Χουάν Ραμόν Χοσέ Έκι...Μαντσίνι!
i

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι/©ΙΝΤΙΜΕ

Χουάν Ραμόν Χοσέ Έκι...Μαντσίνι!

Με την απόκτηση του Μαντσίνι ο Παναθηναϊκός βάζει στη μηχανή του έναν εξτρέμ με αγωνιστικά στοιχεία, αλλά και αριθμούς που έχουν λείψει από το παιχνίδι του, στο χέρι του Αργεντινού να συνεχίσει τη λαμπρή παράδοση των συμπατριωτών του στο ή και όχι!

Λένε, και δίκιο έχουν, πως η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται! Χωρίς καμία απολύτως διάθεση αμφισβήτησης της λαϊκής σοφίας, θα συμφωνήσετε φαντάζομαι ή θέλω να πιστεύω, αυτή ακριβώς είναι η εντύπωση που μας δημιουργείται γιατί πολύ απλά το μυαλό μας είναι αν όχι προγραμματισμένο σίγουρα προσανατολισμένο να ψάχνει, και να βρίσκει, τη συνέπεια, τη συχνότητα, την επανάληψη, την περιοδικότητα!

Με λίγα λόγια, για κάθε γεγονός, εξέλιξη, επιλογή, συνθήκη του παρόντος όπου εντοπίζονται ομοιότητες με κάτι που συνέβη κατά το παρελθόν υπάρχουν εκατομμύρια άλλα, τελείως διαφορετικά από το τρέχον, σενάρια που είχαν τρέξει σε περιστάσεις ανάλογες ή αντίστοιχες, απλά δεν ασχολούμαστε!

Ό,τι κεντρίζει το ενδιαφέρον μας είναι αυτό που η επιστήμη της ψυχολογίας έχει βαφτίσει deja vu, η αίσθηση πως κάπου αυτό, το όποιο, βρίσκεται ή συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας το έχουμε ξαναδεί, προμνησία επί το ελληνικότερο, πολύ θα ήθελαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού να δοκιμάσουν μια τέτοια, ποδοσφαιρική, με τον Μαντσίνι!

Στην Αθήνα ο Μαντσίνι!
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:01 - 24.01.2023

Στην Αθήνα ο Μαντσίνι!

Αυτή τη στιγμή η προπόνηση του Άρη διεξάγεται χωρίς τον Ντάνιελ Μαντσίνι, καθώς ο Αργεντινός από το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκεται στην Αθήνα, με τις πληροφορίες να τον θέλουν κοντά στον Παναθηναϊκό.

Με σημεία αναφοράς, εξ Αργεντινής ορμώμενα, που φόρεσαν την πράσινη φανέλα το χειμώνα και έφεραν την άνοιξη τρία και να καίνε! Στο πλήθος των «γκαούτσος» στην πορεία των ετών ήταν οι Ρότσα, Μπορέλι και Έκι Γκονζάλες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν, να πετύχουν και να αγαπηθούν μπαίνοντας στην ομάδα στα μέσα της σεζόν, Άλβαρες, Βερόν και Λέτο που, επίσης, έως και έγραψαν ιστορία είχαν αποκτηθεί το καλοκαίρι, είχαν προετοιμαστεί με την ομάδα και είχαν αγωνιστεί απ' την αρχή!

Την αποθεωτική υποδοχή που επεφύλαξαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού σε Ρότσα και Μπορέλι στο Ελληνικό, σε Έκι Γκονζάλες στο «Ελ. Βενιζέλος», προφανώς και δεν μπορεί να περιμένει ο Μαντσίνι, πολύ πιο «ταπεινή» η κίνηση της απόκτησής του, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει αυτό πως δε θα είναι χρήσιμη, μη σας πω ήταν και απαραίτητη!

Δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει δώσει η ομάδα του Γιοβάνοβιτς από τη στιγμή που ο Αϊτόρ υπέστη ρήξη χιαστού και έμεινε εκτός, σε οκτώ από αυτά έχει αγωνιστεί ως βασικός στα άκρα ένας άλλος Αργεντινός, ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, μόλις δύο γκολ, στο ίδιο μάλιστα παιχνίδι, πρώτο χωρίς τον Ισπανό, στο Πανθεσσαλικό κόντρα στο Βόλο, και ούτε μία ασίστ οι φτωχές, έως και πάμφτωχες, επιδόσεις του!

Δεύτερος σε πλήθος αγώνων στις πτέρυγες, πάντα κατά την περίοδο απουσίας του Αϊτόρ, με έξι ματς ο Βέρμπιτς, με ένα γκολ και μία ασίστ κατά τι πιο φτωχές σε σχέση με του Παλάσιος οι επιδόσεις του Σλοβένου! Με πέντε ματς στα «φτερά» από τις 29 Οκτώβρη και εντεύθεν ακολουθεί ο Μπερνάρ, περισσότερο παίκτης του άξονα ο Βραζιλιάνος, φιλότιμος, κινητικός, λειτουργικός αλλά με δύο τελικές πάσες στο Βόλο και ένα και μόνο γκολ κόντρα στον Ιωνικό δε λες πως έχει σπάσει τα κοντέρ! Τέταρτος της παρέας ο Βαγιαννίδης, σε μια και μόνο αναμέτρηση, στη Νίκαια, βασικός ως εξτρέμ, κλασική περίπτωση «έπαιξε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί!», δεν είχε γκολ ούτε ασίστ παρεμπιπτόντως,

window.setTimeout(function (){const cssHref='https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566';if (!document.querySelector(`[href="${cssHref}"]`)){let scriptCss=document.createElement('link');scriptCss.href=cssHref;scriptCss.rel='stylesheet';scriptCss.type='text/css';document.body.appendChild(scriptCss);}const scriptSrc='https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js';if (!document.querySelector(`[src="${scriptSrc}"]`)){let scriptTag=document.createElement('script');scriptTag.src=scriptSrc;scriptTag.defer=true;scriptTag.onload=function (){let widgetLoaderConfig={CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com',ODD_CLIENT: 'default',APP_LINK: 'desktop',API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/',API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e',LANG: 'el',REQUEST_INTERVAL: 30,ENABLE_BET_SLIP: false,AUTHOR: false,THEME: "light",TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr",LINK_OPTIONS_V2: {'player': {'url': '/podosfairo/paixtes/{playerId}'},'team': {'url': '/podosfairo/{teamId}'},'tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{tournamentId}'},'match': {'url': '/podosfairo/agonas/{matchId}','sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'}},'configuration': {'newWindow': false},'standings_tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{standingsId}/vathmologies'}}};window.setTimeout(function (){new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}, 200);};document.head.appendChild(scriptTag);} else {new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}}, 0);

Κάνοντας το λογαριασμό, τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ που απλώνονται σε μόλις τέσσερα παιχνίδια, σε Βόλο, Νίκαια, Λειβαδιά και στο εντός έδρας με τον Άρη, έχουν προσφέρει στον πρωτοπόρο οι ακραίοι του στη μετά Αϊτόρ εποχή! Μόνος του ο Ισπανός πρόλαβε να μετρήσει οκτώ γκολ και δύο ασίστ σε οκτώ παρουσίες του στο αρχικό σχήμα, όχι πως χρειαζόμασταν τους αριθμούς για το επιχείρημα, απλά κάνουν το προφανές να μοιάζει κραυγαλέο!

Στο πρόσωπο του Ντάνιελ Μαντσίνι ο Παναθηναϊκός αποκτά σήμερα τον εξτρέμ που χρειαζόταν από χθες! Αποκτά έναν εξτρέμ που σκοράρει αλλά και, κυρίως, δημιουργεί, στο διάστημα που ο Γιοβάνοβιτς στερείται τον Αϊτόρ ο Αργεντινός, παρά τα θέματά του με τη διοίκηση του Άρη, έχει προλάβει να μετρήσει πέντε ασίστ, έξι μετρά στο σύνολο μαζί με τρία γκολ!

Και προφανώς δεν είναι μόνο η στατιστική που επιτρέπει «πράσινη» αισιοδοξία για την επιτυχία της μεταγραφής, παίκτη που να πηγαίνει στο ένας με έναν ακόμη και από θέση στατική, με την μπάλα στα πόδια και όχι στο χώρο όπως κάνει π.χ. ο Παλάσιος, δε διαθέτουν οι πρωτοπόροι! Και πόσο τους έχει λείψει αλήθεια αυτή η περιβόητη «ιδιωτική πρωτοβουλία», η ατομική ενέργεια, τον τελευταίο καιρό, στοιχείο απολύτως χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του πρώην, πλέον, του Άρη!

Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν υπέγραψε ποτέ κανείς, το συμβόλαιο που υπέγραψε ο ποδοσφαιριστής με τον Παναθηναϊκό είναι το πρώτο, και μόνο, βήμα, εδώ θα είμαστε για να πούμε, αν χρειαστεί, το περιβόητο «η ιστορία επαναλαμβάνεται!», κάποιες φορές και σα φάρσα αλλά ας περιμένουμε τι θα δείξει το χορτάρι!

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }