Το συγκλονιστικό σκίτσο του Αστέρα Εξαρχείων για τον Άλκη και τον Μιχάλη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου (pic)

Μιχάλης - Άλκης

i

© PrtScr

Το συγκλονιστικό σκίτσο του Αστέρα Εξαρχείων για τον Άλκη και τον Μιχάλη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου (pic)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:16 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:18 - 09.08.2023

Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση και τον ακαριαίο θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή, ο Αστέρας Εξαρχείων δημοσιοποίησε στα social meida ένα συγκλονιστικό σκίτσο, στο οποίο απεικονίζονται ο άτυχος φίλος της Ένωσης και ο Άλκης.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (08/08), όλη η Ελλάδα έχει συγκλονιστεί από την εν ψυχρώ δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή. Ο άτυχος άνδρας, έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης από οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να προκαλέσουν επεισόδια.

Τις τελευταίες ώρες, ο ακαριαίος θάνατος του 29χρονου οπαδού έχει προκαλέσει μία ατελείωτη οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πολλές ήταν και οι ομάδες που θέλησαν να πουν το δικό τους «αντίο». Ο Αστέρας Εξαρχείων ωστόσο έκανε τη διαφορά και δημοσιοποίησε ένα ξεχωριστό σκίτσο, στο οποίο απεικονίζονται τόσο ο Μιχάλης Κατσουρής όσο και ο αδικοχαμένος φίλος του Άρη, ο Άλκης.

Τα δύο συγκεκριμένα παιδιά που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή, αποτελούν μερικά από τα τελευταία θύματα της τυφλής οπαδικής βίας που κυριαρχεί στην Ελλάδα.

Λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, ο Αστέρας Εξαρχείων εξέδωσε και ανακοίνωση με αφορμή τον χαμό του Μιχάλη Κατσουρή.

«ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Χθες δυστυχώς γίναμε μάρτυρες θρασύδειλης επίθεσης οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γνωστών για την φασιστική τους ιδεολογία, σε κόσμο ο οποιος βρισκόταν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν ένας νεκρός οπαδός της ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οπαδοί της Ντιναμό συνοδεύονταν από τους ντόπιους συνεργάτες τους (η ιστορία άλλωστε κάνει κύκλους), οι οποίοι τους έδειξαν τα κατατόπια και τους προμήθευσαν με πολεμοφόδια. 

Η φασιστική οπαδική βία είναι το μακρύ χέρι του κράτους στον αθλητισμό και επιχειρεί να καταστείλει τη μερίδα εκείνη των οπαδών που προτάσσουν κοινωνικά μηνύματα στις κερκίδες. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ναζί και φασίστες υπάρχουν σε όλες τις μεγάλες ομάδες αναπαράγοντας τον τοξικό τους λόγο και μοστράρωντας τις πρακτικές τους. 

Είναι ευθύνη όλων μας όμως να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα στις εξέδρες των γηπέδων, στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους. Είναι χρέος μας να αυτοοργανωθούμε και να τους τσακίσουμε. Μιχάλη ζεις για πάντα ΑΕΚΤΖΗΣ Κουράγιο στην οικογένεια του», έγραψε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.