Το βασικό μήνυμα του Αταμάν «κρύβεται» σε μια μόνο πρόταση

Εργκίν Αταμάν

Το βασικό μήνυμα του Αταμάν «κρύβεται» σε μια μόνο πρόταση

Ηλίας Λαλιώτης 11:33 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:34 - 10.10.2023

Και όποιος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού δεν το έλαβε ήδη, τότε δεν θα έχει άλλη ευκαιρία...

Ο Εργκίν Αταμάν ήρθε στον Παναθηναϊκό αποφασισμένος να πετύχει. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση των δύο πλευρών να πορευθούν μαζί το δήλωνε σε κάθε ευκαιρία. Έβαζε τον πήχη ψηλά χωρίς να φοβάται. Όπως δεν φοβήθηκε να μετατρέψει ένα διαδικαστικό παιχνίδι με το Μαρούσι σε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Πως για πετύχει τον στόχο του θα κάνει ό,τι αυτός θεωρεί απαραίτητο χωρίς να υπολογίζει από ονόματα και βιογραφικά.

Το έχει κάνει ήδη άλλωστε με μεγαλή επιτυχία στο πρόσφατο παρελθόν, όταν δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να «εκθέσει» δημόσια τους μεγάλους αστέρες της Αναντολού Εφές, τον Βασίλιε Μίτσιτς και τον Σέιν Λάρκιν για να πετύχει τον σκοπό του. Μετά από μόλις 4 επίσημα παιχνίδια στον πάγκο του Παναθηναϊκού, λοιπόν, ήρθε η ώρα να ταρακουνήσει τα αποδυτήρια της ομάδας.

Δημόσια μίλησε για επικίνδυνη νοοτροπία, με αφορμή το χαλάρωμα των παικτών του στο τελευταίο 5λεπτο της αναμέτρησης με το Μαρούσι. Διάστημα που έβλεπε όσους ήταν στο παρκέ να παίζουν άμυνα με τα μάτια και να έχουν τη μια λάθος επιλογή μετά την άλλη στην επίθεση. Δεν φοβήθηκε φυσικά μη χάσει το παιχνίδι, αλλά είδε τον κίνδυνο που ελοχεύει αν δεν κατανοήσουν όλοι πως για να πετύχει ο Παναθηναϊκός τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί, θα πρέπει τώρα στο ξεκίνημα να χτίσουν σωστό mentality και θέληση να νικάνε ακόμα και στα προπονητικά διπλά.

Το βασικό μήνυμα που ήθελε να περάσει ο Αταμάν κρύβεται μέσα σε λίγες λέξεις που είπε στη συνέντευξη Τύπου. «Εκτός από δύο παίκτες δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος. Δε θέλω να πω ονόματα αυτή τη στιγμή, αλλά αυτή η νοοτροπία είναι πολύ επικίνδυνη. Πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί. Άμεσα. Δε γίνεται να μην παίζουμε επιθετικά. Χάσαμε από τον Ολυμπιακό όχι γιατί ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από εμάς, χάσαμε γιατί εμείς κάναμε χαζά λάθη. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο».

Ο Τούρκος προπονητής είδε στο Μαρούσι στοιχεία από αυτά που στοίχισαν στο ντέρμπι της πρεμιέρας στην EuroLeague. Και τα οποία αν δεν εξαλειφθούν άμεσα θα στοιχίσουν και σε άλλα παιχνίδια στη συνέχεια. Αυτό ήταν που τον εξόργισε, όχι γιατί είδε υποτίμηση του αντιπάλου. Θεωρεί -πολύ σωστά- πως μια νέα ομάδα, όπως είναι αυτή που χτίζει από την αρχή στην Αθήνα, θα πρέπει να εκμεταλλεύεται κάθε λεπτό που βρίσκεται στο παρκέ για να βελτιώνεται.

Και όποιος από τους παίκτες δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό θα έχει πρόβλημα. Το έστειλε το μήνυμά του ξεκάθαρα, γνωρίζοντας πως η διοίκηση είναι δίπλα του να στηρίξει κάθε απόφασή του. Μίλησε για πιθανές αλλαγές παικτών, όχι απλά για κάποια προσθήκη. Όποιος δεν πήρε το μήνυμα και δεν δείξει άμεσα πως αξίζει να βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και να φοράει τη φανέλα του, μοχθώντας σε κάθε παιχνίδι, τότε θα έχει πολύ σύντομα πρόβλημα...