Η ήττα το μικρότερο πρόβλημα…

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

i

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός/©Intime

Η ήττα το μικρότερο πρόβλημα…

Red Duckling 13:51 - 05.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:05 - 05.02.2024

O Red Duckling γράφει τις σκέψεις του μετά το αιώνιο ντέρμπι.

Να το πιάσω προπονητικά; Θες νίκη στην Λεωφόρο και κατεβάζεις την πιο αμυντικογενή ομάδα που μπορείς να παρατάξεις. Βάζεις δύο αριστερά μπακ «φωνάζοντας» ότι έχεις πρόβλημα σε εκείνη την πτέρυγα και τρως γκολ από εκεί. Στο ημίχρονο βγάζεις και τους δύο και βάζεις δύο παίκτες που ο ένας δεν μαρκάρει και ο άλλος δυσκολεύεται εκεί με το ανάποδο πόδι. Και τρως και το δεύτερο γκολ από εκεί. Ένας μύλος.

Έχει σημασία; Έχει πραγματική σημασία ότι ο Καρβαλιάλ κατέβασε έτσι την ομάδα, έκανε αυτές τις αλλαγές και χάσαμε; Αυτό είναι το πρόβλημα στον φετινό Ολυμπιακό, ακόμα μία ήττα σε ντέρμπι; Η’ ότι η αυτή ομάδα χάνει την επαφή της με τον κόσμο. Ξέρω πάρα πολλούς που δεν ξύπνησαν Κυριακή με την κ@υλα ότι παίζουμε με τον Παναθηναϊκό. Που δεν περίμεναν πώς και πώς να κάτσουν με την παρέα τους το βράδυ στην τηλεόραση. Που δεν ανυπομονούν για τα ματς με την Φερεντσβάρος.

Ναι, είδαν τον αγώνα με τους φίλους, ναι θα πάνε στο Καραϊσκάκης την μεθεπόμενη Πέμπτη. Ναι, γιατί είναι Ολυμπιακοί, γιατί αγαπάνε τον Ολυμπιακό. Γιατί πονάνε τον Ολυμπιακό. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι χάνουν την επαφή με αυτή την ομάδα. Προπονητές πάνε και έρχονται, πλάνα αλλάζουν, παίκτες πάνε και έρχονται. Ποιος θα προλάβει να δεθεί με τον Ολυμπιακό, να γουστάρει που είναι εδώ, να το δείξει στο χορτάρι, να το εισπράξει και ο φίλαθλος και να το ανταποδώσει;

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ένα τεράστιο καύσιμο! Και είναι εδώ να στηρίξει και στα δύσκολα, να βάλει πλάτη, να τρέξει σε κάθε γωνιά που παίζει ομάδα για να είναι δίπλα της. Αλλά δεν αρκεί το σήμα και η ερυθρόλευκη ριγωτή. Οι παίκτες είναι αυτοί που δίνουν ζωή στη φανέλα, ο προπονητής αυτός που θα εμπνεύσει με πλάνο και προοπτική. Και αυτό λείπει από την συγκεκριμένη ομάδα, Αυτό ακριβώς μπορεί να το κάνει αυτή τη στιγμή μόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μία τελεία σε όλα αυτά που συμβαίνουν σε λούπα. Μία έμπνευση που ξέρει πολύ καλά να την κάνει! Την έκανε όταν πήγε και έφερε τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Την έκανε όταν είδε προοπτική με Μαρτίνς και τον στήριξε παρόλο που Φλεβάρη είχαμε χάσει όλους τους στόχους. Την έκανε στα χρόνια με 6 σερί νίκες στο Καραϊσκάκη στο Champions League με παίκτες που στεκόντουσαν σε αυτό το επίπεδο. Το έχει κάνει με επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια, στο χέρι του είναι να φέρει την σπίθα ξανά στον κόσμο!

Μέχρι τότε μια ήττα από τον Παναθηναϊκό θα είναι το μικρότερο πρόβλημα.

🔴Baladeros LIVE: Η τζίφρα του Τερίμ, ο μεγάλος κίνδυνος για τον Ολυμπιακό & το ντέρμπι της Τούμπας