Η φάση είναι ζήτω η τρέλα!

Ολυμπιακός

i

©Intime

Η φάση είναι ζήτω η τρέλα!

Διονύσης Βερβελές 08:55 - 03.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:04 - 03.04.2023

Αυτά που ζούμε φέτος, δεν έχουν προηγούμενο! Κι έχουμε ακόμη μπροστά μας. Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ και την γκέλα του Ολυμπιακού…

Ετοιμαζόμουν για το Καραϊσκάκη, βάζω να δω τον Παναθηναϊκό με το Βόλο. Οι «πράσινοι» με τη γνωστή συνταγή, κάνουν κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, δεν μπορούν. Φτάνω στο Καραϊσκάκη και βλέπω τα τελευταία λεπτά. Κάνω πλάκα σε ένα συνάδελφο, «παίξε πέναλτι, δεν μπαίνει αλλιώς…». Και γίνεται, ήταν βέβαια, άλλο το ένα άλλο το άλλο. Ο Σπόραρ που έβαλε τα προηγούμενα, έχασε αυτό. Τελικό 0-0. Τι δώρο λέμε… Το δώρο!

Ένα «Χ» στην Τούμπα θα ήταν παραγγελία, αλλά η ΑΕΚ τα κατάφερε και απέδρασε με την γκολάρα του Αραούχο. Μεγάλο «διπλό» αυτό, γιατί πολύ απλά η ΑΕΚ ήταν η μοναδική από τις έξι ομάδες που δεν γκέλαρε στη 2η αγωνιστική των πλέι οφ. Και πάλι, όμως, ήξερες πως αν ο Ολυμπιακός νικήσει τον Άρη, πλησιάζει στον ένα βαθμό! Και ναι, όταν τέλη Δεκέμβρη, μετά από εκείνο το 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν στο -12 και τώρα φτάσει στο -1, μιλάμε για… άλλη κατάσταση.

Ο στόχος του Μίτσελ ήταν ξεκάθαρος. Παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, το διαχειρίστηκε με την ευκαιρία στον Κασάμι το πρόβλημα που είχε στη μεσαία γραμμή. Ήρθε το γκολ του Χουάνγκ, ήθελε άλλο ένα για να «κλειδώσει». Το πήρε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παπασταθόπουλο. Κι εκεί, βλέποντας και τον Άρη, λες πάμε… για την Τετάρτη. Δεν ξέρω γιατί, αλλά είχα ένα κακό ένστικτο την ώρα του αγώνα. Ακόμη και στη μετάδοση για το «ΘΡΥΛΟΣ είσαι…» στο YouTube έλεγα πως θέλει προσοχή, μου έχει μείνει στην άκρη του μυαλού εκείνο το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όχι ότι δεν μπορεί να μειώσει το σκορ μια ομάδα, αλλά ξέρεις μετά το πρόβλημα.

Ο Μίτσελ βοήθησε τον Ολυμπιακό να επιστρέψει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ψυχολογία έφτιαξε, η ομάδα έβγαλε αυτοπεποίθηση, αλλά αδυναμίες υπήρχαν και θα υπάρχουν. Και δεν είναι λίγες. Ο Μίτσελ είδε δύο γκολ, αλλά και δύο σοβαρά προβλήματα. Του Κανός και του Μπα, που έγιναν αναγκαστικά αλλαγή. Χρησιμοποίησε δύο διακοπές στο ματς, είχε άλλη μία. Και σε αυτή, έκανε το μεγαλύτερο λάθος από την ημέρα που επέστρεψε. Ειδικά όταν την έχεις πάθει μία, στα Γιάννινα.

Στο 70ό λεπτό, βλέπεις τον Ρέτσο να κάνει το δώρο των δώρων. «Κόλλησε» ο εγκέφαλός του, δεν δίνω άλλη εξήγηση για την επιλογή του εκεί, αλλά στην ομάδα κόστισε. Κυρίως γιατί έφερε το άγχος, την αγωνία στην εξέδρα, στην ομάδα, αλλά και πίστη στον Άρη ότι μπορεί. Και έγινε η ζημιά…

Την περασμένη Δευτέρα, ο Σαββίδης από την οθόνη του κινητού του, μιλούσε στη συνάντηση στην ΕΠΟ για φιλικά παιχνίδια. Δεν τα είδατε κι εσείς; Πέντε βαθμούς έχει χάσει από αυτόν τον Άρη ο Ολυμπιακός φέτος. Στο ένα ματς, έκανε ανατροπή και απέλυσε τον Κορμπεράν. Τώρα, έκανε το 2-0, 2-2 και έβαλε τον Μίτσελ στα… σχοινιά πριν τα ματς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ζήτω η τρέλα, κανονικά! Στο 69’ να τραγουδά ο κόσμος «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό» και στο τέλος να αποδοκιμάζει. Πάμε πάλι για να το εμπεδώσουμε, ζήτω η τρέλα! Αν μου έλεγαν το καλοκαίρι, γράψε ένα καλό σενάριο για μια χρονιά «ροντέο» στον Ολυμπιακό, είμαι σίγουρος πως όλα αυτά δεν θα τα είχα συμπεριλάβει. Όχι μόνο εγώ, ο καλύτερος σκηνοθέτης να ήταν! Τι να πρωτοβάλεις; Αφήστε το καλύτερα, γιατί δεν είμαι και για πολλές συγκινήσεις.

Πήγε το παιδί ο Ρέτσος να σηκώσει τα χέρια και να ζητήσει «συγγνώμη» και νόμιζες πως θα του… πάρουν το κεφάλι! Ναι, είναι σοβαρό το λάθος. Δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο. Για ένα ανάλογο λάθος, στην άλλη περιοχή, ο Μίτσελ «καθάρισε» τον Σισέ με την Καραμπάχ. Και τον έχασε στη συνέχεια. Σε μια σεζόν που δεν είχες αυτή την πολυτέλεια, αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια…

Υπάρχει μια… τρέλα από χθες το βράδυ, άνευ προηγουμένου. Έχει… λογική, όμως και η τρέλα! Όταν την πατάς μία με τον ΠΑΣ Γιάννινα τον Δεκέμβρη και την ξαναπατάς λίγους μήνες μετά, ε, δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Τον διαιτητή τον ήξερες, ότι δεν θα πάρεις κάτι. Δεν γίνεται να «εγκληματήσεις» έτσι και μπροστά στον κόσμο σου, όταν σε λίγες ώρες θα τον θες δίπλα σου και κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο οπαδός μπορεί να τρελαθεί στα social media, να γράψει κάτι… τρελό. Μπορεί να το σβήσει μετά. Μπορεί να τσακωθεί στο ραδιόφωνο με τον κάθε… Βερβελέ, αλλά έχω μια διαφορετική άποψη. Ο Ολυμπιακός για να πάρει το φετινό πρωτάθλημα, πρέπει να κάνει πολλές υπερβάσεις. Αυτό, γιατί δεν κάνει καλά πολλά από τα νορμάλ. Όπως να νικά ματς που προηγείται 2-0 για παράδειγμα. Ξέρει να κάνει υπερβάσεις. Το θέμα είναι πως ο Κανός είναι τεράστια απώλεια αυτή τη στιγμή. Και το άλλο θέμα, είναι πως ο Μίτσελ που έκανε ένα γήπεδο να «βράζει», μπορεί να βγάλει την ομάδα του πανέτοιμη με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Γιατί αν γράψει π.χ. έξι πόντους σε αυτά τα δύο ματς τότε όλοι θα πετούν στα ύψη, θα κάνουν καλό Πάσχα και θα έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Ανεξάρτητα αν και πάλι τίποτα δεν θα έχει τελειώσει, γιατί πολύ απλά η φάση είναι ζήτω η τρέλα!

Καλή εβδομάδα σε όλους με υγεία. Να προσέχετε τους εαυτούς σας. Υπάρχουν και σοβαρότερα πράγματα από την μπάλα στη ζωή…