Στο ραντεβού με την ιστορία του ο Ολυμπιακός δήλωσε ΠΑΡΩΝ!

Κώστας Σλούκας

i

Κώστας Σλούκας / Intime

Στο ραντεβού με την ιστορία του ο Ολυμπιακός δήλωσε ΠΑΡΩΝ!

Ο Ολυμπιακός έδειξε το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένος, με την ομάδα του Πειραιά να κάνει την ανατροπή και να ετοιμάζεται να παλέψει για το 4ο τρόπαιο Euroleague. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ώρα 3 παρά στο Κάουνας. Η λιθουανική πόλη ακόμα δεν έχει κοιμηθεί και οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν συνεχίσει το πάρτι τους και στους δρόμους της πόλης. Πώς αλλιώς άλλωστε, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί στον μεγάλο τελικό της Euroleague, αφήνοντας εκτός την πανάκριβη, αλλά συνάμα Σταχτοπούτα, Μονακό.

Η αρχή πάντως μόνο εύκολη δεν ήταν, με τον Ολυμπιακό να είναι εκνευριστικά άστοχος και να μην βρίσκει τον τρόπο να φτάσει μέχρι το καλάθι όπως θα ήθελε. Πολλά χαμένα λέι απ, λάθη, νευρικότητα και γενικά… όλα στραβά. Παράλληλα ο Μάικ Τζέιμς έβγαλε όλο το ταλέντο του στο παρκέ, ο Λόιντ έκανε τα δικά του και ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο πίσω στο σκορ με 29-42. Κάπου εκεί ήρθε η παρέμβαση του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Η Μονακό μεγάλωσε τον πόθο μιας γενιάς για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού

Η Μονακό μεγάλωσε τον πόθο μιας γενιάς για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού

Δέκα λεπτά παραμυθένιου μπάσκετ έφεραν τον Ολυμπιακό 40 λεπτά μακριά από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας για 4η φορά στην ιστορία του. Σημασία δεν έχει ο αντίπαλος στον τελικό. Σημασία δεν έχει καν αν θα τα καταφέρει. Γράφει ο Γιώργος Περπερίδης.

Ο, φορτωμένος με δύο φάουλ, Τόμας Ουόκαπ ήταν εκεί και έσβησε τον Μάικ Τζέιμς, ο Αϊζάια Κάνααν έκανε την διαφορά απέναντι στον Λόιντ με την άμυνά του, Παπανικολάου και Βεζένκοφ πυροβολούσαν όπως ήθελαν στην επίθεση και το ματς ήρθε εν τέλει τούμπα. Επιμέρους σκορ περιόδου 27-2 και κάπως έτσι το παιχνίδι ήταν πλέον στα χέρια του Ολυμπιακού, ο οποίος κράτησε τον έλεγχο μέχρι το τέλος, με τον Φαλ να βγαίνει και εκείνος μπροστά, κάνοντας… πάρτι απέναντι στους ψηλούς της Μονακό.

Ο Ολυμπιακός έδειξε μια τρομακτική αυταπάρνηση, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως το «refuse to lose» που τον χαρακτηρίζει εδώ και τόσα χρόνια δεν είναι απλά μια φράση, αλλά μια… δεύτερη φύση. Ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειχνε πως μπορεί και στο δεύτερο το απέδειξε, ενθουσιάζοντας τον κόσμο του, ο οποίος μετέτρεψε τη Zalgirio Arena σε ένα… Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας!

Πραγματικά υπέροχη ατμόσφαιρα αυτή που ζήσαμε, με την γιορτή να παραμένει σε ερυθρόλευκα χρώματα από το πρωί μέχρι και το βράδυ, όταν ακόμα και τότε οι φίλοι των Πειραιωτών ήταν στο Κάουνας και ζούσαν στο έπακρο αυτή την εμπειρία. Συνθήματα ακουγόντουσαν μέχρι και τα μεσάνυχτα, ενώ το ενδιαφέρον ήταν και η (απαραίτητη) μπυρίτσα πινόταν μαζί με τους φίλους της Ζάλγκιρις, με τους οποίους εκείνοι του Ολυμπιακοί είχαν γίνει μια όμορφη παρέα!

Μπαρτζώκας στο Sportal: «Βαθιά υπόκλιση σε όσους ήρθαν μέχρι την άκρη του κόσμου για να μας υποστηρίξουν»
EUROLEAGUE

20:22 - 19.05.2023

Μπαρτζώκας στο Sportal: «Βαθιά υπόκλιση σε όσους ήρθαν μέχρι την άκρη του κόσμου για να μας υποστηρίξουν»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε την εντυπωσιακή αντίδραση των παικτών του στην τρίτη περίοδο, αλλά αυτό που ήθελε περισσότερο απ' όλα ήταν να κάνει «μία υπόκλιση σε αυτόν τον απίστευτο κόσμου που ήρθε να μας υποστηρίξει».

Περιττό να πούμε πως άπαντες φορούσαν φανέλες και φούτερ των ομάδων τους χωρίς κανένα πρόβλημα και άγχος. Είναι μια γιορτή και ως μια τέτοια αντιμετωπίζεται από όλους. Το ερωτηματικό είναι το αν θα είναι γιορτή και την Κυριακή, όταν και ευχή όλων μας είναι ο Ολυμπιακός να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο της Euroleague, το τέταρτο της ιστορίας του.

Αυτά για σήμερα. Σειρά έχει ο ύπνος, γιατί το Σάββατο θα είναι μια πολύ γεμάτη ημέρα, με διοργανώσεις, συνδέσεις, συνεντεύξεις και γενικά… όλα τα καλά. Μείνετε συντονισμένοι και δεν θα χάσετε!

ΥΓ. Η αφεντιά μου είναι rookie στα Final 4. Θα σας ευχηθώ λοιπόν να ζήσετε κάποια στιγμή αυτά που ζούμε εμείς εδώ στο Κάουνας. Μια γιορτή, μια ευκαιρία να γνωρίσεις μπασκετόφιλους από κάθε γωνιά της Ευρώπης και μια εμπειρία που όλοι θα θέλαμε. Εγώ την ζω, ελπίζω να την ζήσετε κι εσείς!

ΥΓ2. Τι κόσμος Θεέ μου! Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει με διαφορά τη μάχη της εξέδρας και περιμένουμε να το κάνει και την Κυριακή. Το ότι ο Σάρας και η Μπαρτσελόνα είναι εκτός μπορεί αν κάνει μάλιστα το γήπεδο ένα… νέο ΣΕΦ, με τους Λιθουανούς να υποστηρίζουν την ομάδα που απέκλεισε εκείνη του Γιασικεβίτσιους. Λέτε; Για να δούμε…

ΥΓ3. Χρήστο Πανάγο, αδερφέ μου, ήρωά μου, ευχαριστώ που δεν με βρίζεις όταν σου λέω να κάνουμε το ένα βίντεο μετά το άλλο…

ΥΓ4. Μιλώντας για βίντεο, σας ευχαριστούμε όλους σας που έχετε αγκαλιάσει τόσο έντονα την αποστολή μας και μας στέλνετε τα σχόλια και τα μηνύματά σας. Ευελπιστούμε να έχουμε καταφέρει να σας μεταφέρουμε αυτά που ζούμε όσο καλύτερα γίνεται.