Το δώρο στον ΠΑΟΚ και η πίστη στον Λουτσέσκου

Το δώρο στον ΠΑΟΚ και η πίστη στον Λουτσέσκου

Μάνος Τσαλγατίδης 14:16 - 01.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:16 - 01.04.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από το γήπεδο που έζησε από τα μεγαλύτερα ψυχολογικά και ποδοσφαιρικά σοκ της ιστορίας του και κόντρα στην ομάδα που έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι-πρόκριση στα τελικά του Κυπέλλου Ελλάδος χωρίς η επιστροφή του εκεί να τον φοβίσει-προβληματίσει. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η Λεωφόρος αποδεικνύεται ένα εξαιρετικά φιλόξενο γήπεδο για τον Δικέφαλο που ξέχασε πότε ηττήθηκε τελευταία φορά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ο Φατίχ Τερίμ γνωστός για τους πειραματισμούς του έκανε ένα τεράστιο δώρο στον Ράζβαν Λουτσέσκου. Το 4-4-2 ήταν... βούτυρο στο ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι του προπονητή του ΠΑΟΚ. Ο Τούρκος προπονητής αποφάσισε χωρίς κάποιο λόγο να δώσει χώρους στη καλύτερη ομάδα της Ελλάδας σε αυτό του είδους το παιχνίδι και πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά το πλήρωσε! Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Όταν προκαλείς έτσι τον αντίπαλο σου στα όρια της υποτίμησης θα το πληρώσεις.

Μιας και έπιασα τον Φατίχ Τερίμ και επειδή έχω κέφια και δεν θέλω να αναλωθώ πολύ με σαχλαμάρες θέλω να συγκρίνω κάτι. Όταν ο Ράζβαν Λουτσέσκου όταν μίλησε για τον χρόνο των καθυστερήσεων και την απόδοση του διαιτητή έπεσαν όλοι να τον φάνε. Και τι δεν άκουσε ο προπονητής του Δικεφάλου. Τώρα για τον Τούρκο προπονητή όμως όλοι λένε μπράβο στον αυτοκράτορα, καλά τα λέει, αδικία κλπ. Παιδιά πληροφοριακά δεν μπορείτε να έχετε και την πίτα ολόκληρη και στον σκύλο χορτάτο. Και στην τελική ο Λουτσέσκου τα λέει πιο ωραία από τον Τερίμ. Πώς να το κάνουμε επικοινωνιακά είναι καλύτερος ο προπονητής του Δικεφάλου.

Στο αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι ο Δικέφαλος ακολούθησε πιστά το πλάνο του, που δεν ήταν άλλο από το να χτυπήσει στην κόντρα. Οι «ασπρόμαυροι» αποφάσισαν να... ξεβολευτούν και να αφήσουν την μπάλα στον αντίπαλο τους. Αυτό δεν το είχαν ξανακάνει και τους έκανε να μοιάζουν έξω από τα νερά τους. Ωστόσο, υπήρχε πίστη στο πλάνο του Λουτσέσκου, τον οποίο οι παίκτες εμπιστεύονται απόλυτα και τελικά οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν νικητές. Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλό πρόσωπο.

Θεωρώ πως για την εικόνα του Δικεφάλου στο δεύτερο μέρος έπαιξε μεγάλο ρόλο η αλλαγή του Κεντζιόρα. Ήταν κάτι αυθόρμητο, αφού οι υπόλοιποι οπισθοχώρησαν, καθώς δεν ένιωθαν μεγάλη ασφάλεια στο αμυντικό κομμάτι, καθώς υπήρχαν ήδη θέματα στο ανασταλτικό κομμάτι. Ωστόσο, ο Ντομινίκ Κοτάρσκι ήταν εκεί για να σταματήσει ό,τι πήγαινε προς την εστία και έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετικό φεγγάρι

Για ακόμα μια φορά μου προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση οι βουτιές των παικτών του Παναθηναϊκού και ειδικά του Μπακασέτα. Καταλαβαίνω πως έβγαλε ζέστη, πως η θάλασσα έχει γίνει πιο γαλάζια, αλλά το καλοκαίρι αργεί ακόμα. Στην τελική αν θέλουν να βουτάνε υπάρχουν και εσωτερικές πισίνες, τι φταίει το γήπεδο;

Ο ΠΑΟΚ πλέον είναι φρέσκος είναι σε καλό ψυχολογικό mood και κρατάει την τύχη του στα χέρια του αναφορικά με τα Play Off και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα πράγματα είναι απλά, θέλει μόνο νίκες!

🔴Baladeros LIVE: O Αθανασιάδης, ο Ρέτσος και το προβάδισμα «Δικεφάλων» για τον τίτλο