Δεν πονάνε τα μάτια μας, η ψυχή μας πονάει!

Κάρλος Καρβαλιάλ

i

Κάρλος Καρβαλιάλ/©Intime

Δεν πονάνε τα μάτια μας, η ψυχή μας πονάει!

Διονύσης Βερβελές 09:15 - 05.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 05.02.2024

Ο Διονύσης Βερβελές στο blog του στο Sportal αναλύει το ντέρμπι των αιωνίων και τον μεγάλο ηττημένο της υπόθεσης, Κάρλος Καρβαλιάλ…

Άλλη μια βραδιά απογοήτευσης, ήρθε να προστεθεί στις ήδη πολλές στον φετινό Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν να περηφανεύονται ότι είχαν τις ίδιες τελικές, περισσότερα κόρνερ και ιστοριούλες που ούτε τα μικρά παιδιά δεν πιστεύουν πλέον. Ο Καρβαλιάλ αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα, αλλά… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ο Πορτογάλος προπονητής ανέλαβε στη θέση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ με στόχο να αλλάξει την κατάσταση. Ναι, δεν είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος, έκανα κι εγώ την… πλάκα μου με το… γουνάκι του, αλλά δεν βλέπω στοιχεία βελτίωσης.

Στο γήπεδο μπαίνει μια ομάδα που σου δίνει την εντύπωση πως δεν ξέρει τι θέλει να παίξει. Είχε μία εβδομάδα να προετοιμάσει το ματς, την ώρα που ο Τερίμ είχε την αγωνία του για τη ρεβάνς με τον Ατρόμητο την Τετάρτη στο Περιστέρι. Και δεδομένα, περισσότερη κούραση για κάποιους παίκτες. Ποια ήταν η… απάντηση; Πάλι τρεις χαφ και ο Ρίτσαρντς μέσα, όπως και στο ματς του Κυπέλλου. Έκανε ένα καλό ημίχρονο εκεί ο Ολυμπιακός και μάλλον στο μυαλό του Καρβαλιάλ αποτελεί «οδηγό», δεν εξηγείται διαφορετικά. Μετά από εκείνο το ματς ο Ρίτσαρντς έπαθε θλάση, με δυόμιση προπονήσεις ο Καρβαλιάλ του έδωσε φανέλα βασικού. Ε, όταν τα Γιάννινα σου σημαδεύουν την αριστερή πλευρά με τον Ορτέγκα να υποφέρει, δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς τι θα σου κάνει ο Παναθηναϊκός.

Κάπως έτσι, δύο γκολ δέχθηκε ο Ολυμπιακός, με δύο διαφορετικά δίδυμα από την ίδια πλευρά. Ορτέγκα και Ρίτσαρντς για το 1-0, Κίνι και Φορτούνης για το 2-0… Ροντινέι και Ντόι δεν είδαν ποτέ τον Μπερνάρ και τον Γερεμέγεφ και η ζημιά έγινε, με τους «πράσινους» σε αυτές τις δύο φάσεις, να αναδεικνύουν σε μεγάλο ποσοστό μία από τις πολλές αδυναμίες των «ερυθρολεύκων».

Κατά τα άλλα, λες και υπάρχει κάποιος όρος, αλλαγή στο ημίχρονο πάλι ο Αλεξανδρόπουλος, τρεις αλλαγές και τίποτα δεν άλλαξε. Ε, εντάξει αν κάποιοι νιώθουν… περήφανοι που μετά το 2-0 έβγαλε ο Ολυμπιακός φάσεις για να σκοράρει, τι να σχολιάσω…

Ο καιρός περνά και συγνώμη, αλλά βλέπω πως ο Καρβαλιάλ δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, να βελτιώσει έναν παίκτη… Να δεις κάτι και να πεις, «ρε συ, καλά το σκέφτηκε αυτό ο κόουτς». Αντιθέτως, τον βλέπω να τσαλακώνεται όλο και περισσότερο με τις δηλώσεις του και θυμήθηκα τότε τον γίγαντα Σόλιντ που έλεγε πως έχουμε άλλους 15 βαθμούς, άλλους 12, άλλους 9 να διεκδικήσουμε στο Champions League και στο τέλος δεν έγινε… σεφτέ.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού πονάει, υποφέρει, πικραίνεται. Οι περισσότεροι παίκτες, δείχνουν στον κόσμο τους. Κατεβασμένα κεφάλια, σαν να τους έχει πάρει από κάτω και να περιμένουν τη… λύτρωση. Μόνο που κάνουν ένα τεράστιο λάθος. Τα γήπεδα θα ανοίξουν. 15 Φλεβάρη ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Φερεντσβάρος, ο κόσμος θα είναι εκεί για να στηρίξει. Δεν θα αντέξει άλλη αδιαφορία, εγωισμούς και… ιστοριούλες.

Όταν παίρνεις 15 παίκτες το καλοκαίρι και 8 το χειμώνα, προφανώς και ο αρχικός προγραμματισμός δεν έχει πάει καλά. Για την τεράστια ευθύνη Κορδόν (κυρίως) και Μαρτίνεθ, έχω αναφερθεί ουκ ολίγες φορές. Όπως ευθύνη είναι και της διοίκησης που έδειξε τόση… υπομονή, σε πράγματα που έβγαζαν μάτια. Κατάλαβε ότι είναι χαμένη ιστορία από κάποιο σημείο και μετά και προσπάθησε να το διορθώσει με κινήσεις τον Γενάρη, μόνο που σίγουρα δεν περίμενε αυτά τα αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει ένα μεγάλο ματς στο πρωτάθλημα, αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό. Ο Τερίμ μπορεί να είχε άστρο στα πέναλτι στο Κύπελλο, αλλά στο ματς πρωταθλήματος έπιασε αδιάβαστο τον Καρβαλιάλ και τον τιμώρησε. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει για την παραμονή του, για να πλασαριστεί στην εξάδα. Ο Ολυμπιακός είναι γεννημένος για να πρωταγωνιστεί. Ναι, μπορεί να χάσει ματς, ναι, μπορεί να χάσει και πρωτάθλημα. Σημασία, όμως, έχει η εικόνα που δείχνει…

Ποντένσε και Φορτούνη τους… έχασε. Όχι ότι μαγεύουν με την εικόνα τους, κάθε άλλο, σαν να τους έχει πάρει από κάτω για τα καλά. Δικαιολογία δεν υπήρχε γιατί ο Ρέτσος έλειπε αυτή τη φορά, ο Ροντινέι όποτε επιστρέφει από διακοπή ή τιμωρία είναι… κάπως και ο Ορτέγκα από την ώρα που κλήθηκε στην εθνική Αργεντινής, νομίζεις ότι άφησε το μυαλό του εκεί. Ο Πασχαλάκης δεν μπόρεσε να αντιδράσει στις εκτελέσεις από κοντά, ο Έσε όπως πάει το πράγμα θα απαξιωθεί. Ευχάριστη νότα στο πρώτο ημίχρονο ο Τσικίνιο, πάλεψε ο Αλεξανδρόπουλος αλλά μάλλον δεν είναι στα… γούστα του Καρβαλιάλ, ο Μασούρας τρεξίματα αλλά κακά τελειώματα, ο Ρίτσαρντς… αλλού και ο Ναβάρο μάχες χωρίς αντίκρισμα. Ε, όταν δεν μπορείς να εισπράξεις και πράγματα από τις αλλαγές σου, τι να περιμένεις…

Ο Ολυμπιακός δυστυχώς, θα πρέπει να δει την πραγματικότητα. Όλο και πιο κοντά είναι πλέον το σενάριο να είναι εκτός Ευρώπης τη νέα σεζόν, να πάθει μια μεγάλη ζημιά. Εκτός κι αν τον… σώσουν Λουτσέσκου ή Τερίμ, γιατί από τον ίδιο πλέον μετά την ήττα στη Λεωφόρο δεν εξαρτάται.

Αυτή η ομάδα έχει να παίξει δύο φορές ακόμη με την ΑΕΚ, τρεις με τον ΠΑΟΚ, δύο με τον Παναθηναϊκό, δύο με τον Άρη… Οκ… Έχει το χειρότερο πρόγραμμα από όλους ως την αρχή των πλέι οφ και κακή ψυχολογία. Και το χειρότερο; Δεν είναι ότι… πονάνε τα μάτια μας, η ψυχή μας πονάει με αυτή την κατάσταση που αντικρίζουμε.

🔴Baladeros LIVE: Η τζίφρα του Τερίμ, ο μεγάλος κίνδυνος για τον Ολυμπιακό & το ντέρμπι της Τούμπας