Το ξέσπασμα του Αταμάν στα αποδυτήρια και οι αλλαγές που έρχονται στον Παναθηναϊκό

Εργκίν Αταμάν

i

© Intime

Το ξέσπασμα του Αταμάν στα αποδυτήρια και οι αλλαγές που έρχονται στον Παναθηναϊκό

Ηλίας Λαλιώτης 23:13 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:33 - 09.10.2023

Οι φωνές του Εργκίν Αταμάν μετά το τέλος της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με το Μαρούσι ακούστηκαν μέχρι το παρκέ, με τον Τούρκο προπονητή να προαναγγέλει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Ποιος είδε τον Εργκίν Αταμάν και δεν τον φοβήθηκε... Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έδειχνε πως μετατρέπει σε υγιεινό περίπατο την πρεμιέρα της Basket League κόντρα στο Μαρούσι, φτάνοντας τη διαφορά στα πρόθυρα των 30 πόντων, αλλά η εικόνα του τελευταίου 5λέπτου τον έκανε να... βγάζει καπνούς από τα αυτιά!

Η πρώτη προειδοποιητική βολή ήρθε στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της ΕΡΤ με τη λήξη της αναμέτρησης. «Δεν νε νοιάζει η διαφορά που πήραμε στα τρία δεκάλεπτα. Παίξαμε απαίσια στο τέλος, η απόδοση κάποιων παικτών μας ήταν άθλια. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Δεν είναι αυτή η εικόνα που περιμένω από την ομάδα μου. Αυτό το μπάσκετ από πλευρά μας ήταν άθλιο», είπε εκνευρισμένος.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια, μάζεψε όλους τους παίκτες και ξέσπασε. Οι φωνές του Τούρκου προπονητή ακουγόντουσαν σχεδόν μέχρι το... παρκέ, λέγοντάς τους πως η νοοτροπία που έδειξαν στο τέλος του αγώνα ήταν απαράδεκτη και επικίνδυνη. Τους φώναζε πως είναι υποχρεωμένοι να παίζουν συγκεντρωμένα σε κάθε αγώνα, αν θέλουν να πετύχουν τους στόχους για τους οποίους αποκτήθηκαν, ενώ έκανε και προσωπικές αναφορές.

Οι αλλαγές που έρχονται και το μήνυμα στους παίκτες

Ο Εργκίν Αταμάν δεν θα περιοριστεί στο κατσάδιασμα που έριξε στους παίκτες του. Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για αποφάσεις που πρέπει να παρθούν και αλλαγές. Αυτό θα έχει να κάνει σε πρώτη φάση με τις επόμενες προπονήσεις, με τον προπονητή του Παναθηναϊκού να κάνει ό,τι θεωρεί απαραίτητο για να καταλάβουν οι παίκτες του τη νοοτροπία που πρέπει να δείχνουν. Με λίγα λόγια αναμένεται να τους... βγάλει το λάδι.

Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο προσθήκης στο ρόστερ. Μάλιστα, δεν μίλησε απλά για προσθήκη, αλλά για πιθανές αλλαγές παικτών! «Σίγουρα η επιστροφή του Παπαπέτρου και του Μήτογλου θα μας βοηθήσει πολύ. Θα περιμένουμε 1-2 παιχνίδια, αν δούμε ότι χρειαζόμαστε κάτι, μπορούμε να βγούμε στην αγορά, να αλλάξουμε παίκτες. Έχουμε μεγάλους στόχους, αν καταλάβουμε ότι κάτι είναι λάθος, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση», ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο το μήνυμά του σε όλους. Τα επόμενα παιχνίδια θα είναι καθοριστικά. Είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός έχει πάντα τα μάτια του στην αγορά του NBA και περιμένει τα τελευταία κοψίματα για να κινηθεί ανάλογα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου:

«Μπορεί να κερδίσαμε το παιχνίδι και να ήμασταν κυρίαρχοι στο παρκέ, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος από την συγκέντρωσή μας στο παιχνίδι. Και από την απόδοση πολλών παικτών μας» είπε και πρόσθεσε « Είναι επικίνδυνο να έχουμε αυτή τη νοοτροπία, το είπα ήδη στους παίκτες μου και θα πάρουμε άμεσα δυναμικές αποφάσεις. Από αύριο θα δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με την Μπάγερν».

Για το τι πρέπει να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός: «Είμαστε νέα ομάδα. Δίνω επίσης μεγάλη σημασία σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι εύκολα αλλά είναι σημαντικά. Και δεν πρέπει να υποτιμούμαι κανέναν. Κάνουμε προπόνηση και πρέπει να κερδίσουμε. Στο τέλος δώσαμε ευκαιρία στον Σαμαντούροφ που έπαιξε πολύ καλά. Εκτός από δύο παίκτες δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος. Δε θέλω να πω ονόματα αυτή τη στιγμή, αλλά αυτή η νοοτροπία είναι πολύ επικίνδυνη. Πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί. Άμεσα. Δε γίνεται να μην παίζουμε επιθετικά. Χάσαμε από τον Ολυμπιακό όχι γιατί ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από εμάς. Γιατί κάναμε χαζά λάθη. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Για τον μικρό χρόνο του Κώστα Σλούκα είπε: «Μου συνέστησαν οι γιατροί και μου ζήτησε και ο ίδιος να μην τον χρησιμοποιήσω πολύ, επειδή έχει κάποιες ενοχλήσεις στη γάμπα, ενώ ο Ερνάνγκομεθ έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης. Έχουμε μεγάλο ρόστερ και μπορούμε να τους καλύψουμε».

Για το αν έχει αποφασίσει αν χρειάζεται κάποια προσθήκη στο ρόστερ: «Σίγουρα η επιστροφή του Παπαπέτρου και του Μήτογλου θα μας βοηθήσει πολύ. Θα περιμένουμε 1-2 παιχνίδια, αν δούμε ότι χρειαζόμαστε κάτι, μπορούμε να βγούμε στην αγορά, να αλλάξουμε παίκτες. Έχουμε μεγάλους στόχους, αν καταλάβουμε ότι κάτι είναι λάθος, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση».

Για τον αγώνα με τη Μπάγερν, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό: «Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι must win. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Κάθε ματς θέλουμε να το κερδίσουμε».