Να μην αφήσει την τύχη να πάει χαμένη!

Παναθηναϊκός

i

©Intime

Να μην αφήσει την τύχη να πάει χαμένη!

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:30 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:44 - 30.04.2023

Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να στεφθεί πρωταθλητής με τρεις νίκες μέχρι το τέλος των Play Offs και επιβάλλεται να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα που έχει στην ισοβαθμία.

Η κατάκτηση ενός τροπαίου, ειδικά σε μία διοργάνωση όπως το πρωτάθλημα, συνεπάγεται και τη βοήθεια της τύχης. Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο του αθηναϊκού ντέρμπι την είχε. Ο Τσούμπερ είχε μία κεφαλιά στο δοκάρι (σε φάση που αρχίζει από οφσάιντ) και ένα σουτ με την ίδια κατάληξη. Σε αυτό το διάστημα, η ΑΕΚ κυριάρχησε και έχει δίκιο να νιώθει αδικημένη από το τελικό 0-0. Ήταν αυτή που πλησίασε στο γκολ και με βάση τις ευκαιρίες και τη γενικότερη απόδοση της, θα άξιζε το προβάδισμα.

Ναι, ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός εναντίον της ΑΕΚ. Από την άλλη, σε άλλα παιχνίδια στη σεζόν δεν είχε την εύνοια της τύχης, όπως στο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας στις 8 Ιανουαρίου. Όταν είχε ηττηθεί 1-0 από ένα γκολ που προήλθε από ελεύθερο που είχε δώσει ο διαιτητής, μετά την κροτίδα που είχε σκάσει δίπλα στον Μπρινιόλι. Οπότε, κανείς στο Τριφύλλι δεν έχει λόγο να να νιώθει άβολα λόγω της ισοπαλίας. Πάντα μία αγωνιστική περίοδος θα τα έχει και αυτά.

Ίσως η εξήγηση που ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ανέτοιμος στο πιο κρίσιμο ραντεβού της σεζόν, να ήταν το άγχος. Οι παίκτες του έλεγαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο πως είναι πρωτόγνωρο και αρκετοί δεν το έχουν βιώσει ξανά. Δεν ξέρουν και πως να το διαχειριστούν. Φάνηκε αυτό σε μερικές φάσεις στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Από την άλλη, συχνά σε αναγκάζει ο αντίπαλος να περιοριστείς. Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε πειστικά και στρίμωξε τον Παναθηναϊκό. Ήταν ανώτερη και οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Το Τριφύλλι ήθελε, αλλά δεν μπορούσε και μοιραία έμεινε χαμηλά στο γήπεδο.

Προφανώς, δεν μπορείς να περιμένεις περισσότερα όταν οι πιο ποιοτικοί μεσοεπιθετικοί ήταν κάκιστοι. Παλάσιος, Μπερνάρ, Σπόραρ δεν πρόσφεραν το παραμικρό και δεν δημιούργησαν ούτε μία φάση. Ειδικά ο Παλάσιος «χάλασε» πολλές επιθέσεις της ομάδας του και δεν έχει καθόλου αυτοσυγκέντρωση. Βέβαια, ούτε στο δεύτερο άλλαξε κάτι ριζικά στο επιθετικό κομμάτι, όμως τουλάχιστον οι Ιωαννίδης, Κλάινχαϊσλερ και Μαντσίνι είχαν ένταση, πίεσαν και ανέκοψαν την ορμή των «κιτρινόμαυρων».

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια... Ο Παναθηναϊκός πλεονεκτεί στην ισοβαθμία και με τρεις νίκες, στέφεται πρωταθλητής. Είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Πλέον, ο μεγαλύτερος εχθρός του είναι το άγχος. Αυτό πρέπει να καταπολεμήσουν οι «πράσινοι» για να πάρουν τον τίτλο!