Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία με το 27-2 της τρίτης περιόδου (pic)

Σλούκας, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ, Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία με το 27-2 της τρίτης περιόδου (pic)

Νίκος Καλαμπάκας 21:14 - 19.05.2023

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Euroleague, επικρατώντας της Μονακό, με την τρίτη περίοδο του ημιτελικού να έχει ιστορικό χαρακτήρα.

Ο πρώτος ημιτελικός της Euroleague κατέληξε στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά ήταν καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Μονακό, επιτρέποντας μόλις 21 πόντους σε 20 αγωνιστικά λεπτά, Μια επίδοση που έδειξε πολλά για το επίπεδο ενέργειας και διάθεσης της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Όλα ξεκίνησαν όμως από την επιβλητική τρίτη περίοδο. Οι Πειραιώτες έτρεξαν επί μέρους 27-2 στο διάστημα αυτό, ανατρέποντας πλήρως όλη την εικόνα της οναμέτρησης.

Αυτό το επί μέρους σκορ μάλιστα αποτελεί ιστορικό στοιχείο για τη διοργάνωση, καθώς η διαφορά των 25 πόντων στην γ' περίοδο του αγώνα στην Zalgirio Arena να αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφορά πόντων σε περίοδο στην ιστορία του Final 4.

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, αλλά το έκανε και με... στυλ, γράφοντας ακόμα μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της Euroleague.