Έχασε άλλον ένα στόχο, έχει μπροστά τον μεγαλύτερο
i

Παναθηναϊκός / © Intime

Έχασε άλλον ένα στόχο, έχει μπροστά τον μεγαλύτερο

Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο από την προημιτελική φάση, αναμφίβολα συνιστά αποτυχία για τον Παναθηναϊκό. Αλλά, υπάρχει ο τρόπος για να γίνει το πρόσημο ξανά θετικό... Γράφει ο Μπάμπης Τσιμπίδας.

Έχει σημασία να μιλήσουμε με ρεαλισμό και να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε και πάρεδώσε τον τίτλο του Κυπελλούχου πολύ νωρίς. Μόλις από την προημιτελική φάση, από τα τέλη Ιανουαρίου.

Πέραν πάσης αμφιβολίας, αυτός ο αποκλεισμός συνιστά μία μεγάλη αποτυχία. Η οποία είναι η δεύτερη στη σεζόν, μετά την αποτυχία του Τριφυλλιού να προκριθεί στους ομίλους του Εuropa Conference League τον προηγούμενο Αύγουστο. Οπότε στο σκέλος της επίτευξης στόχων - παρότι ο συνολικός απολογισμός δεν έχει τελειώσει - αναμφίβολα μέχρι σήμερα, το πρόσημο είναι αρνητικό.

Για να συνεχίσουμε, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε δίκαια, αφού στη συνολική εικόνα ήταν καλύτερος, πιο αξιόπιστος και ήξερε πώς να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Ειδικά στο μεσοαμυντικό κομμάτι, οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στους δύο προημιτελικούς, υπέπεσαν σε ανόητα και επιπόλαια λάθη. Λάθη που τους κόστισαν την ήττα στην Τούμπα, την ισοπαλία στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο.

Πάντως, η σεζόν δεν έχει τελειώσει... Ο Παναθηναϊκός έχει να διεκδικήσει τον πρώτο, βασικό και μεγαλύτερο στόχο: να στεφθεί ξανά πρωταθλητής. Να καθίξει πάλι στον... θρόνο της Super League, μετά το 2010. Είναι αυτοσκοπός για τον οργανισμό του Τριφυλλιού και οι οπαδοί τον εξέφρασαν με τον πιο εμφατικό τρόπο μετά το σφύριγμα της λήξης.

Αυτό δεν αναιρεί ότι πρέπει να γίνει... ταμείο και κριτική για τα σφάλματα που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής. Τόσο στους ευρωπαϊκούς προκριματικούς με τη Σλάβια Πράγας, όσο και στους δύο προημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ. Παιχνίδια στα οποία ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το μικρό rotation και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων.

Υπεύθυνος για αυτό είναι ο I, ο οποίος έχει επωμιστεί με δική του πρωτοβουλία την πρωτοκαθεδρία και τον απόλυτο έλεγχο στις μεταγραφές. Καθώς και η διοίκηση, αφού δεν έχει δημιουργήσει έναν πιο ικανό μηχανισμό για να εντοπίζει παίκτες και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της ενίσχυσης του υλικού.

Περαιτέρω, ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανασυγκροτηθεί άμεσα, να αφοσιωθεί στην αναμέτρηση της Τρίπολης με τον Αστέρα και να πάρει ένα σημαντικό διπλό, που θα τον διατηρήσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Όπως έχουν διαμορφωθεί πια οι συσχετισμοί, αυτό το αποτέλεσμα είναι μονόδρομος, γιατί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το βράδυ της Κυριακής η ΑΕΚ θα έχει προσπεράσει, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας...