όσο χρειαζόταν, ενέπνεαν εμπιστοσύνη και στο τέλος, πανηγύρισαν μαζί με τον… τρελό της ωραίας παρέας,  τον Ροντινέι, το γκολ του Βραζιλιάνου.

Όλα πάνε καλά για τον Ολυμπιακό που τώρα θέλει το αποτέλεσμα στη Σερβία, για να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος με την ψυχολογία στα ύψη. Και μετά, να περιμένει τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, μπροστά στον κόσμο του.

Ποντένσε: «Μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό πρέπει να παίζει πάντα έτσι - Ανυπομονώ για το ματς με τον Παναθηναϊκό»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:57 - 01.10.2023

Ποντένσε: «Μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό πρέπει να παίζει πάντα έτσι - Ανυπομονώ για το ματς με τον Παναθηναϊκό»

Ο Ντανιέλ Ποντένσε μίλησε μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΣ Γιάννινα και σχολίασε τόσο την εμφάνιση της ομάδας του όσο και το ματς με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί μετά τη διακοπή των εθνικών ομάδων.

Επαναλαμβάνω, όμως, ένα μεγάλο «μπράβο» αξίζει στον προπονητή που κατάφερε μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα, να παρουσιάζει μια ομάδα που έχει αρχή, μέση και τέλος και μαζί, πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ο Μαρτίνεθ το ζει, εκτιμά την ευκαιρία που του δόθηκε και κλείνω με κάτι άλλο. Όλες του οι δηλώσεις είναι προσεκτικές. Δεν προκαλεί, δεν σηκώνει τους τόνους, δείχνει σοβαρότατος. Κι αυτό, δεν είναι τυχαίο, αποτυπώνεται και μέσα στο γήπεδο, βγάζοντας αυτή την νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές του.

Υ.Γ.: Καλό μήνα σε όλους με υγεία. Να είστε πάντα καλά και να προσέχετε. Τα λέμε Δευτέρα στις 14:00 στο κανάλι του SPORTAL στο YouTube, με Τσίλη και Τσιμπίδα… BALADEROS LIVE