Πάλι καλά υπήρχε ο Κωνσταντέλιας!

Γιάννης Κωνσταντέλιας

i

©intime

Πάλι καλά υπήρχε ο Κωνσταντέλιας!

Μάνος Τσαλγατίδης 19:47 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:51 - 29.02.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για το διπλό του ΠΑΟΚ στις Σέρρες και την αχρείαστη ένταση που υπήρξε.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε (όχι εύκολα) όπως περίμεναν και έλεγαν αρκετοί από τους αντιπάλους του από τις Σέρρες σε ένα παιχνίδι που έγιναν πράγματα που εγώ προσωπικά δεν περίμενα, αλλά αυτά στην πορεία, πρώτα το πιο σημαντικό είναι το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν ήταν καλοί κόντρα στον Πανσερραϊκό, όπως δεν ήταν καλοί και στο ματς με τον Παναιτωλικό. Αυτό κάτι δείχνει. Βέβαια, αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να περάσει απαρατήρητο, καθώς οι «ασπρόμαυροι» διαπιστωμένα διάγουν μια περίοδο ντεφορμαρίσματος αρκετών ποδοσφαιριστών.

Ο Δικέφαλος ευτυχώς είχε τον Γιάννη Κωνσταντέλια στο παιχνίδι, διότι χωρίς αυτόν δεν πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα κέρδιζε. Ο νεαρός είναι σε εξαιρετικό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα και τόσο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όσο και σε αυτόν με τον Πανσερραϊκό, πήρε τον Δικέφαλο από το χέρι και με πραγματικά ώριμο παιχνίδι έδειξε ακόμα μια πτυχή του εαυτού του στο παιχνίδι, που δεν είχε εμφανισθεί έως τώρα.

Στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες υπήρχε χωρις λόγο και αιτία μια ένταση στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που στην πορεία μεταφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο, από την πλευρά των «λιονταριών». Μαρκαρίσματα στο όριο του αντιαθλητικού γενικότερα, αποφάσεις χωρίς λογίκή. Για παράδειγμα είναι εγκληματικό για μια ομάδα-έναν προπονητή-έναν βοηθό προπονητή. Για όποιον τέλος πάντων έδωσε την εντολή να μην ποτιστεί το γήπεδο.

Εκτός από το γεγονός του ότι δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο, είναι επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Δυστυχώς ο Θυμιάνης την πλήρωσε και πραγματικά ελπίζω να μην έχει κάτι σοβαρό ο άνθρωπος.

Επίσης, η συμπεριφορά του Μορέιρα και του επίσημου Πανσερραϊκού είναι πραγματικά απαράδεκτες και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η ένταση και αυτή η συμπεριφορά απέναντι στον ΠΑΟΚ. Δηλαδή αν στις Σέρρες και κόντρα σε μια ομάδα που δεν κοντράρεται κάπου με τον Δικέφαλο οι «ασπρόμαυροι» έχουν τέτοια αντιμετώπιση στα εκτός έδρας ντέρμπι τι θα πρέπει να γίνεται;

Για το τέλος άφησα το μαρκάρισμα του Δεληγιαννίδη στον Τάισον. Όντως, το μαρκάρισμα είναι άσχημο, στα όρια να τελειώσει την καριέρα παίκτη αν τον βρει στον αχίλλειο. Ωστόσο, ο νεαρός και συγγνώμη (αντρίκια ζήτησε, όχι σαν του Μπακασέτα) και προφανώς δεν είχε σκοπό να χτυπήσει ή να τραυματίσει τον αντίπαλο. Είναι άσχημο να τρώει τέτοιο ανάθεμα ένα παιδί που βγήκε από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και δεν είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του.