Ζυγίστηκε, μετρήθηκε και κρίθηκε ανεπαρκής...

Ζυγίστηκε, μετρήθηκε και κρίθηκε ανεπαρκής...

Ηλίας Λαλιώτης 10:13 - 21.05.2023

Αν ο φετινός Παναθηναϊκός έμπαινε στη μάχη των εκλογών δεν θα έπαιρνε ούτε τη ψήφο του. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Ημέρα εκλογών η σημερινή, με τον ελληνικό λαό να κρίνει αν θέλει κάποια αλλαγή για τη χώρα του ή όχι. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πάντως έχει ήδη αποφασίσει για την ομάδα του. Η ανυπομονησία που δείχνει μια μεγάλη πλειοψηφία να τελειώσει γρήγορα η φετινή σεζόν και να έρθει η επόμενη, τα λέει όλα. Και πώς να τους αδικήσεις; Ειδικά με τον σχεδιασμό που γίνεται για τη νέα χρονιά.

Αλλά ακόμα περισσότερο από όσα συνεχίζουν να βλέπουν φέτος. Η εμφάνιση στο Game 1 της ημιτελικής σειράς με το Περιστέρι είχε κάτι διαφορετικό από όσα είχαμε δει φέτος. Ωστόσο, είχα επισημάνει και τη παγίδα που έκρυβε ενόψει του δεύτερου αγώνα. Ο οποίος θα αποτελούσε και το πραγματικό κριτήριο για τη δουλειά που έχουν κάνει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες οι «πράσινοι» στις προπονήσεις.

Δυστυχώς, αποδείχθηκε πως η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ ήταν μια... φωτοβολίδα. Ο Χρήστος Σερέλης παραδέχθηκε πως είχε προετοιμάσει τους παίκτες του για την αντίδραση της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη κι αυτό κάνει ακόμα μεγαλύτερη την αποτυχία του Τριφυλλιού να ανταποκριθεί στις συνθήκες του αγώνα.

Το Περιστέρι μπήκε στο παρκέ και έπαιξε άμυνα πάνω από τα όρια του φάουλ με τη λογική ότι δεν σφυριχθούν όλα κι έβγαλε τον Παναθηναϊκό εξαρχής από τα νερά του. Το σχέδιο των γηπεδούχων πέτυχε, η εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας και δημιουργία του πρώτου αγώνα (32 ασίστ) χάθηκε (9 ασίστ και 14 λάθη) και όταν μπήκαν και τα μακρινά σουτ από τον Ντένμον, το παιχνίδι τελείωσε.

Δικαιολογείται; Όχι φυσικά. Αλλά θα ήταν θαύμα να εξαφανιστούν ξαφνικά όλες οι παθογένειες που παρουσιάζει από το καλοκαίρι το Τριφύλλι. Και τα θαύματα έχουν σταματήσει να γίνονται εδώ και πολλούς αιώνες. Ειδικά όταν ο Παναθηναϊκός από εκεί που είχε 8 ξένους στο ρόστερ του στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν, έχει φτάσει να παίζει στην ουσία μόλις με τέσσερις. Κι αυτό γιατί ο Ντέρικ Ουίλιαμς δεν έχει μέχρι στιγμής ρόλο στη σειρά με το Περιστέρι. Στο Game 1 προφυλάχθηκε λόγω αδιαθεσίας, ενώ χθες βρέθηκε στο παρκέ μόλις 6 λεπτά.

Ακόμα κι έτσι η ανωτερότητα επί της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτη. Εντέλει όμως η εμφάνιση των «πράσινων» κάνει πολλούς να αναρωτιούνται τι θα συμβεί στους τελικούς. Και μιας και αναφέρθηκα στον προπονητή του Περιστερίου, θα κλείσω με αυτό. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού μίλησε για... φλόπινγκ των παικτών του Παναθηναϊκού, κάνοντας αναφορά στην εμπειρία τους. Το σίγουρο είναι πως κι αυτός χρησιμοποιεί τη μεγάλη εμπειρία του για να εξασφαλίσει πως και στα επόμενα παιχνίδια -αρχής γενομένης από αυτό της Τρίτης (23/5, 19:15)- θα έχει την ίδια διαιτητική ανοχή στο σκληρό παιχνίδι των παικτών του!