Παραμένει στη φυλακή ο Ντάνι Άλβες, το δικαστήριο έκρινε ότι παραμένει ο κίνδυνος διαφυγής

Παραμένει στη φυλακή ο Ντάνι Άλβες, το δικαστήριο έκρινε ότι παραμένει ο κίνδυνος διαφυγής

Γιώργος Σακελλαρίου 13:51 - 12.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:53 - 12.06.2023

Το δικαστήριο στη Βαρκελώνη απέρριψε για δεύτερη φορά το αίτημα του δικηγόρου του Ντάνι Άλβες για προσωρινή αποφυλάκιση.

Στη φυλακή θα συνεχίσει να βρίσκεται ο Ντάνι Άλβες.

Το δικαστήριο «Audiencia de Barcelona» απέρριψε την έφεση που άσκησε ο δικηγόρος υπεράσπισης του Βραζιλιάνου σταρ, κατά της απόφασης του ανακριτή να κρατήσει τον Άλβες στη φυλακή.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής βρίσκεται στη φυλακή «Brians 2» από τις 20 Ιανουαρίου, κατηγορούμενος ότι βίασε μια 23χρονη κοπέλα τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου στο νυχτερινό κέντρο Sutton στη Βαρκελώνη.

Στην απόφασή του, το Δικαστήριο θεωρεί ότι ο κίνδυνος διαφυγής παραμένει, ότι είναι πολύ υψηλός και ότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα άλλο μέτρο που εμποδίζει τον Άλβες ν’αποδράσει. Έτσι, δεν θεωρεί επαρκή ούτε την παραμονή των παιδιών του παίκτη στην Ισπανία για να του δοθεί άδεια και να τα δει. Αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα του δικηγόρου υπεράσπισης στην ακροαματική διαδικασία της περασμένης Παρασκευής.

Το Δικαστήριο δεν μπήκε στη διαδικασία ν’ αξιολογήσει τις εικόνες που κατέγραψαν οι τοπικές κάμερες ασφαλείας ή την ανάλυσή τους που παρουσιάζουν οι δικηγόροι του πρώην ποδοσφαιριστή:

«Δεν θα εισέλθουμε στην αποκλίνουσα ερμηνεία που δίνουν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας. Όσον αφορά τις διαφορετικές εκδοχές που έχει δώσει μέχρι στιγμής ο Άλβες, το δικαστήριο θεωρεί ότι ο παίκτης αναγνώρισε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με το θύμα «δεδομένων των στοιχείων για τη θέση του σπερματικού υγρού στον κόλπο του».

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Ντάνι Άλβες: «Έβαλε το χέρι μου στα γεννητικά του όργανα – Μου σήκωσε το φόρεμα και του έλεγα “δεν θέλω”»
REST OF THE WORLD

19:43 - 30.05.2023

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Ντάνι Άλβες: «Έβαλε το χέρι μου στα γεννητικά του όργανα – Μου σήκωσε το φόρεμα και του έλεγα “δεν θέλω”»

Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα Ντάνι Άλβες βρίσκεται στη φυλακή εδώ και τέσσερις μήνες, μετά την κατηγορία που κατέθεσε το φερόμενο θύμα.

Σε σχέση με την υπόθεση, η φάση της έρευνας ουσιαστικά έχει τελειώσει. Έτσι, απομένει μόνο μια ψυχολογική εξέταση για το θύμα που πρέπει να προσδιορίσει πιθανά συμπτώματα και συνέπειες της επιθετικότητας.