Μπαρτζώκας: «Έπρεπε να είχαμε προκριθεί ήδη στο Final Four - Δεν κοιμήθηκα μετά το τρίτο ματς»
i

© Euroleague Basketball

Μπαρτζώκας: «Έπρεπε να είχαμε προκριθεί ήδη στο Final Four - Δεν κοιμήθηκα μετά το τρίτο ματς»

Γιώργος Γαβριλάκης 22:21 - 02.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:54 - 17.05.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αν και κάπως... βιαστικός λόγω του ματς του Ολυμπιακού στην Αγγλία με την Άστον Βίλα, ανέλυσε τα δεδομένα της νίκης του Ολυμπιακού, ενώ δήλωσε πως «κανονικά θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε την πρόκριση στο Final Four».

O Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε κανένα παράπονο αυτή τη φορά. Ειδικά από τους παίκτες του, που εκτέλεσαν άψογα τις εντολές του και κυριάρχησαν στο ΣΕΦ στο Game 4 των Playoffs της Euroleague με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Η νίκη ήρθε με τρόπο εμφατικό και τελικό σκορ 92-58 και ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως «δεν θέλω να πω πολλά για τα νούμερα και για τη στατιστική. Είχα μία καλή αίσθηση εξ αρχής, είμαι ευγνώμων για τους παίκτες και για τον κόσμο γι' αυτή την εμφάνιση σε αυτή την περίοδο, σε αυτή τη στιγμή της σειράς. Δεν θέλω να πω κακές λέξεις για το προηγούμενο ματς. Νιώσαμε απογοητευμένοι. Μαζέψαμε τα κομμάτια μας όμως και ήμασταν έτοιμοι για να παίξουμε με αυτή την επιθυμία, με αυτή την ενέργεια, με αυτό το κίνητρο».

Και βοήθησαν άπαντες, ακόμα και ο αρχηγός που ήταν σωματικά ανέτοιμος. «Οι αιματολογικές του Παπανικολάου ήταν άσχημες και κανονικά θα έπρεπε να μείνει εκτός αγώνα», ενημέρωσε ο Μπαρτζώκας. Μόνο που πρόσθεσε πως «...ας πούμε ότι θυσίασε την υγεία του, δεν ήταν σε κατάσταση να παίξει με τόση ενέργεια σε αυτόν τον αγώνα. Όλοι είδαμε όμως, πόσο μας βοήθησε. Όπως μας βοήθησαν όλοι. Είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό το 2-2, αλλά φυσικά θα ταξιδέψουμε στη Βαρκελώνη για να παίξουμε το μπάσκετ μας, να παλέψουμε σε κάθε φάση». Επίσης θέλησε να δώσει «συγχαρητήρια στη Μπαρτσελόνα, είναι μία σπουδαία ομάδα. Έχει ποιότητα και εμπειρία, ενώ στο ματς ξεκίνησε δυναμικά».

Σε ένα διάστημα (την πρώτη περίοδο) που «ο Φαλ έβαλε 10 πόντους με καρφώματα, αλλά η Μπαρτσελόνα σε εκείνο το διάστημα ήταν σοκαριστικά εύστοχη. Σκόραραν σε κάθε φάση κι όταν αστοχούσαν, έπαιρναν τα επιθετικά ριμπάουντ. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έπαιξαν με ένταση στο δεύτερο δεκάλεπτο, το σκορ ήταν 32-14. Η ομάδα μας έχει πολύ μεγάλο βάθος, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν σε τέτοια παιχνίδια», πρόσθεσε ο Μπαρτζώκας.

Γενικά, ο Ολυμπιακός ένοιωσε, όπως σημείωσε και ο προπονητής τους πως «πληγώθηκε ο εγωισμός μας μετά από το τρίτο ματς, εγώ προσωπικά δεν κοιμήθηκα καθόλου. Σέβομαι απόλυτα τους διαιτητές, καταλαβαίνω τη δυσκολία των αγώνων, οι επαφές αφήνονται, είναι εύκολο να γίνουν λάθη. Τον κύριο Νέντοβιτς τον τιμώ απόλυτα, όμως ήταν ένα σφύριγμα στο +2, θα είχαμε την κατοχή της μπάλας. Προσπάθησα να συγκεντρωθώ στο τι έπρεπε να κάνουμε εμείς, πιθανότατα απόψε θα έπρεπε να έχουμε φτάσει στο Final Four. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το σφύριγμα δεν θα μας στερήσει την τρίτη σερί συμμετοχή σε Final Four».

Πότε είναι το Game 5 του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη - Η παράδοση των γηπεδούχων στους «τελικούς»
EUROLEAGUE

21:26 - 02.05.2024

Πότε είναι το Game 5 του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη - Η παράδοση των γηπεδούχων στους «τελικούς»

Ο Ολυμπιακός ήταν επιβλητικός στο Game 4 της σειράς κόντρα στην Μπαρτσελόνα και έφτασε στη νίκη, στέλνοντας τη σειρά σε 5ο και τελευταίο παιχνίδι στο Palau Blaugrana.

Στο μεταξύ, εξήγησε πως τα ρεκόρ του αγώνα «δεν με έχουν απασχολήσει ποτέ. Έχουμε ένα ματς εκεί, έχουμε τις πιθανότητές μας να κερδίσουμε αν είμαστε σε καλό βράδυ και προετοιμαστούμε σωστά. Δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε σοβαρές πιθανότητες. Αυτό που με ενθουσιάζει είναι η ένταση με την οποία παίξαμε στην άμυνα και ο δυναμισμός μας. Πολλές φορές επιβάλλεσαι στον αντίπαλο πνευματικά. Αν τον νικάς, χάνει την αυτοπεποίθησή του. Δεν πιστεύω ότι το σκορ είναι παγίδα. Τώρα πρέπει να κάνουμε εμείς την υπέρβαση».

Επειδή την ώρα που τελείωνε το ματς του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, σχεδόν ταυτόχρονα άρχισε και ο κομβικός αγώνας του ποδοσφαιρικού τμήματος στην έδρα της Άστον Βίλα για το Conference League και ο Μπαρτζώκας ήταν λίγο... βιαστικός. Μάλιστα, είπε πως «επειδή έχουμε και το ποδόσφαιρο, να τελειώνουμε λίγο γρήγορα. Ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια, αυτό το γκρουπ ανθρώπων εδώ είναι συμπαγές και το έχει δείξει τόσα χρόνια. Ο κορμός αυτός έχει αποδείξει, έχει πάρει τίτλους, έχει σπάσει ρεκόρ, έχει πάει σε Final Four».

🔴 Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα και Μακάμπι - Παναθηναϊκός για το Game 4

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!