Θα είναι κρίμα να μην πάει Βερολίνο αυτός ο Ολυμπιακός

Κώστας Παπανικολάου

i

© Intime

Θα είναι κρίμα να μην πάει Βερολίνο αυτός ο Ολυμπιακός

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:54 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 05:21 - 16.05.2024

Ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός απέναντι στην Μπαρτσελόνα, επικράτησε με 34 πόντους και έδειξε ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω στο Game 5 και να γράψει ιστορία. Γιατί πραγματικά θα είναι πολύ κρίμα να μην είναι στο Βερολίνο αυτός ο Ολυμπιακός! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση για το τελευταίο εντός έδρας ευρωπαϊκό του παιχνίδι της σεζόν 2023 – 2024.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διέλυσε με κάθε τρόπο την Μπαρτσελόνα, κυριάρχησε σε όλες τις κατηγορίες της στατιστικής και ανάγκασε τους παίκτες της να έχουν μόνιμα το βλέμμα κατεβασμένο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Καταλανοί δεν έκαναν καν δηλώσεις στα ελληνικά μέσα, γεγονός που δείχνει και την νευρικότητά τους.

Ας μιλήσουμε όμως με αριθμούς. 118-45 στο PIR. 58-42 τα ποσοστά στο τρίποντο. 50-22 τα ποσοστά στο τρίποντο. 47-31 τα ριμπάουντ. 18-12 οι ασίστ. Και πώς να χάσει ο Ολυμπιακός με τέτοια νούμερα;

Η χρησιμοποίηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν το κλειδί για την αναμέτρηση, με τον Σέρβο να συνεχίζει την κυριαρχία του Ολυμπιακού στην ρακέτα, την οποία ξεκίνησε ο Μουσταφά Φαλ. Γενικά οι δύο ψηλοί του Ολυμπιακού ήταν ασταμάτητοι. 12 πόντους και 5 ριμπάουντ ο Φαλ, 8 με 11 ο Μιλουτίνοφ και συνολικά 9/11 εντός παιδιάς οι δύο μαζί. Σε ό,τι έχει να κάνει με την αξιολόγηση, ο «Κροκόδειλος» είχε 17 και ο Σέρβος 18. Γενικά η θέση «5» αποτέλεσε τον πυλώνα του Ολυμπιακού, με τους υπόλοιπους να παίρνουν ρυθμό στη συνέχεια.

Ο ΜακΚίσικ έκανε το καλύτερό του παιχνίδι για φέτος με 21 πόντους και 6 ριμπάουντ, δίνοντας τρομερή ενέργεια στην άμυνα, ενώ το κάθετο παιχνίδι του ήταν μόνιμα η αχίλλειος πτέρνα της άμυνας της Μπαρτσελόνα, καθώς έμοιαζε να περνά τους αντιπάλους του σαν σταματημένους. Σε αυτό προσθέστε και τον Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος έκανε πάρτι απέναντι στα φόργουορντ της Μπαρτσελόνα και καταλαβαίνετε γιατί ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι.

Ο Παπανικολάου επέστρεψε με 3 τρίποντα (9π.) και 6 ριμπάουντ. Ο Κάνααν βρήκε κι εκείνος τον εαυτό του και είχε 11 πόντους με 3/5 από μακριά, με τον Ολυμπιακό μάλιστα να ανεβάζει κατακόρυφα τα ποσοστά του από την περιφέρεια. Σοι Πειραιώτες σούταραν με περίπου 26% σε όλη τη σειρά και στο τέταρτο ματς έκαναν το μπαμ, έχοντας 50%.

Τώρα όμως πάμε στο παρασύνθημα. Ο Ολυμπιακός έκανε η δουλειά του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε τονίσει πως το ζητούμενο είναι να μεταφέρουν την πίεση στην Μπαρτσελόνα. Αυτό οι Πειραιώτες το πέτυχαν και με το παραπάνω. Πλέον η Μπαρτσελόνα θέλει να δείξει ότι το -34 ήταν μια κακή στιγμή για εκείνη. Θα το καταφέρει;

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του και δείχνει πως μπορεί να κάνει αυτό που δεν έχει πετύχει κανείς άλλος. Να προκριθεί στο Final 4 με «μπρέικ» στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς. Εύκολό; Σε καμία περίπτωση; Ανέφικτο; Όπως είπαμε και προχτές, τίποτα δεν είναι ανέφικτο για αυτόν τον Ολυμπιακό, τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα. Μια ομάδα που ανήκει στην ελίτ, έχει παίξει μπασκετάρα και θα ήταν πολύ κρίμα να μην την απολαύσουμε στο Final 4 του Βερολίνου. Γιατί στον Ολυμπιακό αξίζει να βρεθεί στο Βερολίνο και να διεκδικήσει αυτό που έχασε πέρσι στις λεπτομέρειες. Ώρα λοιπόν να το δείξει στο παρκέ της Βαρκελώνης. Το Palau Blaugrana θα είναι σίγουρα καυτό και θα τον περιμένει. Περισσότερα λοιπόν την επόμενη εβδομάδα…

ΥΓ. Μεγάλη κίνηση του Μπαρτζώκα να ρίξει στη μάχη τον Μιλουτίνοφ. Στις προπονήσεις έδειχνε πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και απέναντι στην Μπαρτσελόνα το έδειξε και με το παραπάνω.

ΥΓ2. «Είναι η ώρα να γράψουμε ιστορία». Αυτό ειπώθηκε στα αποδυτήρια και ο Ολυμπιακός μπορεί και θέλει να το κάνει.

ΥΓ3. Στο ΣΕΦ 3 ώρες μετά το παιχνίδι για να δούμε τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Πραγματικά μυθική βραδιά για τους Ερυθρόλευκους, όμως ακόμα έχουν δρόμο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Τυφώνας Ολυμπιακός παρέσυρε την Μπαρτσελόνα και έστειλε μήνυμα για το Game 5!
EUROLEAGUE

21:27 - 02.05.2024

Τυφώνας Ολυμπιακός παρέσυρε την Μπαρτσελόνα και έστειλε μήνυμα για το Game 5!

Ο Ολυμπιακός ήταν σκέτη μαγεία στο Game 4, με τους Ερυθρόλευκους να διαλύουν την Μπαρτσελόνα με 92-58, να κάνουν το το 2-2 και να ετοιμάζονται για τον τελικό των τελικών στη Βαρκελώνη, με τον νικητή αυτού, να παίρνει την πρόκριση για το Final 4 του Βερολίνου.

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα και Μακάμπι - Παναθηναϊκός για το Game 4