To μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ και η αδικία με Μίσιτς

Ντίναμο - ΠΑΟΚ

i

© Intime

To μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ και η αδικία με Μίσιτς

Μάνος Τσαλγατίδης 10:33 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 08.03.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για την ήττα του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ από τη Ντιναμό και τα συμπεράσματα που έχουν βγει.

Όταν ο ΠΑΟΚ πατούσε το πόδι του στο Ζάγκρεμπ ήταν το φαβορί για την πρόκριση απέναντι στην Ντιναμό, ωστόσο μετά το πέρας του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων ο Δικέφαλος είναι με την πλάτη στον τοίχο και οι Κροάτες έχουν ένα ισχυρό προβάδισμα με 2-0.

Ωστόσο, υπάρχει ο επαναληπτικός της Τούμπας και στην καυτή έδρα των «ασπρόμαυρων» όλα μπορούν να αλλάξουν με τον ΠΑΟΚ όμως να πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι.

Το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ δεν ήταν για 2-0 η Ντιναμό βρήκε γκολ από λάθη των παικτών του Δικεφάλου, το πρώτο τέρμα έρχεται από σοβαρό λάθος του Γιόνι (ανεπίτρεπτο για την εμπειρία του) και το δεύτερο από μικρά-μικρά μαζεμένα. Γενικότερα στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν είχε την ηρεμία που τον διακατέχει συνήθως. Οι «ασπρόμαυροι» έμοιαζαν χωρίς λόγο να βιάζονται και να κάνουν πράγματα που δεν είναι στο ρεπερτόριο τους και δεν τους χαρακτηρίζουν ως ομάδα.

Η αλήθεια είναι πως ο Δικέφαλος στο Μάξιμιρ είχε αρκετούς ποδοσφαιριστές σε κακή βραδιά θα πω ότι αυτοί έφταναν σε έναν ποσοστό που φτάνει το 90%. Οι παίκτες του Δικεφάλου έκαναν κακές επιλογές σε μεταβιβάσεις, δεν είχαν καθαρό μυαλό στον τρόπο που αμύνονταν, ενώ όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, απλά δεν υπήρχαν... κυριολεκτικά!

Δεν μπορώ να σκεφτώ ή να διανοηθώ πως στην Τούμπα στις 14 του Μάρτη μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο, δεν είναι νορμάλ και λογικό πέρα από όλα τα άλλα. Ωστόσο, για ακόμα μια φορά αναδείχθηκε ένα μεγάλο θέμα που έχει ο φετινός ΠΑΟΚ. Ποιο είναι αυτό; το γεγονός πως η ομάδα φωνάζει πως πονάει στη θέση του φορ. Προφανώς αυτό δεν μπορεί να αλλάξει τώρα και ο Δικέφαλος θα συνεχίσει να πορεύεται με τους Μπράντον-Σαμάτα και Τζίμα. Ο μικρός τη φετινή χρονιά παίρνει σημαντικές εμπειρίες και ευκαιρίες για τα επόμενα έτη, ενώ οι ο Ισπανός και ο Τανζανός δεν είναι προφανώς οι στράικερ που θα λύσουν το θέμα του Δικεφάλου στο φορ. Προφανώς αν ήταν να γίνει αυτό θα είχε συμβεί έως τώρα.

Ένα ακόμα κομμάτι που θέλω να αναφερθώ είναι αυτό του Γιόσιπ Μίσιτς. Ο Κροάτης πρώην χαφ του ΠΑΟΚ και νυν της Ντιναμό έκανε τρομερό παιχνίδι και έδειξε πως έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και βρισκόταν συνεχώς δύο χρόνους μπροστά από τους παίκτες του Δικεφάλου. Για μένα ήταν τεράστιο σφάλμα που ο Δικέφαλος δεν τον κράτησε και όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους.