Τίποτα δεν θα άλλαζε και να το έβαζε ο Καρβάλιο

Ζοάο Καρβάλιο

i

Ζοάο Καρβάλιο/©Intime

Τίποτα δεν θα άλλαζε και να το έβαζε ο Καρβάλιο

Red Duckling 13:36 - 18.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:36 - 18.01.2024

Η πρόκριση ήταν το δέντρο. Το δάσος πρέπει να δούμε στον Ολυμπιακό. Γράφει ο Red Duckling.

Αλήθεια τώρα, πέρα από το γόητρο γιατί παίζαμε απέναντι στον Παναθηναϊκό, τι θα άλλαζε αν ο Καρβάλιο ευστοχούσε στο πέναλτι και περνούσε ο Ολυμπιακός; Πρόκριση στα προημιτελικά και πάμε για το Κύπελλο; Αυτό λείπει από την ομάδα; Ένα Κύπελλο; Το οποίο φυσικά μόνο σίγουρο δεν ήταν γιατί μέχρι τον τελικό υπήρχε πρώτα ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ. Τίποτα δεν θα άλλαζε με βάση όσα είδαμε (και) για 120’ λεπτά στο άδειο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Περάσαμε τα μέσα Γενάρη και ο Ολυμπιακός έπαιζε με τον Μπανκιόν (τον ποιον;) στόπερ. Στα χαφ ο Καμαρά που είναι αλλού για αλλού καιρό τώρα και φάνηκε από την ψυχολογία που πήγε να χτυπήσει το πέναλτι. Βλέπουμε ξανά τον Καρβάλιο που διαβάζω ότι είναι φιλότιμος. Και κόντεψε να λιποθυμήσει στο άδειο γήπεδο στο πέναλτι. Αλλά και να το έβαζε, παραμένει ο Καρβάλιο. Τον είχαμε δει και επί Μαρτίνς. Το παιδί θέλει- δεν αντιλέγω- αλλά δεν μπορεί.

Από το «θέλω» των παικτών του Ολυμπιακού χθες δεν έχω παράπονο. Οι περισσότεροι έδειχναν ότι ήθελαν. Αλλά τι να κάνουμε, δεν μπορούν. Η δημιουργία έχει φτάσει κοντά στο …μηδέν. Με ντεφορμέ τους Ποντένσε και Φορτούνη εδώ και κανά μήνα, η ομάδα δεν μπορεί με τίποτα να φτιάξει ευκαιρίες. Με εξαίρεση τον αγώνα με την ουραγό Κηφισιά, ο Ολυμπιακός σε 6 ματς στην Ελλάδα επί Καρβαλιάλ έχει σκοράρει 3 γκολ. Μιλάμε για τον Ολυμπιακό! 3 γκολ σε 6 ματς. Οκ, 4 σε 6 γιατί υπάρχει και ο κλόουν διαιτητής στο ματς με την ΑΕΚ.

Διάβαζα και στην αρθρογραφία του Βερβελέ κάτι που μου είχε διαφύγει. Με τον Ολυμπιακό 4ο στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο να μην το πάρει ο ΠΑΟΚ ή ο Παναθηναϊκός, δεν θα παίξουμε Ευρώπη του χρόνου! Βέβαια και από την 5η θέση απευθείας… εκτός θα είμαστε. Αυτή τη στιγμή ωστόσο δεν μου μοιάζει πρόβλημα, να πω την αλήθεια. Σε μια σεζόν που η εξυγίανση είναι εκεί όταν χρειαστεί, ο Ολυμπιακός παρουσιάζει χειρότερη εικόνα εδώ και καιρό ακόμα και από την περσινή! Μία ομάδα που δεν εμπνέει τον κόσμο της και χρειάζεται τον Βαγγέλη Μαρινάκη να χαράξει την επόμενη ημέρα, την επαναφορά στον δρόμο του ωραίου ποδοσφαίρου και των επιτυχιών. Επί των ημερών του είδαμε την ομαδάρα του Βαλβέρδε, τις νίκες στο Champions League, την τρομερή σεζόν με Μαρτίνς, τα διπλά στα Λονδίνα. Το έχει κάνει, ξέρει τον τρόπο!

🔴Sportal Studio Live: Λοντίγκιν και... Καμαρά λύγισαν τον Πασχαλάκη, ο Κουέστα «καθάρισε» την ΑΕΚ