Προτάσεις... τομή για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος!

Βιεϊρίνια-Μάνταλος

i

©intime

Προτάσεις... τομή για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος!

Μάνος Τσαλγατίδης 09:56 - 14.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 14.04.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης προτείνει πρωτοποριακές ιδέες για τον τελικό Κυπέλλου, από τη στιγμή που η ΕΠΟ δεν δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στη διοργάνωση.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου για 7η φορά τα τελευταία 10 χρόνια, μια απόδοση που δείχνει πως ο εν λόγω θεσμός είναι όντως μια διοργάνωση που του πάει, αν σκεφτεί κανείς πως από τους προηγούμενους έξι τελικούς έχει γυρίσει στη Θεσσαλονίκη όντας τροπαιούχος τέσσερις φορές.

Οπότε ποια είναι τα δεδομένα για τον τελικό; ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι οι δύο φιναλίστ. Ναι, κοντά ένα μήνα πριν την πραγματοποίηση του αγώνα το μόνο σίγουρο δεδομένο είναι αυτό. Ημερομηνία παρά το γεγονός πως έχει αλλάξει δύο φορές πλέον δεν υπάρχει, ενώ όσον αφορά το γήπεδο της έδρας του τελικού, το όλο θέμα μοιάζει περισσότερο με ανέκδοτο.

Από ΟΑΚΑ, Νέα Υόρκη, από εκεί Αυστραλία, μετά Αγγλία, μετά Κύπρο και εσχάτως Πανθεσσαλικό. Είναι ωραίο να ταξιδεύεις νοητά τον κόσμο δε λέω όχι, αλλά γενικότερα όταν μιλάμε για διοργανώσεις που επηρεάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και το ίματζ του, καλό θα ήταν να υπάρχει μία κάποια σοβαρότητα και αντί για όνειρα να υπάρχουν πράξεις.

Από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής η ανάλογη σοβαρότητα, δεν μπορεί κανείς να πάρει και το όλο θέμα στα σοβαρά. ΕΠΟ και επιτροπή Κυπέλλου σχεδόν ευτέλισαν το προϊόν. Οπότε αφού που δεν υπάρχει γήπεδο και ημερομηνία για τον τελικό γιατί να μην το δουν το όλο.. έργο αλλιώς και να κάνουν κάτι πρωτοποριακό;

Μία πρόταση θα ήταν να κριθεί ο Κυπελλούχος στο στρίψιμο νομίσματος! Να βρούμε ένα καλό νόμισμα, να ζυγιστεί καλά για να είμαστε όλοι σίγουροι πως δεν θα υπάρξει νοθεία να μαζευτούμε κάπου όλοι να το στρίψουν και να το πάρει ο πιο τυχερός.

Η δεύτερη πρόταση στην ατζέντα θα μπορούσε να ήταν να παίξουν το Κύπελλο στο Playstation! Διπλός τελικός στο Playstation, ναι. Αντιπροσωπεία των δύο φιναλίστ θα δώσει ένα ματς σε ιντερνετ-καφέ της Θεσσαλονίκης και άλλο ένα σε ίντερνετ-καφέ της Αθήνας (με Ντέλια βέβαια ο ΠΑΟΚ θα... κλέβει εκκλησία). Ο νικητής παίρνει δώρο την κονσόλα το videoπαιχνίδι και ισοτονικά ποτά για όλο το έτος.

Γιατί όχι ένα rap battle; Οι δύο φιναλίστ διαλέγουν από έναν εκπρόσωπο, του δίνουν μικρόφωνο και μέσα από τις ρίμες του σαν άλλος Eminem προσπαθεί να διαλύσει τον αντίπαλο του.

Θα έβαζα στην κουβέντα και το πέτρα-μολύβι-ψαλίδι-χαρτί, αλλά εκεί η ΑΕΚ έχει το know how και θα ήταν άδικο αυτό για τον ΠΑΟΚ. Γενικότερα η ΑΕΚ με τα χαρτιά μοιάζει να έχει σχεδόν ερωτική σχέση. 

Θα μπορούσα να βάλω και άλλες τέτοιες προτάσεις στο τραπέζι, από food fight μέχρι dance battle και διαγωνισμό πλεξίματος, αλλά νομίζω όλοι καταλάβατε το point. Τη φετινή σεζόν στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο εξωαγωνιστικά έχει διασυρθεί τόσες φορές που δυστυχώς μόνο στην πλάκα μπορεί κάποιος να το ρίξει για να μην εκνευριστεί με όσα συμβαίνουν σε αυτό.

Καλή Ανάσταση σε όλους εύχομαι με ευχάριστες στιγμές μαζί με τους δικούς σας ανθρώπους.